2021. szeptember 8.
Gólzáporos győzelem a Szuperkupa főpróbáján
Férfi hokisaink 6-1-re győzték le a DVTK Jegesmedvéket az előszezon utolsó felkészülési mérkőzésén.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a hokis klubszezon hivatalos nyitánya, a szombati DEAC elleni Andersen Szuperkupa-döntő előtt utolsó felkészülési mérkőzésén lépett jégre. Az ellenfél a három szezonnyi szlovák Extraligás szereplés után az új idényre az Erste Ligába visszatérő DVTK Jegesmedvék volt, a helyszín pedig a Tüskecsarnok – ez két szempontból is jelentős, egyrészt, mert a 2021/22-es idény előszezonjában első alkalommal szerepelt hazai jégen mérkőzésen a Ferencváros, másrészt, mert közel egy év, 2020 októbere után ismét jelen lehettek a szurkolók a Tüskecsarnok lelátóján.

Ami a meccskeretet illeti, sérülés és betegség a nagytapolcsányi találkozóhoz hasonlóan ezúttal sem hátráltatta a Ferencvárost, Fodor Szabolcs így teljes keretekkel tudta jégre küldeni a csapatát, a sorok pedig gyakorolhattak a szombati Szuperkupa-döntőre.

Az első játékrész első fele kiegyenlített játékot hozott korongbirtoklás és helyzetek tekintetében is. Az első nagyobb lehetőség a vendég diósgyőriek előtt adódott a 3. percben, Arany Gergely azonban szépen védett. A 6. percben jött a találkozó első kisebb kakaskodása, egy hazai helyzet után Pavuk Attila és Ville Hyvärinen akadtak össze a miskolci kapu előtt, nagyobb bunyó azonban nem alakult ki. A 8. percben Hadobás Zétény veszélyeztetett távolról, Arany ezúttal is a helyén volt. A harmad második felére fokozatosan átvette a kezdeményezést a Fradi, ez pedig először Kóger lövési kísérletében öltött testet a 11. percben, a DVTK kapujában kezdő Kiss Bence azonban hárított. Nem sokkal később Kóger ezúttal előkészített, Nagy Gergő lőtt, de ez sem lett gól. A 12. percben viszont már megszereztük a vezetést, Tóth Adrián csípett el egy korongot a vendégek harmadának közepén, jobbról középre passzolt a teljesen üresen érkező Hajós Rolandnak, aki nem hibázta el a nagy helyzetet. (1-0) A vezető gólunk után maradtunk fölényben, a Jegesmedvék az ezt követő percekben nem igazán találták a játék ritmusát. Kontrolláltuk a játékot, a nagy lehetőségek azonban elmaradtak. Az utolsó két percet megnyomták a vendégek, Arany Gergelynek kétszer is nagyot kellett védenie, amit magabiztosan meg is tett mindkét esetben, így egygólos előnnyel vonulhattunk szünetre.

A második harmadot Kóger Dániel nyitotta meg egy lövéssel, majd a túloldalon még az első percben Arany Gergelynek kellett kétszer is nagyot védenie, előbb Lövei löketénél, majd Galajda fonákos próbálkozásánál. Ezt leszámítva nem sok babér termett a vendégeknek a második harmadban, egyre inkább irányítása alá vonta a mérkőzést a Ferencváros. Ennek meg is lett az eredménye, a 26. percben Pavuk indítását Tóth Adrián váltotta gólra. (2-0) A második gól után is maradtunk lendületben, a 31. percben Nagy Gergő léphetett ki egyedül nagy helyzetben, Kiss Bence védett. Két perccel később viszont már neki sem volt ellenszere, Tóth Gergő korongjával Farkas Simon lépett ki egyedül nagy lendülettel, és nem hibázta el a ziccert, szépen vágta a korongot a felső vas alá, megszerezve szezonbeli első gólját. (3-0) Egy perccel később Nagy Gergő vesztett korongot az ellenfél harmadában, majd szabálytalanul próbálta visszaszerezni, így megvolt a mérkőzés első kiállítása. Egyből elhozta a bulit a DVTK, és nem is sokáig járatták a korongot. Walker lövésénél még Arany védett, maradt azonban a korong a harmadunkban, Doetzel a kékről letette a bal szélre Ritó Lászlónak, aki közelebb lopakodott, és a hálóba lőtt. A játékvezetők videóztak egy rövidet, de végül megadták a találatot, szépítettek a Jegesmedvék. (3-1) A gól meghozta a vendégek támadó kedvét, öt az öt ellen is maradtak a harmadunkban, Szirányi távoli bombájánál kellett nagyot védenie Aranynak. Nem sokkal később Fowlie tette a palánkra Kiss Rolandot, aki ezt a saját harmadában szabálytalanul torolta meg, így mehetett a büntetőpadra. Bár gyorsan felálltunk előnyben, az első percet határozott és jó védekezéssel elégették a vendégek. Ezután viszont visszaértünk a harmadukba, Kóger szépen játszott össze McFaddennel, aki a kékről óriási gólt vágott Kiss Bence hálójába. (4-1) Mindkét csapat rögtön az első emberelőnyét gólra váltotta tehát a mérkőzésen. A negyedik találatunkat követően rendeződött a játék képe, újra a mieink kerültek fölénybe, újabb gól viszont ebben a játékrészben már nem született. Megnyertük a második harmadot is, és háromgólos előnyből várhattuk a harmadik játékrészt.

A harmadik harmadot rögtön veszélyes lövéssel kezdtük, majd gyorsan emberelőnybe kerültünk, Somogyival szemben szabálytalankodott Hyvärinen. Gyorsan felálltunk a buli elhozatala után, sőt, Nagy Gergő keresztbe tett korongjából Kóger egyből tüzelt, Kiss Bence nagyot védett. Maradt azonban nálunk a korong, óriási nyomás alá helyeztük a miskolci kaput, majd mintaszerű korongjáratás végén Kóger hozta kihagyhatatlan helyzetbe Somogyit, aki második emberelőnyünket is kihasználta. (5-1) Továbbra is a mieink irányították a játékot, a miskolciak nem tudtak tartósan közel kerülni a ferencvárosiakhoz. A 47. percben Hegyi Ádámot szórták ki két percre gáncsolásért, ám remek védekezéssel hatástalanítottuk a vendégek emberelőnyét, akik így elvesztették a makulátlan emberelőny-kihasználásos mérlegüket. Sőt, szinte rögtön azután, hogy kiegészültünk, már mi kerültünk emberelőnybe Galajda szabálytalanságát követően. Ezt az előnyt a korábbi kettőnél is hamarabb zártuk le góllal, Kulmala vitte be a korongot a támadó harmadba, lefordult védőjéről a jobb oldalon, majd keresztpasszát a menetrendszerűen érkező Tóth Adrián gyönyörűen, kapásból vágta a hálóba, háromból három emberelőnyt is gólra váltottunk! (6-1) A hátralévő tíz percben a miskolciak mindent megtettek azért, hogy szépítsenek, a mieink pedig már inkább arra törekedtek, hogy lehozzák a mérkőzés hátralévő részét, de a védekezésünk és Arany Gergely teljesítménye is magabiztos volt. Az 52. percben Bohunicky szabáltalansága után még egy emberelőnyt is kivédekeztünk, sőt, nem sokkal később Somogyi és Doetzel páros kiállítása után másodpercekkel Borost is kiszórták akadályozásért, így szűk két percig négy a három ellen rohamozhatott a DVTK. Hősies védekezést mutattak be a mieink, és ez az előnye is kihasználatlan maradt a Jegesmedvéknek. A mérkőzés utolsó két percében még Aranynak volt dolga, de továbbra is magabiztosan tette a dolgát.

Az FTC-Telekom magabiztos, 6-1-es győzelemmel zárta utolsó előszezonbeli felkészülési mérkőzését, így remek, önbizalomnövelő sikert könyvelhetett el a szombati Andersen Szuperkupa-döntő előtt, amelyen már az idény első trófeája lesz a tét.

"Nagyon fontos, hogy két lábbal a földön maradjunk a mai mérkőzés után" - kezdte a találkozó utáni értékelését Fodor Szabolcs vezetőedző. "Természetesen nagyon örülünk az eredménynek és a játéknak is, és látszik a csapat fejlődése, nem hiába tesszük bele a munkát az edzésekbe és a videózásokba, jó irányba haladunk, de nem szabad elbízni magunkat. Ez egy jó alap, amire lehet tovább építkezni, a jégkorongszezon még csak szeptemberben kezdődik, közel sem értük el a végleges formánkat. A szombati napig is szeretnénk még előrébb lépni, hogy jó eredményt érhessünk el a szezon első tétmeccsén." - tette hozzá vezetőedzőnk.

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés, Tüskecsarnok
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 6-1 (1-0, 3-1, 2-0)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Sarcia, Kóger, Nagy G., Fowlie – Bohunicky, McFadden, Somogyi, Tamminen, Kulmala – Hegyi, Boros, Tóth A., Hajós, Pavuk – Bán, Seregély, Tóth G., Farkas, Roczanov – Galántai. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Duschek) – Hadobás, Doetzel, Walker, Lövei, Mihalik – Wehrs, Hyvärinen, Szabad, Miskolczi, Ritó – Szirányi, Kiss R., Farkas M., Galanisz, Galajda – Farkas O., Szilágyi, Vojtkó, Károly, Pecsét. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
Gólok: Hajós, Tóth A., Farkas S., McFadden (EE), Somogyi (EE), Tóth A. (EE), illetve Ritó (EE)

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin