archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. december 21.
Győzelem a Karácsonyi Derbin, miénk a Vígh Balázs Vándorkupa, átvettük a vezetést a tabellán
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata hazai jégen 5-2-re győzött a nagy rivális Újpest ellen, ezzel elhódította a Vígh Balázs Vándorkupát, és átvette a vezetést az Erste Liga tabelláján.

Az örök rivális elleni presztízs és az Erste Liga-pontok mellett egy trófea is a tétje volt a férfi jégkorongozók utolsó idei Derbijének a Pesterzsébet Jégcsarnokban. 2017 óta ugyanis a naptári év utolsó Ferencváros – Újpest mérkőzésén a Vígh Balázs Vándorkupáért küzdenek meg a csapatok. A trófeát a tavaly januári tragikus veronai buszbalesetben elhunyt jégkorongozó, az FTC és az UTE egykori játékosának édesapja ajánlotta fel, hagyományteremtő jelleggel.

A találkozó az emlékezés perceivel kezdődött, a kezdő korongbedobást a mindenki által csak Kükiként ismert játékos édesapja és édesanyja végezték el. A megható pillanatok után egymásnak estek a felek, Derbihez méltó kemény, tempós játékot láthatott a lelátókon összegyűlt népes szurkolótábor (körülbelül hetven százalékos volt a telítettség a csarnokban). A vendégek harmadában járt többet a korong, a Fradi megpróbálta minél hamarabb magához ragadni a kezdeményezést, az átütő erő azonban nem volt meg az akcióinkban, illetve Duschek Dávid is remekül teljesített a kapuban. Az első kiállítás a 8. percben következett, Tóth Adriánt szórták ki testre ütésért – a sokadik kemény ütközést már észrevették a játékvezetők –, és már úgy tűnt, kivédekezzük a hátrányt, végül egy kapu előtti kavarodás és Arany-védés után a másik oldalon érkező Benk elé került a korong, aki bevágta a ziccert. A kapott gól egy kissé megfogta a mieinket, de hamar visszajöttünk a meccsbe. Ebben egy újpesti kiállítás is a segítségünkre volt, ami az utolsó közel húsz másodpercre négy a három elleni játékká változott, miután Nagy Gergő és Vincze Péter egyszerre ültek le a büntetőpadra. Nem sikerült élnünk az adódó lehetőséggel, viszont az utolsó percekre letáboroztunk a vendégek harmadában. Szinte a kapujuk elé szegeztük a lilákat, megsoroztuk Duscheket, ezt az első harmad 14:9-es kapura lövési mutatója is bizonyítja, ám sokáig nem sikerült megtörni a jeget. 37 másodperccel a dudaszó előtt aztán Marcus Perrier korongja utat talált a hálóba, így döntetlennel vonulhattunk szünetre. (1-1)

Remek zárás ide vagy oda, nem indult jól a második játékrész. A lilák jöttek ki nagyobb lendülettel a szünet után a jégre, és Huba révén már a 22. percben megszerezték a vezetést. Sőt, egy emberhátrányt is ki kellett védekeznünk, Farkas Simon kiállítása után. Ez sikerült, sőt, fokozatosan átvettük az irányítást. Sokkal több helyzetünk volt a játékrészben, amikor viszont az Újpest eljutott a kapunkig, Arany többször is remek bravúrt mutatott be. A 27. percben megérkezett az egyenlítés, Myles Fitzgerald révén, majd kihasználva a lendületet egy perccel később már vezettünk, Farkas révén. Nagyon komolyan lendületbe jöttünk, ezt a vendégek szakvezetése is érzékelte, ugyanis Szilassy Zoltán időt kért. Sikerült rendezniük a sorokat a vendégeknek, de továbbra is mi maradtunk támadásban, ennek pedig a 40. percben lett meg az eredménye, Kärmeniemi gólja révén. Először vezetett az egyik fél két góllal, és ez maradt az állás a szünetig is. (4-2)

A záró játékrészre végre azzal az elánnal érkeztünk meg a jégre, ami az egész szezon során jellemezte a csapatunkat, és azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Ebben a harmadban volt a legnagyobb a különbség játékban a mieink javára (15:4 volt a kapura lövések száma), ez pedig helyzetekben is hamar megmutatkozott. Sőt, gólt is szereztünk, ám a lövés előtt Tóth Adrián rácsúszott Duschek kapusra, kitakarva előle a korongot, így a játékvezető jogosan elvette a gólt a Fraditól. Nem sokkal később Switzer érkezett lendületből az újpesti harmadba, egy gyönyörű csellel fűzte át védőjét, majd egy az egyben Duschek remekül kinn hagyott mamutjába lőtt. Myles Fitzgerald is helyzetbe került, rálökték a kapura, ez azonban nem ért kiállítást a sporiknál, alig fél perccel később Szaller is felborította kanadai támadónkat, ezt már nem lehetett nem észrevenni. Fitzgerald büntetett, lendületből érkezett meg Duschek kapuja elé, és láb között gyönyörűen lőtt a hálóba, kihasználtuk ezzel az emberelőnyt. Itt el is dőltek a lényegi kérdések, a hátralévő időben még rohamoztuk bőszen az újpesti kaput, nem sikerült azonban még nagyobbra növelni a különbséget.

Az FTC-Telekom így is 5-2-re megnyerte az idei alapszakasz utolsó Derbijét, ezzel elhódította szezonbeli első trófeáját, a Vígh Balázs Vándorkupát, így a 2017-es első kiírás újpesti győzelme után ezúttal a Fradi nevét vésik rá az emlékserlegre. Nem mellékesen a Ferencváros a begyűjtött három pontnak köszönhetően megelőzte a Csíkszeredát, és átvette a vezetést a tabellán úgy, hogy még mindig egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Folytatás vasárnap Székesfehérváron a Titánok ellen.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – UTE 5-2 (1-1, 3-1, 1-0) – A Vígh Balázs Vándorkupáért
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Rantanen, Kärmeniemi, Tóth G., Nagy G., Walls – Jászai, Perrier, Tóth A., M. Fitzgerald, Switzer – Hegyi, Sarcia, Tóth Ri., Roczanov, Farkas – Lengyel, Boros, Tóth Re., Pozsár, Hardi. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
UTE: Duschek (Sila) – Huba, Kiss J. P., Hebar, Ropret, Sikorcin – Kiss-Rusk, Szaller, Benk, Sági, Stefishen – Nagy N., Varga A., Csányi, Nemes, Vincze – Kovács, Brine, Kocsis, Szalma. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.
Kapura lövések: (14:9, 18:8, 15:4) 47:21
Védések: (8:13, 7:15, 4:14) 19:42 / 90.48% : 89.36%
Kiállítás percek: (4:4, 4:4, 0:2) 8:10
Emberelőny kihasználás: (5 / 1) 20.00% / (3 / 1) 33.33%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 3) 66.67% / (1 / 5) 80.00%
Gólszerzők: Perrier (19:23, Roczanov, Switzer), M. Fitzgerald (26:33, Switzer), Farkas (28:36, Tóth Ri., Roczanov), Kärmeniemi (39:27, Switzer, Nagy G.), M. Fitzgerald (49:54, EE, Hegyi), illetve Benk (08:47, EE, Sági, Varga A.), Huba (21:33, Vincze, Csányi)


A lefújást követő ünneplés pillanatai:




A mérkőzést követő sajtótájékoztató:




A mérkőzés összefoglalója:


Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin