archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2019. január 11.
Gyergyószentmiklóson át vezet az út az alapszakasz megnyeréséhez
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata az alapszakasz utolsó erdélyi túrájának első mérkőzésén a Gyergyói HK otthonában lép jégre.

Amint arról ITT beszámoltunk, férfi jégkorongcsapatunk a nehéz időjárási körülmények ellenére szerencsésen megérkezett az alapszakasz harmadik, egyben utolsó erdélyi túrájának bázisára, Csíkszeredába, sőt, a megérkezés délutánján már edzettek is a Vákár Lajos Műjégpályán. Köszönhetően a szurkolók fantasztikus meglepetésének, valamint annak a ténynek, hogy a vírusos megbetegedéséből lábadozó Hardi Richárdot, a szezon eleji vállsérülése után rehabilitációs munkát végző Dósa Krisztiánt, valamint a karácsonyi mérkőzésen elszenvedett térdsérülése után még nem százszázalékos Myles Fitzgeraldot leszámítva teljes kerettel utazhattunk el, így négy sorral rohamozhat majd Fodor Szabolcs együttese a két erdélyi mérkőzésen.

Az már régóta matematikai tény, hogy a Fradi az Erste Liga idei szezonjának középszakaszában a felsőház tagjaként szerepel majd, ezzel bebiztosította helyét a rájátszásban is. Korántsem mindegy azonban, hogy hányadik helyen zárjuk az alapszakaszt. A középszakaszra ugyanis törlődnek az addig elért eredmények, és a csapatok bónuszpontokkal kezdik meg a folytatást, a felsőházban 6-3-2-1-0, míg az alsóházban 6-4-2-1-0-0 bónuszpontot osztanak ki. Ha sikerülne megnyerni az alapszakaszt, azzal tehát egymeccsnyi fórba kerülhetnénk a riválisokkal szemben. Emellett a presztízsértéke is óriási volna, ugyanis nem túlzás azt állítani, hogy a liga idei szezonja eddig a mieink és a Csíkszereda versenyfutásáról szólt - ahogy közeledtünk a középszakaszhoz, úgy élesedett a párharc mind a jégen, mind a szurkolók közötti verbális megnyilvánulásokban.

Jelenleg azonban a Fradi bár négy pont előnnyel áll a tabella élén, a csíkiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, ez pedig azt jelenti, hogy vesztett pontok tekintetében ők állnak jobban két egységgel. Így, ha szeretnénk magunknak esélyt hagyni arra, hogy az élen zárjuk a liga első szakaszát, mindenképpen hárompontos győzelemmel kell távoznunk a Gyergyó otthonából.

Ez azonban korántsem lesz könnyű feladat, a tabella hatodik helyén álló gyergyóiaknak ugyanis hozzánk hasonlóan még nem lefutott az alapszakasz. Van ugyanis még halvány matematikai esélyük akár az ötödik, felsőházi középszakaszt érő hely elcsípésére is, még ha ennek realitása azért nincs - a Gyergyó 17 ponttal áll a két mérkőzéssel többet lejátszott Újpest mögött, a liláknak tehát elég egy győzelem, hogy biztosítsák helyüket. Viszont nem csak előre, hátra is kell pillantgatniuk a gyergyóiaknak, hiszen mind a Fehérvár, mind a Dunaújváros mindössze egyetlen ponttal lemaradva üldözi őket. Ha tehát szeretnék maximális bónuszpontokkal kezdeni a középszakaszt, nekik is nyerniük kellene.

Az sem különösebben jó út a mérkőzés kilátásainak megállapítására, ha valaki abból indul ki, hogy a szezonban eddig kettőből kétszer legyőztük a Gyergyót - tavaly szeptemberben az első erdélyi túrán ráadásban diadalmaskodtunk, majd hazai jégen egy szoros, harcos mérkőzésen, de már rendes játékidőben sikerült legyőzni őket. Egyik meccs sem volt tehát sétagalopp, ráadásul a piros-fehérek azóta csak erősödtek. December elején a svéd Mikael Tisell vette át a csapat irányítását, aki 2017/18-ban a DVTK Jegesmedvékkel Magyar Kupát nyert, döntőbe jutott a Visegrád Kupában, és közel járt a Kontinentális Kupa fináléjához is, míg az Erste Ligában ezüstérmesként végeztek. De dolgozott a svéd második és harmadik vonalban, valamint a sárga-kékek korosztályos válogatottjainál is. Távozott a csapattól az idény első felében a szakmai stábban dolgozó Václav Novak, valamint Makszim Vesutkin. Érkezett viszont a svéd Oscar Steén, aki az előző idényt az extraligás Zólyomnál töltötte, de előtte hosszú szezonokat húzott le a svéd első és második vonalban, volt az élvonal bajnoka, és néhány alkalommal a felnőtt válogatottba is meghívást kapott.

Izgalmakban bővelkedő, komoly mérkőzésre van tehát kilátás, erre számít csapatunk térdsérülésből visszatért támadója, Pavuk Attila is:A Gyergyói HK - FTC-Telekom jégkorong Erste Liga alapszakasz mérkőzés pénteken magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik a Gyergyószentmiklósi Műjégpályán. A találkozót online élőképes közvetítés segítségével követhetik nyomon, amely IDE kattintva érhető el.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK - FTC-Telekom
2019. január 11., péntek 17.30 (magyar idő szerint), Gyergyószentmiklósi Műjégpálya
Online közvetítés: ITT


Cikkajánló

Jön az utolsó hazai meccs az alapszakaszban

Magyar bajnok jégkorongozóink a DEAC csapatát fogadják a szezon utolsó hazai meccsén az alapszakaszban.

Fontos győzelem Debrecenben

Magyar bajnok hokisaink 6-4-re legyőzték a DEAC csapatát, így értékes három pontot szereztek.

Debrecenbe utazunk kedden

Magyar bajnok hokisaink három hazai után egy idegenbeli mérkőzéssel folytatják az alapszakasz második fázisát.

„Ő egy több színben pompázó, különleges állat”

Rekordbajnok férfi hokicsapatunk kapusa nem akármilyen házikedvencet tart otthon – VIDEÓ!

Arany-shutout, nagy győzelem a Csíkszereda ellen

Magyar bajnok hokisaink 3-0-ra legyőzték az SC Csíkszereda együttesét.

Gyergyó után jön a Csíkszereda

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata péntek után szombaton ismét egy erdélyi együttessel találkozik hazai jégen.

Hosszabbításos vereség a rangadón

Bajnok hoksiaink hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Gyergyó HK csapatától.

A Gyergyó a következő ellenfél a második fázisban

Pénteken farsangi tematikus mérkőzésen fogadják hokisaink a tavalyi Erste Liga-bajnokot a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin