2023. december 3.
Győzelem Debrecenben
Férfi hokisaink 4-0-ra győzték le a DEAC csapatát, továbbra is vezetjük az Erste Liga-tabellát.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk elképesztően zsúfolt időszak végéhez érkezett vasárnap a DEAC elleni idegenbeli mérkőzéssel. A debreceniekkel idén eddig egyetlen meccset játszottunk, méghozzá az idény első ligameccsét, amit lehengerlő játékkal 10-2-re megnyert a Fradi.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak eszközölnie kellett némi változtatást a keretben, a pénteki derbin sérülést szenvedő Némethet a csapat orvosa még nem engedte pályára lépni, valamint cseh védőnk, Vladimir Roth is kiesett betegség miatt. Nolan La Porte UTE elleni hősies blokkja közben szerzett sérülése nem bizonyult annyira komolynak, hogy ne tudjon a csapattal tartani, és a hosszabb ideje kimaradó Tóth Adrián is ott volt ezúttal a keretben. A kapuban Nagy Kristóf kezdett.

Már a mérkőzés elején igyekezett érvényesíteni az akaratát a Fradi, de voltak szép kiugrásai a DEAC csapatának is. A nyolcadik percben Mingazovot küldték ki a büntetőpadra, majd másfél perccel később Mihalik Gergő is mellette találta magát. A kettős előnyt ugyan nem tudta kihasználni csapatunk, viszont egyenlő létszámban elkövettek egy hibát a hazaiak, aminek a vége egy öngól lett, amit végül a korongba a mieink részéről utoljára beleérő Yanick Turcotte-nak adtak (0-1).

Hazai emberhátránnyal kezdődött a második harmad, amit viszont már ki tudott használni a Ferencváros. La Porte és Hrabal összjátéka után váltotta végül gólra a nagy lehetőséget Aku Kestilä (0-2). A folytatásban résen kellett lennünk, ugyanis Němec szinte egymás után kapott három kétperces kiállítást. De a védelem és a kapuban lévő Nagy Kristóf is derekasan helytállt.

Érezhető módon sürgető lett a hazaiak dolga a harmadik harmadra, de bár voltak lehetőségeik, nem tudtak közelebb kerülni a mieinkhez. A Fradi viszont tovább tudta növelni az előnyét, Kärmeniemi kékvonalas bombájába ért bele a kapu előtt Turbucz Martin, ami így lett tökéletes (0-3). A találkozó végéhez közeledve elszabadultak egy picit az indulatok, Nagy Gergő és Kozma keveredett fair fightba, amit annak rendje szerint engedtek is a játékvezetők. A hátralévő időben is a mieinknek jött ki jobban a lépés. Olyannyira, hogy tovább növeltük az előnyt, a kapu előtt Farkas Simonnak sikerült egy Tóth Gergőtől kapott korongból betalálnia (0-4). Nem sokkal a vége előtt Bán még kapott egy kisbüntetést, de a speciális egységünkön továbbra sem találtak fogást, sőt, Turcotte-nak volt két nagyon veszélyes kiugrása is. Végül hiába próbálkoztak a hazaiak, a szépítő gól sehogy sem akart összejönni, így végül Nagy Kristóf shutouttal zárt.

Csapatunk az Erste Liga-mérkőzéseket tekintve kilencmeccses győzelmi szériával érkezett a tabella kilencedik helyezettjének otthonába, amit a DEAC sem tudott megszakítani. A megszerzett három ponttal a Ferencváros összességében már 40 egységnél jár, amivel úgy áll a tabella élén, öt ponttal megelőzve a második helyezett BJA HC-t, hogy három mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál. Most egy hosszabb pihenő vár csapatunkra az erőltetett menetet követően, hiszen következő mérkőzésünk december 8-án lesz, éppen a tabella második helyezettjének otthonában.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
DEAC – FTC-Telekom 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

DEAC: Szeles (Gönczi) – Mingazov, Dobmayer, Bucskin, Novotny, Smirnov – Bukor, Kloz, Yeliseyenka, Kozma, Vasilev – Jakabfy, Sándor, Mihalik G., Rétfalvi, Molnár – Mazzag, Koblar, Hári, Mihalik A., Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Hrabal, Haranghy, Galajda, Brady, La Porte – Boros, Crespi, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Bán, Kärmeniemi, Němec, Kestilä, Tóth A., - Banga, Turcotte, Farkas, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Turcotte (13:00, Tóth G.), Kestilä (24:49 EE, Hrabal, La Porte), Turbucz (48:50, Kärmeniemi, Nagy G.), Farkas (53:16, Turcotte, Tóth G.)

Kapura lövések: (7:15, 10:11, 12:15) 29:41
Védések: (14:7, 10:10, 13:12) 37:29
Kiállítás percek: (4:0, 2:6, 5:7) 11:13
Emberelőny kihasználás: (4/0) 0.00% / (3/1) 33.00%
Emberhátrányos védekezés: (3/2) 67.00% / (4/4) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő: 08:00 / 05:20

Cikkajánló

Fontos győzelem Debrecenben

Magyar bajnok hokisaink 6-4-re legyőzték a DEAC csapatát, így értékes három pontot szereztek.

Debrecenbe utazunk kedden

Magyar bajnok hokisaink három hazai után egy idegenbeli mérkőzéssel folytatják az alapszakasz második fázisát.

„Ő egy több színben pompázó, különleges állat”

Rekordbajnok férfi hokicsapatunk kapusa nem akármilyen házikedvencet tart otthon – VIDEÓ!

Arany-shutout, nagy győzelem a Csíkszereda ellen

Magyar bajnok hokisaink 3-0-ra legyőzték az SC Csíkszereda együttesét.

Gyergyó után jön a Csíkszereda

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata péntek után szombaton ismét egy erdélyi együttessel találkozik hazai jégen.

Hosszabbításos vereség a rangadón

Bajnok hoksiaink hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Gyergyó HK csapatától.

A Gyergyó a következő ellenfél a második fázisban

Pénteken farsangi tematikus mérkőzésen fogadják hokisaink a tavalyi Erste Liga-bajnokot a Tüskecsarnokban.

Sima győzelem a második fázis első meccsén

Férfi jégkorongozóink 5-1-re nyertek a Dunaújváros ellen, és továbbra is magabiztosan vezetik a tabellát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin