2020. január 11.
Győzelem Brassóban! Hibátlanul zártunk Erdélyben
Férfi hokisaink a Corona Brassó vendégeként zárták a szezon harmadik erdélyi túráját.

Nagyszerű hangulatban indult el Brassóba a magyar bajnok és Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatunk. A vártnál kissé korábban, már a Gyergyó elleni mérkőzés után biztossá vált, hogy az alapszakaszt a második helyen zárjuk, köszönhetően a Corona Újpest elleni hazai vereségének. Ugyan matematikailag még befoghatnak minket, de az egymás elleni eredmények nekünk kedveznek – két rendes játékidős siker, egy büntetőkkel elszenvedett vereség.

Az előző mérkőzéstől eltérően ezúttal ott volt a keretben Jászai Dávid, míg Hegyi Ádám és Németh Attila csak a nézőtérről segíthette társait.

Legyen bármilyen biztos a második hely, a Ferencváros nem engedhette meg magának, hogy félvállról vegye ezt az összecsapást, ugyanis a brassóiaknak még van félnivalójuk: a DAB és a DEAC is komoly veszélyt jelent rájuk, így ahogy arra számítani lehetett, az első perctől kezdve komoly erőket mozgósítottak, hogy legyőzzék címvédő alakulatunkat. Kicsit talán túlzásba is vitték, mert már tizenegy másodperc után emberelőnybe kerültünk: Carlson akadályozásért kapott két percet. Nem bíztunk semmit a véletlenre, egy perccel később a Gyergyó ellen jubiláló Tóth Richárd megszerezte a vezetést (0-1). A brassóiaknak nem lehettek jó emlékeik a korán bekapott gólról, hiszen tegnap az Újpest ellen is nagyon gyorsan hátrányba kerültek. Két perccel később mi is megfogyatkoztunk, Pulli kapot két percet bottal lökésért. A Brassó az emberelőny tudatában feljebb merészkedett és azonnal nyomás alá helyezte a kapunkat. Fél perc kellett nekik az első komoly helyzetig, de Arany védett. Pillanatokkal később távolról is próbálkoztak, de kapusunk ezt is könnyedén hárította. Hiába próbálkoztak a hazaiak, nem tudtak mit kezdeni a ragyogó teljesítményt nyújtó kapusunkkal. A kiegészülés után ismét rajtunk volt a sor, hogy megmutassuk mit tudunk: Pavuk készítette vissza az üresen álló Switzetnek a korongot, kanadai támadónk azonban jócskán célt tévesztett. A következő percek egyértelműen rólunk szóltak, melynek Nagy Gergő lövése adta meg az alaphangot, majd nem sokkal később Tóth Renátó termett a kapu előtt, de Polc mindannyiszor hárított. A harmad felén túllépve Kulmala kapott kettő plusz tíz percet palánkra lökésért, így ismét megmutathattuk kitűnően működő emberhátrányos védekezésünket. Akárcsak a mérkőzés elején, most is feljebb merészkedett a brassói gárda és sorra dolgozták ki a helyzeteket, de Arany bravúrt bravúrra halmozva ellenállt mindennek. Fél perccel a játékrész vége előtt azonban Borisenkó révén egyenlíteni tudtak a hazaiak (1-1). Itt még nem volt vége az eseményeknek: Tóth Gergő és Carlson verekedett össze a kapunk mögött, aminek az lett a vége, hogy mindketten öt plusz húsz percet kaptak durva játékért. Nagyszerűen indítottuk az első játékrészt, ahol egy emberelőnyös helyzetből sikerült is megszerezni a vezetést. Ezután a hazaiak jóval többet játszottak előnyben, mint mi, de nem tudtak vele mit kezdeni, fél perccel a vége előtt mégis sikerült egyenlíteniük.

A második játékrészt nagyszerűen kezdtük: rögtön az első percben Switzer talált be (1-2), majd három és fél perccel később Tóth Renátó passza után kapitányunk, Nagy Gergő is beköszönt (1-3). Ennyire azért nem adták magukat a Farkasok, noha megzavarta őket a gyorsan kapott két gól. Az ötödik percben Fowlie kapott két percet, így hatalmas nyomás alá helyeztük Polc kapuját, hogy ha nem is lezárni, de sokkal kényelmesebbé tenni a hátralevő időt. Csakhogy nem sikerült bevinnünk az újabb találatot, ráadásul a kiegészülés után lendületbe jöttek a hazaiak, aminek az lett az eredménye, hogy a pillanatokkal korábban visszaálló Fowlie egyre csökkentette a különbséget (2-3). A következő percek a kiállításokról szóltak: előbb Pavuk kapott két percet, majd Fowlie, végül Pulli, így négy a három ellen támadhattak, de ez sem tartott sokáig. Kiváló védelmünk ezúttal is kitartott, nem tudták kihasználni a helyzeteiket a brassóiak. Miután Pulli visszatért a jégre mi is kiszabadultunk a kapunk előteréből és kemény támadásokat indítottunk, hogy ismét kétgólos legyen a differencia, de Polc ezúttal is útját állta lövéseinknek. Kevesebb, mint három perccel a harmad vége előtt Fowlie tudott kilépni két védőnk között, majd eltolta a korongot a kirobbanó Arany mellett, de már nem érhette utol, így mire irányba állt, egy rendezett védelemmel találta szembe magát. A harmad végéhez közeledve egyre inkább támadott a Brassó, mi pedig gyors ellentámadásokkal próbáltunk operálni, de hiába, nem tudtunk újabb gólt szerezni. Álomszerűen indítottuk a második harmadot, a két gyorsan bekapott gól pedig összezavarta a hazai játékosokat, ellenben a végső csapást nem sikerült bevinnünk. A Brassó fokozatosan összeszedte magát, és egy szép támadás után szépíteni is tudtak, így 3-2-es előnyből vártuk az utolsó játékrészt.

Nagy lendülettel kezdtük a harmadik harmadot: a buli megszerzése után rögtön indultunk a brassói kapu irányába, ahol pillanatokkal később Tóth Gergely lövésébe kapott bele Juusela, de Polc egy kis szerencsével védeni tudta. A hazaiaknak nem is kellett több, ők is megindultak, de hiába tüzeltek, Arany hárított. A harmadik percben Juusela és Armstrong dobta le a kesztyűt és estek egymásnak. A játékvezető nem díjazta, így mindkét játékost öt plusz véglegessel kiállította. A Corona ugyan nem adta fel, nagy erővel jöttek előre, de sokáig még lövőhelyzetet sem tudtak kialakítani. Hat perc után Pavuk kapott két percet, de az ezt követő óriási brassói ziccer is kimaradt, mi pedig kontrázhattunk, de a túloldalon is nagyot fogott a kapus. Még a harmad első felében jártunk, amikor Pulli passzolt Hajóshoz, aki elrobogott a jobb oldalon és egy hatalmas bombával visszaállította a kétgólos különbséget (2-4).  Pillanatokkal a negyedik gólunk után újabb lökdösődés alakult ki a pályán, a hazaiak nem tudták feldolgozni, hogy ezt a mérkőzést is elbukják, ráadásul saját szurkolóik előtt. Sorra követték egymást a kiállítások, hol innen, hol onnan állt ki egy-egy játékos, de egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani ez idő alatt. Két perccel a vége előtt Kärmeniemi kapott két percet, ami azt jelentette, hogy emberhátrányban kell kihúznunk a maradék időt. A brassóiak időt kérték, majd lehozták a kapust, így hat a négy ellen támadhattak a szépítésért. Egy perccel a vége előtt az elképesztő nyomás végül góllá érett: Franko volt az, aki egyre csökkentette a különbséget (3-4). Minden erejét beleadta a Corona a maradék időbe, de hiába, az eredmény már nem változott.

A Ferencváros kézben tartva a mérkőzést, végig vezetve a találkozón magabiztos győzelmet aratott Brassóban, így tökéletes teljesítménnyel – két mérkőzés, két győzelem – zárva az idény harmadik erdélyi túráját. Legközelebb január 15-én, szerdán a Vasas ellen lépünk pályára a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 35. forduló
Corona Brassó – FTC-Telekom 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)
Brassói Olimpiai Műjégpálya
Corona Brassó: Tőke (Polc) – Armstrong, Carlson, Fowlie, Franko, Gliga – Borisenko, Labrecque, Molnár, Tranca, Zsók – Bíró Ottó, Mihály, Bíró Gergő, Brown, Constantin – Haraga, Bíró Mátyás, Gajdó, Molnár Vezetőedző: Julius Pénzes
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Pulli, Nagy G., Tóth Ad., Tóth Re. – Jászai, Sarcia, Kulmala, Pavuk, Switzer – Rantanen, Tóth Gergely, Hajós, Juusela, Tóth Ri. – Boros, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (14:12, 11:10, 17:16) 42:38
Védések: (11:13, 8:10, 15:16) 34:39 / 89.47% : 92.86%
Kiállítás percek: (27:39, 4:6, 27:33) 58:78
Emberelőny kihasználás: (10 / 1) 10.00% / (3 / 1) 33.33%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 3) 66.67% / (1 / 10) 90.00%
Gólszerzők: Borisenko (19:30, Tranca, Molnár), Fowlie (27:37, Franko), Franko (58:56, Borisenko, Gliga) illetve Tóth Richárd (01:19, EE, Kärmeniemi, Pavuk), Switzer (21:03, Pavuk), Nagy G. (24:33, Tóth Re.), Hajós (49:46, Pulli)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin