2021. november 24.
Győzelem a kupaderbin, előnyben a visszavágó előtt!
Férfi hokisaink stílszerűen egy Újpest elleni idegenbeli sikerrel jöttek ki az elmúlt hetek hullámvölgyéből.

Az Újpest elleni Derbiknek már önmagában is óriási tétjük van presztízs szempontjából, ezúttal viszont minden szempontból kulcsfontosságú mérkőzés várt férfi jégkorongcsapatunkra a Megyeri úton. Egyrészt a kétmeccses párharc tétje a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutás, másrészt az utóbbi hetekben játék és eredmények tekintetében is kisebb hullámvölgybe került a csapatunk, ebből pedig mivel lehet jobban kijönni, ha nem egy az ősi rivális elleni összecsapással.

Ami a keretünket illeti, hosszú kihagyás után újra a jégen volt Lukas Bohunicky, míg a negyedik sorban Galántai Richárd volt a 13. támadó.

Az első harmad elején inkább ellenfelünk ragadta magához az irányítást, azonban komoly helyzete nem adódott. A hazaiak szabálytalanságát követően a 6. percben emberelőnybe kerültünk, kicsivel később pedig újabb embert szórtak ki a játékvezetők, így kettős emberelőnyhöz jutott a csapat. A kettős fórral sikerült is élni, az 5 a 3 elleni játék utolsó másodperceiben Cody Fowlie tette Nagy Gergő és Juhani Tamminen összjátéka után a korongot Rajna hálójába. (0-1) A hosszú idő után ismét jégre lépő Lukas Bohunicky takarított, amiért végül a bírók egy két perces pihenést ítéltek neki a 15. percben. Ezt Benk András egyből ki is használta egy gyors támadást követően, ezzel pedig nem sokkal a harmad vége előtt egyenlített. (1-1)

Még az első harmad végét jelző dudaszó pillanatában Tamminen került komolyabb nézeteltérésbe a hazai kispad előtt, amiből egy másik verekedés is kibontakozott Tóth Adrián és Suter között. A szünetben a zebrák megfejtették a történetet, utóbbi duó 5-5 perces büntetést, Tamminen és Pokornyi 2-2 percet kaptak, míg Bohunickyt is kiszórták két percre, így emberhátránnyal kezdtük a második játékrészt. Alighogy az említett két perc letelt, Hegyit is kiszórták, ám Rasmus Kulmala ismét brillírozott, ellépett egy korongszerzés után és belőtte a szezon elején már többször látott emberhátrányos gólját. (1-2) Úgy tűnt, a csapat ráérzett a gólokra, hiszen két perccel később Lauri Kärmeniemi is bevágott egy szép lövést a hazaiak kapujába. (1-3) Egy tilos felszabadítás alkalmával az UTE elhozta a bulit és Coatta gondolkodás nélkül lőtt, amivel be is talált, ezzel pedig szépített. (2-3) Újabb gól azonban a próbálkozások ellenére sem született semelyik oldalon, így 3-2-es ferencvárosi vezetéssel fordultunk a derbi utolsó játékrészére.

A második harmadhoz hasonlóan kiállítással kezdtünk, amit Fowlie-ra fújtak rá ezúttal. A kiállítás végén Tóth Gergő még elindult a koronggal, egészen Rajnáig menetelt, ám a hazai kapus nem engedte tovább, így újabb emberhátrányos gólunk nem született. Coatta próbált meg egyenlíteni, lövése azonban centikkel ment el a mieink kapuja mellett. A 47. percben Somogyi Balázsnak 2+2 percet adtak, tehát egy igen nagy lehetőség adótott az UTE előtt a gólszerzésre. Négy percig nyomás alatt tartották nem csak a harmadunkat, Arany Gergely azonban bravúros védéseket mutatott be, valamint a hátrányos védekezésünk is remekelt, így Somogyi kiállítása alatt, illetve már utána sem született újabb hazai gól. Ez pedig azt jelentette, hogy a kétmeccses Magyar Kupa-derbi első felvonását magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk nyerte.

Sikerült tehát kilendülni az elmúlt hetek hullámvölgyéből, méghozzá nem is akárhogyan! Rengeteget jelenthet ez az idegenbeli derbigyőzelem, és megalapozhatja a hangulatot a folytatásra, amire szükség is lesz, hiszen pénteken és vasárnap is Erste Liga-meccs vár a Fradira a keddi kupavisszavágó előtt.

Férfi Jégkorong, Magyar Kupa 2.forduló, 1. mérkőzés
UTE – FTC-Telekom 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)
UTE:
Rajna (Váradi M.) – Pokornyi, Stadel, Kiss Patrik, Németh A., Suter – Jago, Kiss Philip, Benk, Coatta, Just – Kiss Dániel, Varga, Csergő, Robichaud, Zsigmond – Balogh, Kovács, Nemes. Vezetőedző: Virág Csaba
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Boros, Kärmeniemi, Kóger, Nagy G., Hajós – McFadden, Seregély, Pavuk, Fowlie, Tóth A., - Sarcia, Hegyi, Kulmala, Tamminen, Somogyi – Bohunicky, Galántai, Roczanov, Farkas, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Benk (14:11, EE, Coatta), Coatta (30:53, Just) illetve Fowlie (08:13, EE2, Nagy G., Tamminen), Kulmala (22:27, EH), Kärmeniemi (24:34, Nagy G.)
Kapura lövések: (9:16, 9:13, 16:12) 34:41
Védések: (15:8, 11:8, 12:16) 38:32 / 92.68%: 94.12%
Kiállítás percek: (13:13, 0:6, 0:6) 13:25
Emberelőny kihasználása: (7 / 1) 14.29% / (4 / 1) 25.00%
Emberelőnyben töltött idő: 12:51 / 4:12
Emberhátrányos védekezés: (1 / 4) 75.00% / (1 / 7) 85.71%

Cikkajánló

Sikerült a visszavágás, hibátlan hetet zártak hokisaink

Férfi jégkorongcsapatunk 4-1-re legyőzte a DEAC-ot és visszavágott a másfél héttel korábbi vereségért.

A feladat adott, vissza kell vágni a DEAC-nak!

Jó formáját visszanyerő férfi jégkorongcsapatunk két héten belül másodszor fogadja a debrecenieket.

Tóth-tripla, magabiztos győzelem Miskolcon

A szerdai kupaderbit követően pénteken Miskolcon az Erste Ligában is nyerni tudott az FTC-Telekom.

A kupa után az Erste Ligában is jöhet a javítás

Férfi hokisaink szerdán végre visszatértek a helyes útra, ezt Miskolcon kell folytatni a Jegesmedvék ellen.

Tóth Gergő a hokiderbi előtt

Férfi jégkorongcsapatunk játékosa, Tóth Gergő beszélt a szerdai derbit megelőző felkészülésről - VIDEÓ!

Kulcsfontosságú meccs jön Újpesten

Egy Derbi mindig kiemelt jelentőségű, pláne, ha csapatunk az ősi rivális ellen térhet vissza a győztes útra.

Elindult a jegyértékesítés az idegenbeli kupaderbire

Online elővételben kaphatóak a vendég belépők férfi hokisaink szerdai újpesti Magyar Kupa-derbijére.

Visszafogott játék, váratlanul súlyos vereség

Férfi jégkorongcsapatunk hazai jégen szenvedett 5-1-es vereséget a DEAC ellen az Erste Liga alapszakaszában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most