2019. február 18.
Gyorsan visszavághatunk a DEAC-nak
Rögtön visszavághatunk a csütörtöki vereségért, továbbra is a középszakasz első helye a tét.

Férfi jégkorongcsapatunk nem várt vereségbe szaladt bele csütörtökön a DEAC otthonában. A mérkőzés képe és az eredmény ugyan egyaránt csalódást keltő volt, ám pánikra azért nincs ok. Fodor Szabolcs együttese továbbra is vezeti az Erste Liga felsőházi középszakaszának tabelláját, és hátralévő három mérkőzésén három pontra van szüksége ahhoz, hogy meg is tartsa azt. Ez pedig, ahogy arról már több helyen szóltunk, azért lenne fontos, mert az első helyezéssel együtt jár a negyeddöntőben és az elődöntőben is az első ellenfélválasztás joga, valamint egészen a döntőig a miénk lenne a pályaelőny is aktuális párharcunkban.

Természetesen ezt a három pontot jó lenne könnyen és gyorsan, egyetlen mérkőzésen megszerezni, ez azonban egyáltalán nem ilyen egyszerű. A DEAC, ahogy az egész szezonban, úgy most is keményen védekező, szívós, nehezen feltörhető, villámgyorsan és pontosan kontrázó csapat, a sündisznóállás középpontjában pedig az a Hetényi Zoltán áll, aki az egész szezonban parádés formát mutat, a Fradi ellen viszont eddig szinte minden idei meccsen ihletett formában védett. A válogatott hálóőr a legutóbbi összecsapáson nem kevesebb, mint 62 lövést kapott, amiből 60 esetében nem született gól, ez pedig közel 97%-os teljesítmény- elképesztő szám! Ráadásul a DEAC felzárkózott a tabella harmadik helyére, sőt, egy újabb meglepetéssel akár arra is megmaradna az esélyük, hogy beérjék a második helyezett Újpestet, így a vendégek számára is bőven van tétje a mérkőzésnek.

Az azonban biztos, hogy a mieink tanultak a hibákból, fokozni fogják a tempót, és a Pesterzsébet Jégcsarnok az utóbbi időben nagyon szépen megszaporodó közönsége is mögöttük fog állni. Vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs is azt emelte ki a mérkőzés előtti beharangozójában, hogy egészen biztosan más mérkőzést látunk majd, mint a csütörtöki:

Nehezíti a helyzetünket, hogy a leghamarabb a rájátszásra visszatérő két sérültünk, Boros Dániel és Tóth Richárd mellé csatlakozott Myles Fitzgerald is - kiváló kanadai támadónk épp a DEAC elleni második mérkőzésen térhetett volna vissza, a meccsnap előtti, vasárnapi edzésen azonban eltörte a csuklóját, így erre a szezonra elveszítettük...

Rajta kívül is bőven van azonban a Ferencvárosban, aki fel tudja törni a Hetényi-reteszt. Hogy sikerrel járunk-e ebben a feladatban, kiderül 20.00-tól a Pesterzsébet Jégcsarnokban. A jegypénztár 19.00-kor nyit, de él az online elővétel lehetősége is, ITT. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
FTC-Telekom - DEAC
2019. február 18., hétfő 20.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen 19.00-tól, online elővétel: ITT
TV: M4 Sport, élő

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin