2023. március 19.
Gyergyószentmiklóson kezdjük az Erste Liga-döntőt
Harmincszoros magyar bajnok csapatunk vasárnap útnak indult Erdélybe, kezdődik az Erste Liga döntője!

Pénteken este férfi jégkorongcsapatunk történelmet írt Káposztásmegyeren. Hatalmas küzdelemben megszerezte a negyedik győzelmét a magyar bajnoki döntő párharcában az alapszakasz győztes BJA HC ellen, ami azt jelentette, hogy zsinórban az ötödik, összesen pedig a 30. magyar bajnoki címét gyűjtötte be a Ferencváros, amivel kiérdemelték a harmadik csillagot a címer fölé. Azonban más miatt is érdekes volt a két csapat párharca, az ob I döntője egyben az Erste Liga elődöntője is volt, ez azt jelenti, hogy csapatunk beverekedte magát az EL fináléjába, ahol az elődöntő másik ágán, a szintén hét meccs után továbbjutó Gyergyói HK lesz az ellenfelünk.

Nem csak a bajnoki döntőben írt történelmet csapatunk, a Liga 2008-as fennállása óta még nem fordult elő olyan forgatókönyv, hogy a döntőben olyan csapat szerepeljen, amely az alapszakaszt a negyediknél rosszabb helyen zárta. Az FTC-Telekom pedig a nem könnyű alapszakasza után maga mögé utasította először a harmadik helyen záró DVTK Jegesmedvéket, majd egy igazi playoff-párharcban búcsúztatta az első helyen végzett Budapest Jégkorong Akadémia HC-t, és a Liga történelmében először alapszakasz-ötödikként bejutott a döntőbe.

Ellenfelünk pedig – mint már fentebb említettük – a Gyergyói HK, akik az elődöntő erdélyi ágán csakugyan elvitték hét meccsig a küzdelmet a Corona Brassó csapatával, ahol végül hosszabbításban tudott győzelmet aratni a piros-fehér együttes. Sem a Fradinak, sem a Gyergyói HK-nak nem volt könnyű dolga az elődöntők során, és nem sok idejük van kipihenni a fáradalmakat, hiszen hétfőn már meg is rendezik a döntő első mérkőzését Gyergyószentmiklóson.

A két csapat az erőviszonyokat tekintve az alapszakasz előre haladtával egyre közelebb került egymáshoz. Az első meccset még a szezon elején könnyedén be tudta húzni a Gyergyói HK, habár a lövések száma majdnem megegyezett. Az első erdélyi túránk során viszont már gólok terén is sikerült lépést tartanunk a Gyergyóiakkal és csupán egyetlen gól döntött a meccsről. Decemberben sikerült dominálnunk és majdnem duplaannyit kapura lövésünk volt, végül kiharcolták a hosszabbítást a vendégek, ahol nekik jött ki jobban a lépés. Januárban megtört a jég, a betegségek és sérülések miatt három sorral játszó zöld-fehérek behúzták a találkozót.

Döntős ellenfelünk azonban komoly erőket képvisel, a Liga alapszakaszának két legponterősebb játékosa, Brance Orban és Bodó Christopher is a GyHK-t erősíti, előbbi 36 meccsen 63 pontot termelt, míg utóbbi 57 pontot szerzett 35 meccs alatt. A kapusok közül a gyergyói hálóőr, Rasmus Rinne a harmadik helyen zárta a Liga első szakaszát 93.06 %-os védésihatékonysággal, őt a DVTK-nál védő Janis Voris és a BJA HC kapusa, Farkas Roland előzte meg. Az elődöntő számait nézve Arany egyértelműen jobban szerepelt, mint Rinne, illetve lövési hatékonyságban is sikerült megelőznie a zöld-fehéreknek a Gyergyói HK csapatát.

A szezon során sokszor néztük a papírformát egy meccs előtt, és számolgattunk is, hogy melyik csapatnak mennyi esélye van a másik ellen. A rájátszásban azonban a Ferencváros borítani tudott minden papírformát, teóriát és állandó pályahátrányból megnyerte a negyeddöntőt majd az elődöntőt is és ezúttal is ott van az Erste Liga-döntőben, hogy a 30. magyar bajnoki cím megszerzése után tovább küzdjön és behúzza a Liga első helyezését is.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, döntő 1. és 2. mérkőzés

2023. március 20., hétfő 17:30 Gyergyószentmiklósi Műjégpálya

Gyergyói HK–FTC-Telekom

Élő közvetítés: ersteligatv.hu

2023. március 21., kedd 17:30 Gyergyószentmiklósi Műégpálya

Gyergyói HK–FTC-Telekom

Élő közvetítés: ersteligatv.hu

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin