2024. február 28.
Győzelem az alapszakasz utolsó hazai meccsén
Férfi hokisaink 4-3-ra nyertek a DEAC ellen, így egyetlen pontra vannak az alapszakasz megnyerésétől.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén a DEAC együttesét fogadta a Tüskecsarnokban. Az FTC-Telekom egy esetleges győzelemmel hatalmas lépést tehetett afelé, hogy 2019 után ismét az élen zárja a bajnoki alapszakaszt, ugyanis a tabella második helyén 80 ponttal álló Brassónak már csak két mérkőzése van hátra, míg a 82 pontos Fradira a DEAC ellenivel együtt még négy meccs várt, és mivel az egymás elleni mérleg a cenkaljaiakkal szemben a mieinknek kedvez, így a játéknap előtt 4 pontnyira állt a Ferencváros az alapszakasz-győzelemtől.

A Fradi kapujában ezúttal Nagy Kristóf kezdett, a padon pedig nem Arany Gergely, hanem Földes László volt benevezve.

Jól kezdtük a mérkőzést, a 2. perc elején emberelőnybe kerültünk, amit a fór legvégén sikerült is kihasználni, Kestilä kékről érkező passzát Adam Brady a bal oldali bedobókörből bombázta a hálóba (1-0). Nem sokkal később jött az első debreceni emberelőny Turcotte szabálytalansága után, és ellenfelünk is élt az adódó lehetőséggel, a kapu előtt várakozó Gregor Koblar szúrt bele remekül egy lövésbe (1-1). Nem ünnepelhetett sokáig a DEAC, ugyanis mindössze 15 másodperccel az egyenlítés után Seregély Máté senkitől sem zavartatva vezette fel a korongot az ellenfél harmadáig, majd megelőzve az összezáró vendégvédőket, a hálóba lőtt (2-1). Az egygólos különbséget leszámítva kiegyenlített játék zajlott a jégen, viszonylag kevés nagy helyzettel, majd innen is a mieink tudták kimozdítani a találkozó menetét, Jake Crespi lőtt nagy gólt a kék vonalról (3-1). A harmad utolsó perceiben a játékvezetők még kiosztottak egy páros kiállítást, La Porte szabálytalansága után a debreceni kispad kapott sportszerűtlenség miatt egy kisbüntetést.

A mieink olyan lendülettel érkeztek meg a második játékrészre, amin látszott, hamar dűlőre akarják vinni a dolgot. Ennek jegyében a 23. percben Seregély Máté maradt egyedül a támadóharmad közepén, és kíméletlenül lőtte a hálóba önmaga második, csapata negyedik gólját (4-1). Vasziljevre szórtak rá egy 2+2 perces büntetést, amelynek kihasználásával akár el is dönthettük volna a mérkőzést, ám hiába tettünk hatalmas nyomást az ellenfélre négy percen keresztül, nem sikerült a kapuba találni. Sőt, egy előrevágott koronggal Mihalik András lépett ki, és a védekezni visszaigyekvő Hrabal mellett egy remek, ütemtelen lövéssel emberhátrányos gólt szerzett (4-2). Sorban Kestilä, tóth Adrián, majd Németh Attila is gyors válasszal jelentkezhetett volna, de nem sikerült a hálóba juttatni a korongot. A harmad hajrájában a DEAC komoly erőket mozgósított, hogy még közelebb zárkózzon, de Nagy Kristóf bravúrokkal jelentkezett.

Turbucz Martin előző harmad hajrájában kapott kiállításából 52 másodperc áthúzódott a harmadik harmadra. Ezt sikerült kivédekezni, köszönhetően Nagy Kristóf bravúrjainak is, majd ismét mi kerültünk emberelőnybe, újra Vasziljev volt a kiállított játékos. Ezzel sem sikerült élni, sőt, Turcotte kapu mögötti ütközését is két perccel honorálták a játékvezetők. A DEAC sem élt a lehetőséggel, sőt, szinte ahogy kiegészültünk, már Jeliszejenko találta magát a büntetőpadon. Ez a fór is kihasználatlan maradt, Kestilä lövése a kapuvason csattant. Němec és Mingazov találták meg egymást a vendégek kapuja előtt, páros kiállítás lett a vége, majd kialakult egy bunyó a mieink harmadában is, itt a sűrűből Turcotte és Novotny kapott párost, illetve Borost szórták még ki a szabálytalanságért, amiből az egész kakaskodás kirobbant, így két páros mellett debreceni emberelőny következett, amely közben Roth kapott az arcára egy ütést, szinte rögtön ezután pedig egy ütközés után összetört az egyik plexielem a palánk körül, emiatt a csapatok kényszerszünetre vonultak az öltözőben. Ahogy várni lehetett, a visszajövetel után a DEAC már nem tudott élni a kiállításból hátralévő 28 másodpercnyi idővel, ám öt az ötben mégis felzárkóztak egyetlen gólra, Dominik Novotny kapott ajándékba egy korongot a harmadunkban, és élt a lehetőséggel (4-3). Az 54. perc végén a debreceni kapunál Kozma kakaskodott Tóth Gergővel, majd Turcotte érkezett meg lendületből a nyakába, és rövid lefolyású ökölcsata végén a jégre vitte a debreceni 9-est – várható volt, hogy lesz egy ilyen ütközet, miután a vendégjátékos már a bemelegítés közben szóváltásba keveredett a ferencvárosi nehézfiúval, akkor viszont még Nagy Gergő közbelépett. Az eset után Kozma két percet, Turcotte öt plusz véglegest kapott. Az így kialakuló tiszta háromperces emberelőny legvégén a DEAC már kapusát is lehívta a jégről, ám sem a rövid hat a négy elleni, sem a hat az öt elleni játékuk nem vezetett eredményre, így a Ferencváros végül a vártnál jóval nehezebben, de otthon tartotta mindhárom pontot.

Az FTC-Telekom 4-3-as győzelme azt jelenti, hogy a Fradinak a hátralévő három alapszakasz-meccsén egyetlen pontot kell szereznie ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsa helyét az alapszakasz első helyén – ebben az esetben pedig a rájátszás első körében ismét a már biztos nyolcadik DEAC lenne a mieink ellenfele – de ennyire előre még ne szaladjunk, addig még vár a mieinkre egy kétmeccses erdélyi túra, majd egy dunaújvárosi alapszakasz-búcsúztató.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 2. fázis
FTC-Telekom – DEAC 4-3 (3-1, 1-0, 0-1)
FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Marva, Roth, Turbucz, Brady, Galajda – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Hrabal, Boros, Tóth A., Nagy G., Németh – Haranghy, Turcotte, Bán, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs
DEAC: Szeles (hetényi) – Kloz, Usnyev, Koblar, Novotnyi, Szmirnov – Mingazov, Dobmayer, Jeliszejenka, Kozma, Vsziljev – Krollis, Bukor, Bucskin, Rétfalvi, Mihalik A. – Jakabfy S., Jakabfy Cs., Hári, Mazzag, Molnár, Vezetődező: Vaszjunyin Artyom
Gólok: Brady (03:04 EE, Roth, Kestilä), Seregély (07:50, Nagy G.), Crespi (14:03, Nagy G., Roth), Seregély (22:06, Crespi, Turcotte), illetve Koblar (07:35 EE, Bucskin, Novotnyi), Mihalik A. (30:36 EH, Usnyev), Novotny (55:31)
Kapura lövések: 32:36 (6:8, 22:11, 4:17)
Védések: 33:28 (7:3, 10:21, 16:4)
Kiállítás percek: 39:18 (4:4, 2:4, 33:10)

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin