2021. augusztus 27.
Gólzáporos vereség a második edzőmeccsen
Férfi jégkorongcsapatunk tartalékos kerettel 11-5-re kapott ki a szlovák élvonalbeli Nyitra otthonában.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a múlt pénteki jesenicei első előszezonbeli felkészülési mérkőzés után ezúttal a szlovák Extraligában 2021-ben a negyeddöntőig jutó HK Nitra otthonában folytatta a tesztmeccsek sorát. Csapatunk ezúttal is nélkülözte a rigai olimpiai selejtezőn a magyar válogatott tagjaként távol lévő Arany Gergelyt és Nagy Gergőt, valamint a nemzeti csapat stábtagjaként Fodor Szabolcs vezetőedzőnket, így a szlovéniai túrához hasonlóan ezúttal is Yul Hennelly másodedző állt megbízott vezetőedzőként a kispadon.

A rigai hiányzókon túl sem állt teljes keret a szakmai stáb rendelkezésére, hiszen a betegséggel küzdő Farkas Simon az utolsó pillanatban csatlakozott az utazókhoz, míg Nagy Kristóf nem is tudott elutazni, így a még mindig csak 17 éves harmadik számú kapusunk, Földes László átmenetileg egyedül maradt posztján. Az előző évben a Fradi kapusedzőjeként dolgozó, az idei szezonra Nagymihályra szerződő Samuli Nordman sietett a segítségünkre, akinek közbenjárásával a nagymihályi klub erre a mérkőzésre kölcsönadta a 21 éves Michal Vojvodát, ő védett kezdőkapusként a Ferencváros színeiben Nyitrán.

Jól indult a mieink számára a mérkőzés, már a második percben megszereztük a vezetést, a Kärmeniemi távoli lövése utáni kipattanót Hajós Roland piszkálta a hálóba. Sőt, három perccel később Rasmus Kulmala is eredményes volt, így már kettővel vezettünk. Gyorsan jött a válasz, egy perccel később a nyitrai második sor szépített Holesinsky révén. Nem sokkal később emberhátrányba kerültünk, Seregélyt szórták ki, ezt pedig kihasználták a hazaiak, Tvrdon egyenlített. Fél perccel később viszont már ismét nálunk volt az előny, Hegyi passzából Kóger volt eredményes. Már-már úgy tűnt, előnnyel mehetünk szünetre, ám Boros szabálytalansága után ismét kihasznált egy emberelőnyt a Nyitra, ezúttal Varga révén.

Az első harmad alapján a korábbi évekhez hasonló szoros mérkőzésre volt kilátás, a második játékészben azonban lerohantak minket a hazaiak. A múlt heti meccshez hasonlóan ezúttal is rengeteg kiállítást szedtünk össze, a Nyitra pedig jó százalékban élt az emberelőnyökkel. Pavuk kiállítása után Tvrdon volt ismét eredményes, majd két perc alatt kaptunk újabb két gólt, 6-3-nál pedig Yul Hennelly időt kért. Ez valamelyest rendezte a sorokat, a harmadban nem született több gól.

A záró játékrészben is sokáig kiegyenlített volt a játék, majd a 7. percben jött egy újabb kiállítás, amit megint kihasznált a Nyitra. Gyanús körülmények között született a gól, megbízott vezetőedzőnk videózást is kért, de megadták. Egy percre rá jött az újabb hazai gól, majd Hajós kiállítása után Tvrdon megint élt az emberelőnnyel. Az 54. percben Ondrej Molnár is betalált, 10-3-nál pedig kapust cseréltünk, érkezett Földes László a jégre. Még ugyanebben a percben Kóger szépített az eredményen, de Rockwood gyorsan visszaállította a hétgólos különbséget. A gólzáporos mérkőzést Lauri Kärmeniemi találata zárta.

Második felkészülési mérkőzésén az FTC-Telekom 11-5-re kapott ki Nyitrán, folytatás egy hét múlva Nagytapolcsányban.

A mérkőzés összefoglalója:

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés
Nyitra, Nitra Arena
HK Nitra – FTC-Telekom 11-5 (3-3, 3-0, 5-2)
FTC-Telekom: Vojvoda (Földes) – Kärmeniemi, Sarcia, Galántai, Fowlie, Kóger – Bán, McFadden, Somogyi, Tamminen, Kulmala – Hegyi, Boros, Pavuk, Hajós, Tóth A. – Seregély, Komáromy, Farkas, Roczanov, Tóth G. Megbízott vezetőedző: Yul Hennelly.
Gólszerzőink: Kärmeniemi (2), Kulmala, Kóger (2)

Cikkajánló

Óriási csata végén győzelem a szezonnyitón

Magyar bajnok férfi hokisaink 5-4-re nyertek a nagyot küzdő Győr ellen az Erste Liga-szezon első mérkőzésén.

Csalóka ellenfél érkezik a szezonnyitóra

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk vasárnap megkezdi szereplését az Erste Liga 2021/22-es idényében.

Ingyenes a szezonnyitó, fotózkodj a Szuperkupával!

Ingyenes belépéssel és különleges lehetőséggel várjuk a szurkolókat az Erste Liga vasárnapi szezonnyitójára!

Csapatfotózás után Szuperkupa-győzelem – VIDEÓ!

A Fradi TV stábja testközelből követte végig az idény első ferencvárosi trófeájának megszerzését – VIDEÓ!

Jégkorong: Indul a jegy- és bérletértékesítés

Vasárnaptól kaphatóak a szezonbérletek, a bajnoki belépők az Eventim hálózatában lesznek elérhetőek.

Szuperkupa-győztes aranyszavak – VIDEÓ!

Fodor Szabolcs vezetőedző és Arany Gergely értékeltek a szezon első trófeájának megszerzése után – VIDEÓ!

Kulmala-tripla, remek hangulat, megvan a Szuperkupa!

Férfi jégkorongcsapatunk 6-2-re győzte le a DEAC-ot a Szuperkupa döntőjében, megvan az idény első trófeája!

Hudák: „Az a cél, hogy mindenhol döntőt játsszunk”

Hoki szakosztályunk szakmai igazgatója az Erste Liga szezonnyitó sajtótájékoztatóján vázolta az idei célokat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most