2021. október 15.
Hiába vezettünk, végül a Gyergyó örülhetett
Fodor Szabolcs csapata 4-1-es vereséget szenvedett a Gyergyói Hokiklub otthonában.

Tovább folytatja erdélyi túráját magyar bajnok férfi jégkoroncsapatunk. Ezúttal a Gyergyói Hokiklub ellen léptünk jégre. Az idén eddig megszokotthoz képest felforgatott sorokkal vágtunk neki a merkőzésnek. Farkas Simon az első, Tóth Gergő a második, míg Nagy Gergő a harmadik, Tóth Adrián és Pavuk Attila a negyedik sorban kapott helyet.

Jobban kezdték a mieink a találkozót, ám ahogy telt az idő, a Gyergyó is úgy jött ki a szorításunkból. Nagy Kristófnak többször is bravúrt kellett bemutatnia a kapunkban. A hazaiak hiába támadhattak háromszor is emberelőnyben, ezeket nem sikerült kihasználniuk. Pár perccel a harmad vége előtt Brance Orbán lőhetett zavartalanul a kapura Bodó Cristopher passza után, ám Nagy Kristófban elakadt a lövés, ordító helyzet volt, maradt a 0-0. Végül még mi is kaptunk egy emberelőnyt és Rasmus Kulmala révén majdnem megszereztük a vezetést, ám Rasmus Rinne védeni tudott és ezzel zárult az első, kiegyenlített játékot hozó harmad.

Jobban nem is kezdődhetett volna a második játékrész a mi szempontunkból, hiszen Juhani Tamminen egy felpattanó korongot juttatott a hazai kapuba (0-1). Érezhetően nagy pofonnal ért fel a gyergyóiaknak a Fradi-gól, ugyanis percekig nem találták a ritmust, míg mi feljegyezhettünk egy óriási kapuvasat Pavuk Attila révén. Nem sokkal később aztán Haaranen kísérlete jelezte, hogy ez a meccs korántsem dőlt el, óriási lövését Nagy Kristófnak sikerült hárítania. A következő percekben nem az ütők csattogtak, hanem az öklök, ugyanis egy szabálytalanság után ismét elszabadultak a jégen az indulatok. A bírói döntés értelmében kettős emberhátrányba kerültünk, Karmeniemi és Somogyi volt kénytelen elhagyni a játékteret. Bodó pedig ki is használta ezt a kettős előnyt és kiegyenlített, majd pár perccel később Haaranen is bevette a kapunkat, így ellenfelünk megfordította az állást (2-1). Érezhetően nagyon nehéz perceket éltünk át, míg a Gyergyó vérszemet kapott a két gyors gól hatására. Néhány perccel a harmad vége előtt Bodó passzából Orbán is betalált (3-1).

Minden erőnkre szükség volt a záró 20 percben, hogy valahogyan visszajöjjünk a meccsbe. Ennek megfelelően mentünk is előre, de a hazai hibákat nem tudtuk kihasználni. Egyértelmű volt a gyergyóiak taktikája, kibekkelni a hátralévő időt. Egy hazai kiállítással megkaptuk az esélyt, hogy felzárkózzunk ellenfelünkre az utolsó öt percben, azonban Rinne állta a sarat a kapuban. Hiába a nagy nyomásunk, gólt nem tudtunk elérni így sem. Két perccel a meccs vége előtt Fodor Szabolcs lehozta a kapusunkat, így mindent egy lapra feltéve támadtunk. Azonban ez újabb hazai gólt eredményezett Bodó révén, ezzel pedig a Gyergyói HK 4-1-re megnyerte a mérkőzést. A mieink legközelebb október 17-én, vasárnap 16.30-tól a Brasov Wolves otthonában lépnek jégre.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK – FTC-Telekom 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
Gyergyói HK: Rinne - Haaranen, Kozma, Bodó, Elekes Darabont, Orbán - Fejes, Saari, Sárpátki, Szigeti, Vincze - Ferencz Csibi, Győrfy, Bíró, Silló, Vincze - Peter, Todor, Benedek, Lazar, Sandor Szekely. Vezetőedző: Szilassy Zoltán
FTC-Telekom: Nagy Zs - Boros, Karmeniemi, Fowlie, Simon Farkas, Kóger - Hegyi, Sarcia, Kulmala, Tóth, Tamminen - Bán, Bohunicky, Galántai, Nagy, Somogyi - McFadden, Seregély, Hajós, Pavuk, Tóth. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Tamminen (21:20, Hegyi), Bodó (30:30, Orban, Vincze), Haaranen (32:39, Vincze), Orban (37:46, Bodó, Haaranen), Bodó (58:50, Császár, Saari)
Kapura lövések:(11:15, 22:11, 9:14) 42:40
Védések: (15:11,10:19,14:8) 39:38 / 97.50%: 90.48%
Kiállítás percek: (9:11, 4:15, 6:0) 19:26
Emberelőny kihasználás: (8/3) 37.50% / (4/0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 11:07/6:19
Emberhátrányos védekezés: (0/4) 100.00% / (3/8) 62.50%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin