2023. március 11.
Győzelem az ötödik meccsen, hétfőn a bajnoki cím a tét!
Férfi hokisaink óriásit harcolva 3-1-re győztek a BJA HC ellen, hétfőn a 30. bajnoki címért lépnek jégre!

A magyar bajnoki címért küzdő férfi jégkorongcsapatunk a két hazai vereséget követően összesítésben 2-2-re állt a négy győzelemig tartó magyar bajnoki döntős Erste Liga elődöntőben. A párharc ötödik meccsét a BJA HC otthonában, a Vasas Jégcentrumban rendezték meg, ahol mindkét fél a harmadik győzelmét hajszolta.

Az FTC-Telekom csapatának kerete több ponton is változott a legutóbbi, csütörtöki meccshez képest. Visszatért a pályára Matias Sointu és Kozma Dávid, Sarciá Antonino és Aku Kestilä mellett pedig ezúttal Kucsma Richárdot kellett nélkülöznie a szakmai stábnak.

A mérkőzés a már megszokott tempóban kezdődött, a házigazdák már az elejétől fogva igyekeztek a saját játékukat játszani, a harmadik percben pedig egyből emberelőnyhöz is jutottak. Hrabalt ítélték szabálytalannak, azonban a speciális egységünk nem hagyott lehetőséget a vezetés megszerzésére. Fegyelmezetten játszottak a felek, alig volt játékmegszakítás, illetve a védelem is tette a dolgát mind a két oldalon, egyik csapatnak sem engedve, hogy veszélyes helyzetet alakítson ki. Egy hazai letámadásnál azonban Aranynak kellett résen lennie, Molnár közelről éles szögből lőtt kapura. Ezt követően nem sokkal az első ferencvárosi emberelőny is megszületett, Pozsgai ült ki két percre. A zöld-fehéreknek sikerült felállnia az előnyös játékhoz, Nagy Gergő és Hrabal is helyzetbe került, azonban a korong végállomása mindkét esetben Kornakker volt. A folytatásban az első nagyobb helyzet a playoffban jeleskedő Turbucz előtt adódott, majd Betteridge is el tudott lépni egy koronggal, de ezúttal sem jutottak tovább a hazaiak kapusánál. A harmad során viszont szépen lassan átvette az iránytást a Ferencváros, ami már a lövések számában is meglátszott, míg az első harmadban a BJA-nak volt több helyzete, addig a másodikban már a Fradi lőtt többet kapura. Ennek ellenére továbbra sem jutottak dűlőre a felek, hiszen a második 20 percben sem sikerült egyik játékosnak sem betalálni a kapuba. Az utolsó játékrészben azonban megtört a jég. Tóth Adrián próbálkozott egy közeli lövéssel, a kipattanót viszont sikerült még játékban tartani és kisebb kapu előtti kapkodás után Julius Marva lövése talált utat a hazaiak hálójába. (0-1) A gól után elkezdtek erősebben nyomni a hazaiak, Aranynak és a védelemnek többször is hatalmasat kellett mentenie a Fradi kapuja előtt. Viszont nem sokat váratott magára a következő találat sem, Farkas Simon kapott a kapuval szemben korongot, amit nem hibázott el. (0-2) Egy hazai helyzet után Arany kapujánál kisebb dulakodás alakult ki, ami után Mesikämment küldték ki durva játékért. A BJA HC-nak sikerült felállni az előnyös játékhoz és némi járatás után Ivan Vorobyovnak a bedobókörből eleresztett lövése landolt Arany hálójában. (1-2)

Egy korongszerzés után azonban Tóth Adrián lépett el, lehagyta üldözőjét és higgadtan góllal zárta az akciót. (1-3) A találat után Kangyal Balázs időt kért és lehozta a kapusát, az utolsó másfél percben, amikor hat BJA HC játékos támadta a Fradi kapuját voltak még nagy helyzetek, de Arany bravúros védéseket mutatott be. A lefújást követően két fronton is kisebb verekedés alakult ki, aminek következtében a hazaiaktól Schlekmann és Galoha a Fraditól pedig Sailio és Kulmala még 2-2 perceket kaptak, de ennek már a találkozóra nézve nem volt jelentősége.

Ezzel a győzelemmel ismét átvette a vezetést a párharcban a Ferencváros és a hatodik meccsen a Tüskecsarnokban szerezhetjük meg a 30. magyar bajnoki címünket. 

Férfi jégkorong, Erste Liga, elődöntő, 5. mérkőzés (OB I döntő)

BJA HC - FTC-Telekom 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)

BJA HC: Kornakker (Farkas R.) – Pozsgai, Szabó B., Tsulygin, Galoha, Djumic – Garát, Uimonen, Elo, Viikila, Schlekmann – Vorobyov, Tóth Gergely, Tóth R., Nagy K., Szita – Gőz, Dóczi, Molnár, Ritter, Ravasz, Vezetőedző: Kangyal Balázs

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Marva, Hrabal, Turbucz, Nagy G, Kulmala – Boros, Mesikämmen, Sailio, Sointu, Betteridge – Seregély, Kärmeniemi, Bán, Farkas, Tóth G. – Kozma, Galántai, Kreisz, Tóth A., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Vorobyov (52:09 EE, Uimonen, Nagy K.) illetv Marva (42:37, Tóth A., Farkas), Farkas (48:01, Sailio, Tóth G.), Tóth A. (57:54)

Kapura lövések: (11:7, 10:15, 17:10) 38:32

Védések: (7:11, 15:10, 7:16) 29:37 / 90.63% : 97.37%

Kiállítás percek: (2:2, 4:8) 6:10

Emberelőny kihasználása: (3 / 1) 33.33% / (1 / 0) 0.00%

Emberelőnyben töltött idő: 5:25 / 2:00

Emberhátrányos védekezés: (0 / 1) 100.00% / (1 / 3) 66.67%

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-3

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin