2019. szeptember 16.
Győzelem! A Fradi nyerte a Hokiderbit
Az új idény első Hokiderbijén a Ferencváros 6-5-ös győzelmet aratott az Újpest vendégeként.

Az FTC-Telekom magyar bajnok, Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapata hosszú böjt után pénteken egy Gyergyó elleni 3-1-es győzelemmel kezdte meg a liga új idényét, csattanós választ adva mindazoknak, akik a pontszerzés nélküli előszezon alapján előre leírták a csapatot. A folytatásra sem lehet azt mondani hogy egyszerű lenne, hiszen már a második mérkőzésen a magyar jégkorong legnagyobb presztízsű összecsapását játszottuk, jöhetett az új idény első Hokiderbije, méghozzá az Újpest otthonában.

A zöld-fehér alakulat keretében nem volt ott Boros, Roczanov és Switzer sem, mindhármukat sérülés miatt volt nélkülözni a Ferencváros. Az első fordulóban a cserekapus, Nagy Kristóf nem volt bevethető, de ezúttal már ott volt a kispadon. A kezdés után rögtön ott voltunk a hazaiak kapuja előtt, Kulmala lőtte rá huszonöt másodperc után, de a kapus védeni tudott. Szinte rögtön jött a Újpest válasza, egy lekészítés után jött a lövés, de Arany könnyedén hárítani tudott. Nem telt el három perc, és máris megfogyatkoztunk, Tóth Gergelyt küldték ki két percre, valamint plusz tízet kapott fejre irányuló támadásért. Hiába voltunk egyel kevesebben, a következő helyzet is a mieink előtt adódott: Hajós szerezte meg a korongot a felezővonalnál, passzolt Némethnek, aki lőtt is, de a kapus védeni tudott. Ugyanekkor a lilák technikai kisbüntetést kaptak, mert túl sok játékos volt a pályán. Négy és fél perc után Calson két védő szorításában próbálta bevenni a Fradi kapuját, de jócskán tévedett. Mi kiegészültünk, hazai részről még azonban volt 40 másodperc, de még mielőtt letelt volna Pulli átadást Nagy Gergő köszönte szépen, irgalmatlanul belőtte (0-1). Huszonöt másodperccel később ismét zörgött a háló: Tóth Adrián és Hajós játszott össze, majd továbbították Pavuknak, aki kettőre növelte a zöld-fehér előnyt (0-2). A hazaiak válasza egy gyors időkérés volt, Szilassy próbálta rendbe szedni sajátjait. Hét perc után ismét megfogyatkozott az Újpest, ezúttal Brownt küldték ki bottal akasztásért, valamint vele egy időben Kulmala is kiszállt színészkedésért. Próbálkozott a hazai együttes, de Ponce lövését Arany védte, majd jött az ismétlés, amibe Karmeniemi állt bele. A következő helyzet is a mieink előtt adódott: sikerült megszerezni a korongot, Nagy lövésig is eljutott, de a kapus résen volt. Tizennégy perc után Rantanent küldte ki a játékvezető bottal akasztásért. Még az emberhátrány vége előtt Jászai blokkolt, majd került Aranyhoz a korong. Fél perccel később Hegyi is megpróbálkozott egy lövéssel, de a Duschek könnyedén védett. Húsz másodperccel a játékrész vége előtt Brown kapott két percet kései ütközésért, így a második harmadot előnnyel kezdhettük, valamint két gólos fórral mehettünk pihenőre.

A játékrész elején jobban élt az Újpest, nagyon gyorsan ott teremtek a kapunk előtt, de a gól nem akart összejönni. Két és fél perc után a helyzetek egy időre abbamaradtak, főleg a mezőnyben folyt a játék, komolyan egymásnak mentek a felek. Majd hét perc után balról adták középre a pakkot, ott pedig már Nemes várta, aki szépíteni tudott (1-2). Alig több, mint egy perccel később a sarokból passzolták vissza a korongot, Sikorcin pedig kíméletlenül belőtte a második hazai gólt (2-2). A Fradi előnye egy perc alatt elolvadt. Ezután Németh és Pulli is bepróbálkoztak egy-egy lövéssel, de mindkétszer a kapusban halt el az akció. Ezt követően ismét komoly mezőnyjáték következett, madj negyed óra után Hajóshoz került a korong, aki ismét előnyhöz juttatta a Ferencvárost (2-3). Tizenhat perc után Kiss-Ruskot küldte ki a játékvezető két percre. Mindössze tizenkét másodperccel később Pulli hibázott a felezővonalnál, amiből eljött az Újpest, Brown révén pedig jött az egyenlítés (3-3).

A záró harmadban nagyon gyorsan hátrányba kerültünk, ugyanis 51 másodperc után Benk továbbította Kovácsnak, aki oldalról bevette Arany kapuját (4-3). Egy perccel később már mi voltunk az ő kapujuk előtt, gyakorlatilag tűzijátékot rendeztünk, de a gól sehogy sem akart összejönni. Három és fél perc játék után parádésan hozzuk ki a korongot, Fitzgerald-Nagy-Kulmala összjáték után utóbbi lövi a negyedik Fradi gólt (4-4). Az egyenlítő gól után próbáltunk nyomást helyezni az ellenfélre, ott is voltunk a kapujuk előtt, de az újabb gól nem akart összejönni. Hét perc után Némethet küldte ki a játékvezető két percre. Tíz másodperccel a kiegészülés előtt azonban Di Diomete és Brown összjátéka után Henderson juttatta előnyhöz a hazaiakat (5-4). Egyre sürgősebb volt a Fradinak, mert hiába jutottak el az újpesti kapuhoz, sehogy sem akart összejönni a gól. Egészen 57 másodperccel a lefújás előtti pillanatig, amikor Fitzgerald és Rantanen hozta helyzetbe Tóth Adriánt, aki egalizált (5-5). A rendes játékidő nem hozott döntést, így jöhetett a hosszabbítás.

A plusz öt perces extra idő hetedik másodpercében eljött az Újpest, de Arany védeni tudott. Majd egy perc után jött Nagy Gergő, aki ellentmondást nem tűrően verte be a korongot az újpesti kapuba (5-6).

Egy Derbin teljesen mindegy, hogy milyen játékkal, és hogyan, a lényeg, hogy ki szerzi meg a végső győzelmet. Ez ezúttal is a Ferencvárosnak jött össze, így zsinórban a hatodik Hokiderbi után is a Fradi hagyta el győztesen a jeget. Ráadásul a győzelem értékét csak növeli, hogy hiába akadozott a játékunk, hiába kerültünk többször is bajba, a Fradi-szív végül a mi javunkra billentette a mérleg nyelvét, ez pedig megsüvegelendő, és egyben biztató is a jövőre nézve.

Az FTC-Telekom legközelebb szerdán 18.40-től lép jégre a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban, a Schiller-Vasas HC vendégeként.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 2. forduló
UTE – FTC-Telekom 5-5 (hu. 5-6) (0-2, 3-1, 1-2)
Újpesti Jégcsarnok
UTE: Duschek (Márkus L.) – Carlson, Varga, Benk, Di Diomete, Sikorcin – Henderson, Pokornyi, Brown, Odnoga, Pance – Kiss-Rusk, Kovács, Csamangó, Nemes, Vincze – Fekete, Godó, Horváth, Kovács Vezetőedző: Szilassy Zoltán
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Karmeniemi, Nagy, Kulmala, Fitzgerald – Sarcia, Hegyi, Tóth Ad., Hajós, Pavuk – Pulli, Jászai, Tóth Ri., Németh, Farkas – Pozsár, Tóth Re., Tóth Gergely, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (16:10, 13:10, 7:13, 1:3) 37:36
Védések: (8:16, 9:10, 11:5, 2:1) 30:32 / 83.33% : 86.49%
Kiállítás percek: (6:16, 2:0, 4:2) 12:18
Emberelőny kihasználás: (3 / 1) 33.33% / (5 / 2) 40.00%
Emberhátrányos védekezés: 4:35 / 8:07
Gólszerzők: Nemes, Sikorcin, Brown, Kovács, Henderson illetve Nagy 2x, Pavuk, Hajós, Kulmala, Tóth Adrián

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin