2021. augusztus 27.
Gólzáporos vereség a második edzőmeccsen
Férfi jégkorongcsapatunk tartalékos kerettel 11-5-re kapott ki a szlovák élvonalbeli Nyitra otthonában.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a múlt pénteki jesenicei első előszezonbeli felkészülési mérkőzés után ezúttal a szlovák Extraligában 2021-ben a negyeddöntőig jutó HK Nitra otthonában folytatta a tesztmeccsek sorát. Csapatunk ezúttal is nélkülözte a rigai olimpiai selejtezőn a magyar válogatott tagjaként távol lévő Arany Gergelyt és Nagy Gergőt, valamint a nemzeti csapat stábtagjaként Fodor Szabolcs vezetőedzőnket, így a szlovéniai túrához hasonlóan ezúttal is Yul Hennelly másodedző állt megbízott vezetőedzőként a kispadon.

A rigai hiányzókon túl sem állt teljes keret a szakmai stáb rendelkezésére, hiszen a betegséggel küzdő Farkas Simon az utolsó pillanatban csatlakozott az utazókhoz, míg Nagy Kristóf nem is tudott elutazni, így a még mindig csak 17 éves harmadik számú kapusunk, Földes László átmenetileg egyedül maradt posztján. Az előző évben a Fradi kapusedzőjeként dolgozó, az idei szezonra Nagymihályra szerződő Samuli Nordman sietett a segítségünkre, akinek közbenjárásával a nagymihályi klub erre a mérkőzésre kölcsönadta a 21 éves Michal Vojvodát, ő védett kezdőkapusként a Ferencváros színeiben Nyitrán.

Jól indult a mieink számára a mérkőzés, már a második percben megszereztük a vezetést, a Kärmeniemi távoli lövése utáni kipattanót Hajós Roland piszkálta a hálóba. Sőt, három perccel később Rasmus Kulmala is eredményes volt, így már kettővel vezettünk. Gyorsan jött a válasz, egy perccel később a nyitrai második sor szépített Holesinsky révén. Nem sokkal később emberhátrányba kerültünk, Seregélyt szórták ki, ezt pedig kihasználták a hazaiak, Tvrdon egyenlített. Fél perccel később viszont már ismét nálunk volt az előny, Hegyi passzából Kóger volt eredményes. Már-már úgy tűnt, előnnyel mehetünk szünetre, ám Boros szabálytalansága után ismét kihasznált egy emberelőnyt a Nyitra, ezúttal Varga révén.

Az első harmad alapján a korábbi évekhez hasonló szoros mérkőzésre volt kilátás, a második játékészben azonban lerohantak minket a hazaiak. A múlt heti meccshez hasonlóan ezúttal is rengeteg kiállítást szedtünk össze, a Nyitra pedig jó százalékban élt az emberelőnyökkel. Pavuk kiállítása után Tvrdon volt ismét eredményes, majd két perc alatt kaptunk újabb két gólt, 6-3-nál pedig Yul Hennelly időt kért. Ez valamelyest rendezte a sorokat, a harmadban nem született több gól.

A záró játékrészben is sokáig kiegyenlített volt a játék, majd a 7. percben jött egy újabb kiállítás, amit megint kihasznált a Nyitra. Gyanús körülmények között született a gól, megbízott vezetőedzőnk videózást is kért, de megadták. Egy percre rá jött az újabb hazai gól, majd Hajós kiállítása után Tvrdon megint élt az emberelőnnyel. Az 54. percben Ondrej Molnár is betalált, 10-3-nál pedig kapust cseréltünk, érkezett Földes László a jégre. Még ugyanebben a percben Kóger szépített az eredményen, de Rockwood gyorsan visszaállította a hétgólos különbséget. A gólzáporos mérkőzést Lauri Kärmeniemi találata zárta.

Második felkészülési mérkőzésén az FTC-Telekom 11-5-re kapott ki Nyitrán, folytatás egy hét múlva Nagytapolcsányban.

A mérkőzés összefoglalója:

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés
Nyitra, Nitra Arena
HK Nitra – FTC-Telekom 11-5 (3-3, 3-0, 5-2)
FTC-Telekom: Vojvoda (Földes) – Kärmeniemi, Sarcia, Galántai, Fowlie, Kóger – Bán, McFadden, Somogyi, Tamminen, Kulmala – Hegyi, Boros, Pavuk, Hajós, Tóth A. – Seregély, Komáromy, Farkas, Roczanov, Tóth G. Megbízott vezetőedző: Yul Hennelly.
Gólszerzőink: Kärmeniemi (2), Kulmala, Kóger (2)

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin