2021. február 19.
Gyergyóban folytatjuk a túrát, a második kiemelés a tét
Férfi hokisaink a remek és fontos csíkszeredai győzelem után szombaton Gyergyószentmiklóson lépnek jégre.

Kulcsfontosságú győzelem – csütörtök este így írtunk a mérkőzésről, amelyen magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk lehengerlő, öt lőtt gólos első harmadot követően 5-1-es sikert ért el a Sportklub Csíkszereda otthonában. Elnézve a 2019-es egymás elleni döntőt, a 2019/20-as megosztott ligagyőzelembe torkolló kiélezett versenyfutást és a mostani hatalmas küzdelmet az alapszakasz első három helyéért, nem túlzás azt állítani, hogy jelenleg a Sportklub a Fradi legnagyobb riválisa az Erste Liga mezőnyében. Így már önmagában a presztízs szempontjából is fontos volt a sikeres csíki szereplés, de a szerdai első mérkőzésen elszenvedett vereség után a tabella szempontjából is égető szükség volt rá, egy esetleges második győzelemmel ugyanis a csíkiak matematikailag is bebiztosították volna a második helyüket. Többször ecseteltük már, mennyire fontosak a kiemelések az ellenfélválasztás és a pályaelőny szempontjából, így egyáltalán nem mindegy, hogy második vagy harmadik helyről várhatjuk a március 2-án rajtoló playoffot.

Nos, a csütörtöki remek győzelemmel fordult a kocka. A Sportklub ugyanis 71 megszerzett ponttal befejezte az alapszakaszt, míg a mieinknek 69 pontja van, és még két mérkőzésünk van hátra, szombaton Gyergyóban és vasárnap Brassóban. Matematikai esély még az első helyre is van, hiszen a Corona öt ponttal jár előttünk, ám ehhez az kellene, hogy mi mindkét meccsünket megnyerjük, míg a Brassó háromszor is rendes játékidős vereséget szenvedjen a gyergyóiak ellen. Erre vajmi kevés esély van, így koncentráljunk arra a bizonyos második helyre! Ahhoz ugyanis, köszönhetően annak, hogy négyből három győzelmünkkel az egymás elleni mérleg a javunkra billen, elegendő „mindössze” legalább két pontot begyűjteni a hátralévő két meccsen. Ez azt is jelenti, hogy egy gyergyói győzelemmel az utolsó meccstől függetlenül meg is lenne a második hely és vele a második kiemelés, így már sikeresnek lenne mondható az öt nap alatt négy meccset tartalmazó erdélyi túra.

A Gyergyó azonban nem fog feltartott kézzel kikorcsolyázni a jégre, már csak azért sem, mert a matematikai esélyük még megvan akár a felsőházat jelentő negyedik helyre is, ami a rájátszás első körének lehetséges ellenfelei szempontjából fontos lehetne. Az idei egymás elleni mérkőzéseken, amelyeken a mérlegünk egy-egy hosszabbításos vereség és győzelem, valamint egy 3-0-s siker, már láthattuk, a rutinos vezetőedző, Szilassy Zoltán milyen küzdős, hajtós csapatot rakott össze a Székelyföldön. Keze alatt minőségi csere ment végbe a légióskontingens terén, a csapat támadójátéka pedig masszív, határozott védekezésre és a fantasztikus, 93,59 százalékos mutatóval a kapusrangsort vezető Jordon Cooke védéseire épül.

Egyrészt láthattuk már viszont a szezonban, hogyan kell áttörni a gyergyóiak lendületes, lelkes játékát és védekezését, másrészt azt is pontosan tudjuk, ennek a két csíki meccs volt tökéletes példája, hogy bár idén közel sem akkora a Fradi dominanciája a mezőnyben, mint az elmúlt két évben, de csapatunk mindig éppen akkor és ott tudja a legjobbját produkálni, amikor a legnagyobb szükség van rá. Az első komolyabb hullámvölgyből 2021 elején egy tízmeccses, hatalmas rangadókat is tartalmazó győzelmi sorozattal lábaltunk ki, majd bár az ellenfelek szurkolói már szinte minden fórumon temették a mieinket az ezt követő három váratlan vereség, főleg a szerdai csíki 4-6 után, egyetlen nap alatt nagyot fordult a világ.

Reméljük, ezen a csütörtöki győzelemmel szintén kulcsfontosságúvá előlépett mérkőzésen kitart a Csíkszeredában a második meccsen látott jó forma…

A Gyergyói HK – FTC-Telekom mérkőzés február 20-án, szombaton magyarországi idő szerint 17.30-kor kezdődik a Gyergyószentmiklósi Műjégpályán, a Románia területén is érvényben lévő járványügyi előírásoknak megfelelően zárt kapuk mögött. A találkozót az Erste Liga TV élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK – FTC-Telekom
2021. február 20., szombat 17.30
Gyergyószentmiklósi Műjégpálya, zárt kapuk mögött
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV, ITT

Cikkajánló

Csendes kezdés után biztos siker, vezetjük a párharcot

Férfi hokisaink 4-1-re legyőzték a MAC HKB Újbudát, és 1-0-ra vezetnek a négy sikerig tartó negyeddöntőben.

Kezdődik a rájátszás, jön a negyeddöntő első meccse

Férfi hokisaink „csarnokszomszédunk” ellen kezdik meg a rájátszást, a negyeddöntő első mérkőzése következik.

Eldőlt: a MAC HKB Újbuda az ellenfél a negyeddöntőben

Címvédő férfi hokisaink első rájátszás-párharca kedden kezdődik és az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Játék a számokkal – ilyen volt az alapszakasz!

Íme, férfi jégkorongcsapatunk alapszakasza számokban, szubjektív értékelő nullától tízig!

Nagy Gergő A Hét Játékosa az Erste Ligában

Csapatkapitányunk kiváló játékkal és 3+4 ponttal zárta az alapszakasz végi négymeccses erdélyi túrát.

Magabiztos győzelemmel zártuk Brassóban az alapszakaszt

Hokisaink 5-2-re győztek a rivális otthonában, és megőrizték a halvány esélyt az alapszakasz megnyerésére.

A második kiemelés megvan, az első még meglehet

Férfi hokisaink a tabella élén álló Brassó otthonában zárják a négymeccses erdélyi túrát és az alapszakaszt.

Magabiztos győzelem, megvan a második kiemelés!

Férfi hokisaink remek kapusteljesítménnyel és emberhátrányos játékkal 4-0-ra győztek a Gyergyó otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most