2023. december 3.
Győzelem Debrecenben
Férfi hokisaink 4-0-ra győzték le a DEAC csapatát, továbbra is vezetjük az Erste Liga-tabellát.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk elképesztően zsúfolt időszak végéhez érkezett vasárnap a DEAC elleni idegenbeli mérkőzéssel. A debreceniekkel idén eddig egyetlen meccset játszottunk, méghozzá az idény első ligameccsét, amit lehengerlő játékkal 10-2-re megnyert a Fradi.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak eszközölnie kellett némi változtatást a keretben, a pénteki derbin sérülést szenvedő Némethet a csapat orvosa még nem engedte pályára lépni, valamint cseh védőnk, Vladimir Roth is kiesett betegség miatt. Nolan La Porte UTE elleni hősies blokkja közben szerzett sérülése nem bizonyult annyira komolynak, hogy ne tudjon a csapattal tartani, és a hosszabb ideje kimaradó Tóth Adrián is ott volt ezúttal a keretben. A kapuban Nagy Kristóf kezdett.

Már a mérkőzés elején igyekezett érvényesíteni az akaratát a Fradi, de voltak szép kiugrásai a DEAC csapatának is. A nyolcadik percben Mingazovot küldték ki a büntetőpadra, majd másfél perccel később Mihalik Gergő is mellette találta magát. A kettős előnyt ugyan nem tudta kihasználni csapatunk, viszont egyenlő létszámban elkövettek egy hibát a hazaiak, aminek a vége egy öngól lett, amit végül a korongba a mieink részéről utoljára beleérő Yanick Turcotte-nak adtak (0-1).

Hazai emberhátránnyal kezdődött a második harmad, amit viszont már ki tudott használni a Ferencváros. La Porte és Hrabal összjátéka után váltotta végül gólra a nagy lehetőséget Aku Kestilä (0-2). A folytatásban résen kellett lennünk, ugyanis Němec szinte egymás után kapott három kétperces kiállítást. De a védelem és a kapuban lévő Nagy Kristóf is derekasan helytállt.

Érezhető módon sürgető lett a hazaiak dolga a harmadik harmadra, de bár voltak lehetőségeik, nem tudtak közelebb kerülni a mieinkhez. A Fradi viszont tovább tudta növelni az előnyét, Kärmeniemi kékvonalas bombájába ért bele a kapu előtt Turbucz Martin, ami így lett tökéletes (0-3). A találkozó végéhez közeledve elszabadultak egy picit az indulatok, Nagy Gergő és Kozma keveredett fair fightba, amit annak rendje szerint engedtek is a játékvezetők. A hátralévő időben is a mieinknek jött ki jobban a lépés. Olyannyira, hogy tovább növeltük az előnyt, a kapu előtt Farkas Simonnak sikerült egy Tóth Gergőtől kapott korongból betalálnia (0-4). Nem sokkal a vége előtt Bán még kapott egy kisbüntetést, de a speciális egységünkön továbbra sem találtak fogást, sőt, Turcotte-nak volt két nagyon veszélyes kiugrása is. Végül hiába próbálkoztak a hazaiak, a szépítő gól sehogy sem akart összejönni, így végül Nagy Kristóf shutouttal zárt.

Csapatunk az Erste Liga-mérkőzéseket tekintve kilencmeccses győzelmi szériával érkezett a tabella kilencedik helyezettjének otthonába, amit a DEAC sem tudott megszakítani. A megszerzett három ponttal a Ferencváros összességében már 40 egységnél jár, amivel úgy áll a tabella élén, öt ponttal megelőzve a második helyezett BJA HC-t, hogy három mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál. Most egy hosszabb pihenő vár csapatunkra az erőltetett menetet követően, hiszen következő mérkőzésünk december 8-án lesz, éppen a tabella második helyezettjének otthonában.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
DEAC – FTC-Telekom 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

DEAC: Szeles (Gönczi) – Mingazov, Dobmayer, Bucskin, Novotny, Smirnov – Bukor, Kloz, Yeliseyenka, Kozma, Vasilev – Jakabfy, Sándor, Mihalik G., Rétfalvi, Molnár – Mazzag, Koblar, Hári, Mihalik A., Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Hrabal, Haranghy, Galajda, Brady, La Porte – Boros, Crespi, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Bán, Kärmeniemi, Němec, Kestilä, Tóth A., - Banga, Turcotte, Farkas, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Turcotte (13:00, Tóth G.), Kestilä (24:49 EE, Hrabal, La Porte), Turbucz (48:50, Kärmeniemi, Nagy G.), Farkas (53:16, Turcotte, Tóth G.)

Kapura lövések: (7:15, 10:11, 12:15) 29:41
Védések: (14:7, 10:10, 13:12) 37:29
Kiállítás percek: (4:0, 2:6, 5:7) 11:13
Emberelőny kihasználás: (4/0) 0.00% / (3/1) 33.00%
Emberhátrányos védekezés: (3/2) 67.00% / (4/4) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő: 08:00 / 05:20

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin