2023. március 4.
Győzelem az első elődöntőben, elvettük a pályaelőnyt
Az FTC-Telekom csapata remek játékkal behúzta a bajnoki döntőnek számító Erste Liga-elődöntő első meccsét.

Férfi jégkorongcsapatunk hétfőn hosszabbításban kiharcolta az elődöntőbe jutást, amit a szabályok értelmében a Budapest Jégkorong Akadémia HC ellen játszunk. Külön jelentősége is van ennek a párharcnak, ez egyben a magyar bajnoki döntő is, amit újra Budapesten rendeznek meg. 

Mint arról kedden hírt adtunk, a hétfői mérkőzésen sérülést szenvedő Aku Kestilä már nem léphet pályára a szezonban. Mellette azonban kisebb betegség miatt Boros Dánielt és Kozma Dávidot is nélkülöznie kellett a szombati találkozón Fodor Szabolcsnak.

Kicsit lassabban kezdődött a mérkőzés a megszokottnál, mindkét csapat próbálgatta a másikat. Aranynak azonban az elejétől kezdve volt dolga, többször is veszélyes helyzeteket alakultak ki a Fradi kapuja előtt. A helyzetek kihasználása azonban úgy tűnik, most a mieinknek ment jobban. A Farkas kapuja előtti kisebb tumultusban Turbucz Martin érkezett jól Nagy Gergő korongjára, és ki is használta a kínálkozó lehetőséget. (0-1) Néhány perccel a vezetés megszerzése után a hazaiaktól Tóth Gergely ült ki, de nem sok időt töltött a büntetőpadon. A buli elhozatal után Sointu és Tóth Adrián összjátékát követően Rasmus Kulmala tessékelte a kapuba a korongot. (0-2) 

Csapatunk a szünet után sem vett vissza a lendületből, a kezdés után egy remek háromszögezést követően Ollie Betteridge emelte be az üresen maradt kapuba a pakkot. (0-3) Egy hazai letámadásnál Kärmeniemi volt szabálytalan, majd egy kapu előtti dulakodást követőan Marvát is kiszórták, így kicsit több, mint másfél percig kettős emberhátrányba kerültünk, amit ki tudtunk védekezni. A harmad felénél a kapuval szemben várakozó Josef Hrabal kapott korongot, aki várt két ütemet, majd tiszta helyzetben Farkas kapujába bombázta a Ferencváros negyedik gólját. (0-4) Hrabal találata után ismét hazai kiállítás következett, ami szintén nem tartott sokáig. A kék vonalról Marva lőtte el a korongot, amibe a kapus előtt takaró Tóth Adrián ért bele remekül és juttatta így a pakkot a hálóba. (0-5) Az ötödik Fradi-gól után a hazaiak kapust cseréltek, Farkas Rolandot Kornakker Dávid váltotta. Nem sokkal a vége előtt Hrabal volt szabálytalan, ami alatt Sailio tudott kiugrani egy koronggal, a hazaiak kapusa pedig szabálytalanul állította meg, így büntetőlövéshez jutottunk, amivel viszont nem sikerült élnünk. Végül megtört a jég, Ilya Tsulyhin tudta kihasználni a hazaiak emberelőnyét, amivel szépíteni tudott. (1-5)

Harciasan jöttek ki a hazaiak a szünet után a jégre, a próbálkozásoknak pedig meg lett az eredménye. Nagy Krisztián találta el úgy a kapuvasat, hogy arról befelé pattant a korong. (2-5) Ferencvárosi letámadás közben a kapu mögött a korongért harcoló Sailiót találták el bottal, így két perces emberelőnyhöz jutottunk. A korábbiakkal ellentétben ezzel a lehetőséggel viszont már nem tudtunk élni. Sürgető lett a hazaiak dolga, ami meg is látszott a harmad vége felé, egyre többet és egyre keményebben támadták Arany kapuját. Úgy nézett ki, hogy a nagyobb nyomásnak meg is lett a gyümölcse, azonban a kapuba pattanó korongot a játékvezetők nem adták meg, magasbot használata miatt. Az utolsó előtti percben a hazaiak időt kértek, a gyors megbeszélés után pedig lehozták a kapust, de így sem tudtak már szépíteni, így a Fradi az Erste Liga elődöntőjének első meccsén elvette a BJA HC pályaelőnyét.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, elődöntő
BJA HC – FTC Telekom 2-5 (0-2, 1-3, 1-0)
BJA HC: Farkas (Kornakker) – Pozsgai, Szabó B., Tsulyhin, Galoha, Djumic – Garát, Uimonen, Elo, Viikila, Schlekmann – Vorobev, Tóth G., Tóth R., Nagy K., Szita – Gőz, Dóczi, Molnár, Ritter, Ravasz, Vezetőedző: Kangyal Balázs
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kucsma, Hrabal, Sailio, Sointu, Betteridge – Seregély, Kärmeniemi, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Marva, Mesikämmen, Tóth A., Kreisz, Tóth G. – Galántai, Farkas, Bán, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Tsulyhin (38:46 EE, Galoha, Nagy K.), Nagy K. (42:16, Szita, Tóth R.) illetve Turbucz (11:56, Nagy G., Kulmala), Kulmala (15:56 EE, Sointu, Tóth A.), Betteridge(20:56, Sointu, Sailio), Hrabal (28:54, Sailio, Kärmeniemi), Tóth A. (30:47 EE, Marva, Sointu)
Kapura lövések: (9:8, 14:13, 9:4) 32:25
Védések: (6:9, 10:13, 4:8) 20:30 / 80.00% : 93.75%
Kiállítás percek: (2:0, 2:6, 2:0) 6:6
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (3 / 2) 66.67%
Emberelőnyben töltött idő: 2:55 / 2:29
Emberhátrányos védekezés: (2 / 3) 33.33% / (1 / 4) 75.00%

Cikkajánló

Gyergyószentmiklóson kezdjük az Erste Liga-döntőt

Harmincszoros magyar bajnok csapatunk vasárnap útnak indult Erdélybe, kezdődik az Erste Liga döntője!

Jegyinformációk az Erste Liga-döntőre!

Férfi hokisaink megszerezték a 30. magyar bajnoki címet, már csak az EL-finálé van hátra!

„A Fradi-család győzött, megmutatta igazi erejét”

Nagy Gergely nem hitte el, Fodor Szabolcs pedig puzzle-t rakott ki, így lett meg a 30. bajnoki cím –...

30-szoros magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk!

Hetedik meccsen dőlt el a bajnoki cím sorsa, a Fradi a Gyergyóval játszik az Erste Liga fináléjában.

Jön a bajnoki döntő végső összecsapása

A csapatok elvitték a hetedik meccsig a párharcot, pénteken eldől a bajnoki cím sorsa.

Hazai vereség, hetedik meccs dönt a bajnoki címről

Férfi hokisaink 3-0-ra kikaptak a bajnoki döntő hatodik meccsén, péntek este mindent eldöntő összecsapás jön.

A harmadik csillagért lépünk jégre hétfő este

Férfi hokisaink egyetlen győzelemre kerültek a történelmi, 30. bajnoki címtől, hétfő este kiharcolhatjuk!

Győzelem az ötödik meccsen, hétfőn a bajnoki cím a tét!

Férfi hokisaink óriásit harcolva 3-1-re győztek a BJA HC ellen, hétfőn a 30. bajnoki címért lépnek jégre!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin