2023. december 23.
Győzelem a rangadón
Bajnok hokisaink 4-1-re legyőztek karácsony előtt a BJA HC csapatát.

Utolsó karácsony előtti mérkőzéséhez érkezett magyar bajnok jégkorongcsapatunk. Az Erste Liga-tabella jelenlegi második helyezettjével, a BJA HC csapatával csaptunk össze Káposztásmegyeren a Vasas Jégcentrumban.

Ami a keretet illeti, a szakmai stábnak sajnos nélkülöznie kellett Németh Attilát és a DAB ellen kisebb sérülést szenvedő Jake Crespit, valamint a továbbra sem bevethető Galajda Zsombort. A keretből ezúttal Tóth Adrián maradt ki, és visszatért az egymeccsre eltiltott Boros Dániel. A kapuban az elmúlt meccsekhez hasonlóan Nagy Kristóf kezd.

Villámgyors góllal kezdődött a találkozó. A kezdő korongbedobást a Fradi hozta el, az első letámadást pedig Erik Němec zárta góllal (0-1). Ezt követően mindkét félnél voltak kiállítás révén lehetőségek, de kihasználatlanul maradtak. Majd jött az újabb ferencvárosi gól, Kulmala Rasmus találta be közelről Farkas kapujába (0-2). Jött az újabb lehetőség a szépítésre a hazaiaknak, mikor Seregélyt küldték ki, de nem tudtak élni vele, majd a mi részünkről is kimaradt egy második harmadra áthúzódó emberelőny.

A kivédekezett emberhátrány után a hazaiak igyekeztek nyomást helyezni a Fradi harmadára, és volt is egy pár veszélyes helyzetük, de továbbra sem tudtak átjutni Nagy Kristófon és a védelmen. A folytatásban újabb emberelőnybe kerültünk, mikor Tóth Richárd volt szabálytalan. Sikerült is felállnia a mieinknek a speciális játékhoz, és egy perc alatt eredményesek is tudtak lenni, Vladimír Roth kapott korongot a bal oldalon Marvától, amit kíméletlenül bebombázott a kapuba (0-3).

A záró játékrészben átvették a kiállítások a főszerepet, rögtön a kezdést követően Roth találta magát a büntetőpadon, majd kis idő elteltével csatlakozott hozzá Nemec, és félpercig kettős hátrányban voltunk, de sikerült kivédekeznünk. Majd elszámolta magát a BJA HC, és technikai kisbüntetést kaptak, ezzel együtt Bradyt szórták ki játékkésleltetésért. Egyenlő és teljes létszámban folytatódott a játék, ami alatt Tóth Gergely szerzett korongot a Fradi harmadában, és szépített vele (1-3). Majd Ritter kapott 2+2 perces kiállítást, vele együtt Kärmeniemi egy sima kétperceset. A folytatásban még Molnárt küldték ki, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Az 57. percben Kangyal Balázs időt kért, és lehozta Farkast a kapuból. Fél perc sem kellett, és újabb ferencvárosi gól született, Nolan La Porte lőtte a saját harmadunkból az üres kapu felé, ami végül a megfelelő helyen landolt (1-4). Ezután még igyekezett mindent megtenni a hazai csapat, hogy szépítsen a végeredményen, de ez a bravúr már nem jött össze.

A Ferencváros végül rendes játékidős győzelemmel zárta az ünnepek előtti meccsdömpinget, és három ponttal térhettünk haza a Vasas Jégcentrumból. Együttesünk tehát 47 ponttal a tabella élén tölti a karácsonyt.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
BJA HC – FTC-Telekom 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)

BJA HC: Farkas (Straubinger) – Szabó, Pozsgai, Viikila, Mozer, Weidmann – Teslenko, Tóth Gergely, Galoha, Ravasz, Schlekmann – Varga, Vorobjov, Nagy K., Molnár, Keresztes – Karppinen, Dóczi, Culigin, Tóth R., Ritter, Vezetőedző: Kangyal Balázs

FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Roth, Hrabal, Kestilä, Brady, La Porte – Marva, Boros, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Seregély, Kärmeniemi, Turcotte, Němec, Tóth Gergő – Kocsis, Haranghy, Banga, Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Tóth Gergely (46:06) illetve Němec (00:11, Turcotte, Roth), Kulmala (14:36, Nagy G.), Roth (27:27 EE, Marva), La Porte (57:52)

Kapura lövések: (10:12, 10:16, 0:1) 20:29
Védések: (10:10, 15:10, 0:0) 25:20
Kiállítás percek: (4:4, 2:4, 8:8) 14:16

Cikkajánló

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin