2023. szeptember 20.
Győzelem a második felkészülési meccsen
Férfi jégkorongozóink 3-1-re győzték le a DEAC-ot a Tüskecsarnokban.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk új szezonbeli második felkészülési mérkőzésén a DEAC együttesét fogadta szerda este a Tüskecsarnokban.

Fodor Szabolcs négy teljes sorral küldte jégre a Ferencvárost, amelyből ezúttal Sarciá Antonino, Julius Marva és Seregély Máté hiányoztak, lehetőséget kapott viszont a keretben a Fradi U21-es és Andersen Ligás csapatánál pallérozódó Magyar Gergely.

Határozottan jobban kezdte a mérkőzést a Ferencváros, agresszívan és mélyen letámadták a mieink a vendégeket. Sőt, a hetedik percben a DEAC összeszedett egy kiállítást, amit viszont végül kivédekeztek. Ez olyan lendületet adott nekik, hogy a vezetést is megszerezték, Mihail Bucskin kapu mögül visszatett korongja Aranyról bepattant a kapuba (0-1). Nem sokkal később Němec ült ki két percre, ezt viszont nem tudták kihasználni a debreceniek.

A szünet után nem sokkal Kestilä kapott két percet, a kivédekezett emberhátrány után pedig szinte rögtön egy emberelőny következett, ez is kihasználatlan maradt. Bár voltak lehetőségeink az egyenlítésre, a második harmad végéig nem sikerült túljárni a vendégek kapuját védő Hetényi eszén.

A harmadik harmad elején Boros maradt lenn a jégen egy ütközést követően, majd az eset után Németh és Kestilä is egyenlíthetett volna, de továbbra sem jött össze a gól. A játékrész felénél aztán megtört a jég, előbb Németh Attila talált be közelről (1-1), majd Turbucz Martin villámgyors góljával átvettük a vezetést (2-1). Sőt, ha egy üzlet beindul: az 55. percben a Miskolcról igazolt fiatal támadónk, Galajda Zsombor is megszerezte ferencvárosi pályafutása első gólját (3-1). Nem sokkal a meccs vége előtt még Roth kapott két percet, de ismét jól működött az emberhátrányos védekezésünk.

Az FTC-Telekom 3-1-re győzte le a DEAC együttesét, ezzel az előszezon mindkét felkészülési mérkőzése után győztesen hagyta el a jeget. A főpróba után szombat este következik az előadás, vagyis az új idény első tétmérkőzése, a BJA HC elleni Szuperkupa-döntő. A találkozóra korlátozott számban még kaphatóak belépők, jegyinformációk ITT!

Vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs így értékelt a találkozó után: 

"Azt gondolom, hogy jól álltunk bele a meccsbe, még most sem szabad elfelejteni, hogy ez a harmadik hetünk együtt. A DEAC viszont viszonylag korán kezdte, már augusztus eleje óta edzenek együtt. Szóval tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de ahogy beleálltunk a játékba, az szerintem nem volt rossz. Kaptunk egy szerencsétlen gólt, de maga a játék képe azért nem volt olyan vészes. A Debrecen három csatársorral jött, mi meg végig négy sorral pörgettük és bíztunk abban, hogy ha így keményen dolgozunk, akkor a végére egy picit frissebbek tudunk maradni, és ez szerintem látszódott is. Nagyon örülök ennek a 20 percnek a végén, mert úgy érzem, hogy egy nagyobb lépést tettünk a csapatépítéssel kapcsolatban, a srácok kezdtek egymásra találni és tényleg úgy működtünk, mint egy csapat. Kellett ez az utolsó 20 perc, amivel ismét egy lépést tettünk a jó irányba, pláne a Szuperkupa-döntő előtt, aminek már tétje lesz."

Férfi Jégkorong, Felkészülési mérkőzés
FTC-Telekom - DEAC 3-1 (0-1, 0-0, 2-0)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Bán, Roth, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Crespi, Németh A., Brady, La Porte – Haranghy, Kärmeniemi, Němec, Kestilä, Galajda – Banga, Magyar, Tóth A., Farkas S., Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DEAC: Hetényi (Gönczi) – Usnyev, Dobmayer, Bucskin, Vasziljev, Szmirnov – Mingazov, Barkovszkij, Rivera, Brice, Mihalik A. – Jakabffy S., Krollis, Molnár D., Rétfalvi, Mihalik G. – Jakabffy Cs., Sándor B. Vezetőedző: Artyom Vaszjunyin.
Gólok: Németh A. (50:11, Brady, Roth), Turbucz (51:06, Boros, Nagy G.), Kestilä (54:27, Kestilä, Arany), illetve Bucskin (09:24, Mingazov, Barkovszkij)
Kapura lövések: 41:28 (12:11, 11:8, 18:9)
Kiállítások: 6:4 (2:2, 2:2, 2:0)

Cikkajánló

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin