2022. október 29.
Győzelem a szezon második Derbijén
Nagy Gergő duplázott, míg Kreisz megszerezte első ferencvárosi gólját.

Az FTC-Telekom csapata szombaton és vasárnap is pályára lép. Szombaton az Újpestet fogadták a Tüskecsarnokban a Derbi keretein belül. Mint azt pénteken közleményben jeleztük, meghívást kapott a rangadóra mind a Csíkszereda, mind pedig a Gyergyói HK csapata, amit a utóbbi klub el is fogadott és néhány tagjával kilátogattak a Derbire.

Továbbra sem tudott teljes létszámban kiállni az FTC-Telekom, hiszen Seregély, Marva és Low sem térhetett még vissza a jégre a sérülésük miatt. 

A várható fordulatszámon kezdték a csapatok a találkozót. Kreisz egy ütközés során szerzett a kapu mögött korongot, a vendégek pedig hagyták védő nélkül elmenni játékosunkat, aki Rajnát elfektette, majd fonákkal beemelte a korongot a kapuba (1-0). Több próbálkozása is volt az újpestieknek, de csak nagyon kevés, amely átjutott a védelmünkön. Nagy Gergő a Kulmalától kapott passzal elindult a semleges harmadból, egészen a kapuig menetelve vele, ahol csapatkapitányunk játszi könnyedséggel tudta belőni a pakkot (2-0). Mikor már azt hittük, hogy kiállítás nélkül lemegy az első játékrész, akkor az utolsó két percben a vendégektől először Pokornyi, majd Kiss Philip ült ki. A kettős emberelőnyt csapatunk ki is használta, háromszögezés után Nagy Gergő volt a befejező ember (3-0).

Áthúzódó kiállítással kezdték a vendégek a második harmadot, amit végül sikerült kivédekezniük. A kiegészülést követően viszont támadás közben újabb hibát vétettek a lila-fehérek, megint előnybe került a Fradi, amit ezúttal jól védekeztek az újpestiek. A Ferencváros sem maradt kiállítás nélkül, Tóth Gergőt küldték ki 2 percre, amit kihasznált az Újpest, Toni Henttonen lőtte be az Aranyról kipattanó korongot (3-1). Láthatóan felszívta magát az UTE, a sorozatos gólszerzési kísérletek mellett alig hagytak lehetőséget a hazaiaknak a támadásra. 
Az újpestiek nyomásának a harmadik harmadban meglett az eredménye, Just helyezkedett jól a hazai kapu előtt és a kapott korongot fordulatból belőtte Arany mellett (3-2). Komolyabb játékmegszakítás nélkül folytatták a felek a gól után a találkozót, egyik csapat sem tudott komoly helyzetet kialakítani. Hazai oldalon Kulmala és Kreisz is helyzetbe került, de egyiküknek sem sikerült megszereznie az FTC-Telekom negyedik gólját. A találkozó végén még Kiss Dániel és Henttonen is szabálytalankodott, így két hatalmas lehetőség is adódott a hazaiak előtt, élni sajnos nem tudtak vele. Virág Csaba hiába hozta le a végén Rajnát, végül 3-2-es Ferencvárosi győzelemmel zárult a szombati Derbi.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

FTC-Telekom – UTE 3-2 (3-0, 0-1, 0-1)

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Sarcia, Kärmeniemi, Kulmala, Nagy G., Tóth A. – Kucsma, Szorokin, Kaijser., Kestilä, Betteridge –Nilsson, Boros, Kreisz, Farkas, Tóth G. – Kozma, Bán, Galántai Vezetőedző: Fodor Szabolcs

UTE: Rajna (Sági M.) – Kiss D., Tornyai, Henttonen, Just, Peresunko – Kmec, Pokornyi, Benk, Kiss Patrik, Shirley– Balázsi, Kiss Philip, Kovács A., Madácsi, Nemes–Szabó Rácz, Balogh, Kovács S., Németh A., Vezetőedző: Virág Csaba

Gólok: Kreisz (05:14), Nagy G. (14:45, Tóth A., Szorokin), Nagy G.(19:36 EE2, Nilsson, Betteridge) illetve Henttonen (25:36 EE, Kiss D., Kovács A.), Just (42:32, Benk, Henttonen)

KAPURA LÖVÉSEK: (13:8, 8:13, 8:14) 29:35
VÉDÉSEK: (8:10, 12:8, 13:8) 33:26 / 94.29% : 89.66%
KIÁLLÍTÁS PERCEK: (0:4, 2:2, 0:4) 2:10
EMBERELŐNY KIHASZNÁLÁS: (6 / 1) 16.67% / (1 / 1) 100.00%
EMBERELŐNYBEN TÖLTÖTT IDŐ: 8:40 / 1:24
EMBERHÁTRÁNYOS VÉDEKEZÉS: (1 / 1) 0.00% / (1 / 6) 83.33%

 

Cikkajánló

„Örülök, hogy újra itt lehetek a srácokkal”

Sarciá Antonino a héten visszatért és csatlakozott a csapathoz a száraz edzéseken – INTERJÚ!

A Fradié A Hét Gólja és A Hét Játékosa is

Nagy Gergő lett az elmúlt hét legjobbja az Erste Ligában, Kreisz Brúnóé a legszebb gól – VIDEÓ!

Kreisz-dupla és fontos győzelem a DAB ellen

Férfi hokisaink 5-2-re győztek a Dunaújváros ellen az Erste Liga-alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

Véget ért az Universiade, szépen helytálltak a magyarok

A magyar csapat egy hét alatt öt meccset játszott, két győzelemmel és három vereséggel zárták a tornát.

Az utolsó hazai meccset játsszuk az alapszakaszban

Az FTC-Telekom a DAB-ot fogadja kedden, az utolsó hazai meccsre a 97-es bajnokcsapat tagjai is kilátogatnak.

Gólzáporos meccs, végül a hosszabbításban dőlt el

Bajnok hokisaink hatalmas küzdelmet követően hosszabbításban szerezték meg a győzelmet a DEAC ellen.

Egy nap pihenő sincs, újabb fontos meccs jön

A Csíkszereda legyőzése után egy nappal a DEAC-ot fogadják a közvetlen rájátszás-helyekért harcoló hokisaink.

A kapitány a hajrában döntött a csúcsrangadón

Férfi hokisaink Nagy Gergő duplájával 3-1-re legyőzték a rivális Sportklubot, közel a rájátszást érő hely!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin