2023. március 11.
Győzelem az ötödik meccsen, hétfőn a bajnoki cím a tét!
Férfi hokisaink óriásit harcolva 3-1-re győztek a BJA HC ellen, hétfőn a 30. bajnoki címért lépnek jégre!

A magyar bajnoki címért küzdő férfi jégkorongcsapatunk a két hazai vereséget követően összesítésben 2-2-re állt a négy győzelemig tartó magyar bajnoki döntős Erste Liga elődöntőben. A párharc ötödik meccsét a BJA HC otthonában, a Vasas Jégcentrumban rendezték meg, ahol mindkét fél a harmadik győzelmét hajszolta.

Az FTC-Telekom csapatának kerete több ponton is változott a legutóbbi, csütörtöki meccshez képest. Visszatért a pályára Matias Sointu és Kozma Dávid, Sarciá Antonino és Aku Kestilä mellett pedig ezúttal Kucsma Richárdot kellett nélkülöznie a szakmai stábnak.

A mérkőzés a már megszokott tempóban kezdődött, a házigazdák már az elejétől fogva igyekeztek a saját játékukat játszani, a harmadik percben pedig egyből emberelőnyhöz is jutottak. Hrabalt ítélték szabálytalannak, azonban a speciális egységünk nem hagyott lehetőséget a vezetés megszerzésére. Fegyelmezetten játszottak a felek, alig volt játékmegszakítás, illetve a védelem is tette a dolgát mind a két oldalon, egyik csapatnak sem engedve, hogy veszélyes helyzetet alakítson ki. Egy hazai letámadásnál azonban Aranynak kellett résen lennie, Molnár közelről éles szögből lőtt kapura. Ezt követően nem sokkal az első ferencvárosi emberelőny is megszületett, Pozsgai ült ki két percre. A zöld-fehéreknek sikerült felállnia az előnyös játékhoz, Nagy Gergő és Hrabal is helyzetbe került, azonban a korong végállomása mindkét esetben Kornakker volt. A folytatásban az első nagyobb helyzet a playoffban jeleskedő Turbucz előtt adódott, majd Betteridge is el tudott lépni egy koronggal, de ezúttal sem jutottak tovább a hazaiak kapusánál. A harmad során viszont szépen lassan átvette az iránytást a Ferencváros, ami már a lövések számában is meglátszott, míg az első harmadban a BJA-nak volt több helyzete, addig a másodikban már a Fradi lőtt többet kapura. Ennek ellenére továbbra sem jutottak dűlőre a felek, hiszen a második 20 percben sem sikerült egyik játékosnak sem betalálni a kapuba. Az utolsó játékrészben azonban megtört a jég. Tóth Adrián próbálkozott egy közeli lövéssel, a kipattanót viszont sikerült még játékban tartani és kisebb kapu előtti kapkodás után Julius Marva lövése talált utat a hazaiak hálójába. (0-1) A gól után elkezdtek erősebben nyomni a hazaiak, Aranynak és a védelemnek többször is hatalmasat kellett mentenie a Fradi kapuja előtt. Viszont nem sokat váratott magára a következő találat sem, Farkas Simon kapott a kapuval szemben korongot, amit nem hibázott el. (0-2) Egy hazai helyzet után Arany kapujánál kisebb dulakodás alakult ki, ami után Mesikämment küldték ki durva játékért. A BJA HC-nak sikerült felállni az előnyös játékhoz és némi járatás után Ivan Vorobyovnak a bedobókörből eleresztett lövése landolt Arany hálójában. (1-2)

Egy korongszerzés után azonban Tóth Adrián lépett el, lehagyta üldözőjét és higgadtan góllal zárta az akciót. (1-3) A találat után Kangyal Balázs időt kért és lehozta a kapusát, az utolsó másfél percben, amikor hat BJA HC játékos támadta a Fradi kapuját voltak még nagy helyzetek, de Arany bravúros védéseket mutatott be. A lefújást követően két fronton is kisebb verekedés alakult ki, aminek következtében a hazaiaktól Schlekmann és Galoha a Fraditól pedig Sailio és Kulmala még 2-2 perceket kaptak, de ennek már a találkozóra nézve nem volt jelentősége.

Ezzel a győzelemmel ismét átvette a vezetést a párharcban a Ferencváros és a hatodik meccsen a Tüskecsarnokban szerezhetjük meg a 30. magyar bajnoki címünket. 

Férfi jégkorong, Erste Liga, elődöntő, 5. mérkőzés (OB I döntő)

BJA HC - FTC-Telekom 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)

BJA HC: Kornakker (Farkas R.) – Pozsgai, Szabó B., Tsulygin, Galoha, Djumic – Garát, Uimonen, Elo, Viikila, Schlekmann – Vorobyov, Tóth Gergely, Tóth R., Nagy K., Szita – Gőz, Dóczi, Molnár, Ritter, Ravasz, Vezetőedző: Kangyal Balázs

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Marva, Hrabal, Turbucz, Nagy G, Kulmala – Boros, Mesikämmen, Sailio, Sointu, Betteridge – Seregély, Kärmeniemi, Bán, Farkas, Tóth G. – Kozma, Galántai, Kreisz, Tóth A., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Vorobyov (52:09 EE, Uimonen, Nagy K.) illetv Marva (42:37, Tóth A., Farkas), Farkas (48:01, Sailio, Tóth G.), Tóth A. (57:54)

Kapura lövések: (11:7, 10:15, 17:10) 38:32

Védések: (7:11, 15:10, 7:16) 29:37 / 90.63% : 97.37%

Kiállítás percek: (2:2, 4:8) 6:10

Emberelőny kihasználása: (3 / 1) 33.33% / (1 / 0) 0.00%

Emberelőnyben töltött idő: 5:25 / 2:00

Emberhátrányos védekezés: (0 / 1) 100.00% / (1 / 3) 66.67%

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-3

Cikkajánló

Gyergyószentmiklóson kezdjük az Erste Liga-döntőt

Harmincszoros magyar bajnok csapatunk vasárnap útnak indult Erdélybe, kezdődik az Erste Liga döntője!

Jegyinformációk az Erste Liga-döntőre!

Férfi hokisaink megszerezték a 30. magyar bajnoki címet, már csak az EL-finálé van hátra!

„A Fradi-család győzött, megmutatta igazi erejét”

Nagy Gergely nem hitte el, Fodor Szabolcs pedig puzzle-t rakott ki, így lett meg a 30. bajnoki cím –...

30-szoros magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk!

Hetedik meccsen dőlt el a bajnoki cím sorsa, a Fradi a Gyergyóval játszik az Erste Liga fináléjában.

Jön a bajnoki döntő végső összecsapása

A csapatok elvitték a hetedik meccsig a párharcot, pénteken eldől a bajnoki cím sorsa.

Hazai vereség, hetedik meccs dönt a bajnoki címről

Férfi hokisaink 3-0-ra kikaptak a bajnoki döntő hatodik meccsén, péntek este mindent eldöntő összecsapás jön.

A harmadik csillagért lépünk jégre hétfő este

Férfi hokisaink egyetlen győzelemre kerültek a történelmi, 30. bajnoki címtől, hétfő este kiharcolhatjuk!

Nem dőlt el semmi, 2-2-ről folytatjuk a bajnoki finálét

Férfi jégkorongcsapatunk 2-2-es összesített állással utazik Káposztásmegyerre az újabb győzelem reményében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin