2022. október 29.
Győzelem a szezon második Derbijén
Nagy Gergő duplázott, míg Kreisz megszerezte első ferencvárosi gólját.

Az FTC-Telekom csapata szombaton és vasárnap is pályára lép. Szombaton az Újpestet fogadták a Tüskecsarnokban a Derbi keretein belül. Mint azt pénteken közleményben jeleztük, meghívást kapott a rangadóra mind a Csíkszereda, mind pedig a Gyergyói HK csapata, amit a utóbbi klub el is fogadott és néhány tagjával kilátogattak a Derbire.

Továbbra sem tudott teljes létszámban kiállni az FTC-Telekom, hiszen Seregély, Marva és Low sem térhetett még vissza a jégre a sérülésük miatt. 

A várható fordulatszámon kezdték a csapatok a találkozót. Kreisz egy ütközés során szerzett a kapu mögött korongot, a vendégek pedig hagyták védő nélkül elmenni játékosunkat, aki Rajnát elfektette, majd fonákkal beemelte a korongot a kapuba (1-0). Több próbálkozása is volt az újpestieknek, de csak nagyon kevés, amely átjutott a védelmünkön. Nagy Gergő a Kulmalától kapott passzal elindult a semleges harmadból, egészen a kapuig menetelve vele, ahol csapatkapitányunk játszi könnyedséggel tudta belőni a pakkot (2-0). Mikor már azt hittük, hogy kiállítás nélkül lemegy az első játékrész, akkor az utolsó két percben a vendégektől először Pokornyi, majd Kiss Philip ült ki. A kettős emberelőnyt csapatunk ki is használta, háromszögezés után Nagy Gergő volt a befejező ember (3-0).

Áthúzódó kiállítással kezdték a vendégek a második harmadot, amit végül sikerült kivédekezniük. A kiegészülést követően viszont támadás közben újabb hibát vétettek a lila-fehérek, megint előnybe került a Fradi, amit ezúttal jól védekeztek az újpestiek. A Ferencváros sem maradt kiállítás nélkül, Tóth Gergőt küldték ki 2 percre, amit kihasznált az Újpest, Toni Henttonen lőtte be az Aranyról kipattanó korongot (3-1). Láthatóan felszívta magát az UTE, a sorozatos gólszerzési kísérletek mellett alig hagytak lehetőséget a hazaiaknak a támadásra. 
Az újpestiek nyomásának a harmadik harmadban meglett az eredménye, Just helyezkedett jól a hazai kapu előtt és a kapott korongot fordulatból belőtte Arany mellett (3-2). Komolyabb játékmegszakítás nélkül folytatták a felek a gól után a találkozót, egyik csapat sem tudott komoly helyzetet kialakítani. Hazai oldalon Kulmala és Kreisz is helyzetbe került, de egyiküknek sem sikerült megszereznie az FTC-Telekom negyedik gólját. A találkozó végén még Kiss Dániel és Henttonen is szabálytalankodott, így két hatalmas lehetőség is adódott a hazaiak előtt, élni sajnos nem tudtak vele. Virág Csaba hiába hozta le a végén Rajnát, végül 3-2-es Ferencvárosi győzelemmel zárult a szombati Derbi.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

FTC-Telekom – UTE 3-2 (3-0, 0-1, 0-1)

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Sarcia, Kärmeniemi, Kulmala, Nagy G., Tóth A. – Kucsma, Szorokin, Kaijser., Kestilä, Betteridge –Nilsson, Boros, Kreisz, Farkas, Tóth G. – Kozma, Bán, Galántai Vezetőedző: Fodor Szabolcs

UTE: Rajna (Sági M.) – Kiss D., Tornyai, Henttonen, Just, Peresunko – Kmec, Pokornyi, Benk, Kiss Patrik, Shirley– Balázsi, Kiss Philip, Kovács A., Madácsi, Nemes–Szabó Rácz, Balogh, Kovács S., Németh A., Vezetőedző: Virág Csaba

Gólok: Kreisz (05:14), Nagy G. (14:45, Tóth A., Szorokin), Nagy G.(19:36 EE2, Nilsson, Betteridge) illetve Henttonen (25:36 EE, Kiss D., Kovács A.), Just (42:32, Benk, Henttonen)

KAPURA LÖVÉSEK: (13:8, 8:13, 8:14) 29:35
VÉDÉSEK: (8:10, 12:8, 13:8) 33:26 / 94.29% : 89.66%
KIÁLLÍTÁS PERCEK: (0:4, 2:2, 0:4) 2:10
EMBERELŐNY KIHASZNÁLÁS: (6 / 1) 16.67% / (1 / 1) 100.00%
EMBERELŐNYBEN TÖLTÖTT IDŐ: 8:40 / 1:24
EMBERHÁTRÁNYOS VÉDEKEZÉS: (1 / 1) 0.00% / (1 / 6) 83.33%

 

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin