2023. március 19.
Gyergyószentmiklóson kezdjük az Erste Liga-döntőt
Harmincszoros magyar bajnok csapatunk vasárnap útnak indult Erdélybe, kezdődik az Erste Liga döntője!

Pénteken este férfi jégkorongcsapatunk történelmet írt Káposztásmegyeren. Hatalmas küzdelemben megszerezte a negyedik győzelmét a magyar bajnoki döntő párharcában az alapszakasz győztes BJA HC ellen, ami azt jelentette, hogy zsinórban az ötödik, összesen pedig a 30. magyar bajnoki címét gyűjtötte be a Ferencváros, amivel kiérdemelték a harmadik csillagot a címer fölé. Azonban más miatt is érdekes volt a két csapat párharca, az ob I döntője egyben az Erste Liga elődöntője is volt, ez azt jelenti, hogy csapatunk beverekedte magát az EL fináléjába, ahol az elődöntő másik ágán, a szintén hét meccs után továbbjutó Gyergyói HK lesz az ellenfelünk.

Nem csak a bajnoki döntőben írt történelmet csapatunk, a Liga 2008-as fennállása óta még nem fordult elő olyan forgatókönyv, hogy a döntőben olyan csapat szerepeljen, amely az alapszakaszt a negyediknél rosszabb helyen zárta. Az FTC-Telekom pedig a nem könnyű alapszakasza után maga mögé utasította először a harmadik helyen záró DVTK Jegesmedvéket, majd egy igazi playoff-párharcban búcsúztatta az első helyen végzett Budapest Jégkorong Akadémia HC-t, és a Liga történelmében először alapszakasz-ötödikként bejutott a döntőbe.

Ellenfelünk pedig – mint már fentebb említettük – a Gyergyói HK, akik az elődöntő erdélyi ágán csakugyan elvitték hét meccsig a küzdelmet a Corona Brassó csapatával, ahol végül hosszabbításban tudott győzelmet aratni a piros-fehér együttes. Sem a Fradinak, sem a Gyergyói HK-nak nem volt könnyű dolga az elődöntők során, és nem sok idejük van kipihenni a fáradalmakat, hiszen hétfőn már meg is rendezik a döntő első mérkőzését Gyergyószentmiklóson.

A két csapat az erőviszonyokat tekintve az alapszakasz előre haladtával egyre közelebb került egymáshoz. Az első meccset még a szezon elején könnyedén be tudta húzni a Gyergyói HK, habár a lövések száma majdnem megegyezett. Az első erdélyi túránk során viszont már gólok terén is sikerült lépést tartanunk a Gyergyóiakkal és csupán egyetlen gól döntött a meccsről. Decemberben sikerült dominálnunk és majdnem duplaannyit kapura lövésünk volt, végül kiharcolták a hosszabbítást a vendégek, ahol nekik jött ki jobban a lépés. Januárban megtört a jég, a betegségek és sérülések miatt három sorral játszó zöld-fehérek behúzták a találkozót.

Döntős ellenfelünk azonban komoly erőket képvisel, a Liga alapszakaszának két legponterősebb játékosa, Brance Orban és Bodó Christopher is a GyHK-t erősíti, előbbi 36 meccsen 63 pontot termelt, míg utóbbi 57 pontot szerzett 35 meccs alatt. A kapusok közül a gyergyói hálóőr, Rasmus Rinne a harmadik helyen zárta a Liga első szakaszát 93.06 %-os védésihatékonysággal, őt a DVTK-nál védő Janis Voris és a BJA HC kapusa, Farkas Roland előzte meg. Az elődöntő számait nézve Arany egyértelműen jobban szerepelt, mint Rinne, illetve lövési hatékonyságban is sikerült megelőznie a zöld-fehéreknek a Gyergyói HK csapatát.

A szezon során sokszor néztük a papírformát egy meccs előtt, és számolgattunk is, hogy melyik csapatnak mennyi esélye van a másik ellen. A rájátszásban azonban a Ferencváros borítani tudott minden papírformát, teóriát és állandó pályahátrányból megnyerte a negyeddöntőt majd az elődöntőt is és ezúttal is ott van az Erste Liga-döntőben, hogy a 30. magyar bajnoki cím megszerzése után tovább küzdjön és behúzza a Liga első helyezését is.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, döntő 1. és 2. mérkőzés

2023. március 20., hétfő 17:30 Gyergyószentmiklósi Műjégpálya

Gyergyói HK–FTC-Telekom

Élő közvetítés: ersteligatv.hu

2023. március 21., kedd 17:30 Gyergyószentmiklósi Műégpálya

Gyergyói HK–FTC-Telekom

Élő közvetítés: ersteligatv.hu

Cikkajánló

Szerződést hosszabbítottunk Turbucz Martinnal

Jégkorong szakosztályunk aláírt a januárban érkezett támadóval, aki újabb két évig erősíti csapatunkat.

A tengerentúlról érkezik védőjátékos

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy amerikai védővel, Jake Crespivel erősít a következő szezonra.

Újabb három távozó

Az FTC-Telekom bajnok férfi jégkorongcsapatának három játékosa nem hosszabbít szerződést a következő szezonra.

„Szeretnék gyorsan beilleszkedni!”

Férfi hokisaink első nyári igazolása, Galajda Zsombor beszélt klubváltásáról – INTERJÚ!

Nyári tábor gyerekeknek hokisaink csapatkapitányával!

Nagy Gergő válogatott és Erste Liga-játékosokkal karöltve szervez fejlesztő tábort utánpótláskorú hokisoknak.

Hajszálnyira voltunk a sporttörténelmi bravúrtól

A magyar hokiválogatott a bennmaradás kapujában volt az elit vb-n, a vége büntetők után 4-3 lett.

Fiatal magyar támadót igazoltunk

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék támadójával, Galajda Zsomborral.

Vereség Németország ellen

A magyar hokiválogatott 7-2-re kapott ki utolsó előtti meccsén az elit vb-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin