2024. január 23.
Győzelem Dunaújvárosban
Magyar bajnok hokisaink 5-2-re legyőzték a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát idegenben.

A vasárnapi hosszabbításos derbi-győzelmet követően nem sok ideje volt pihenni csapatunknak, kedden utaztak Dunaújvárosba hokisaink, hogy a szezonban negyedjére is összecsapjanak a DAB csapatával.

Bár teljes négy sorral tudott kiállni együttesünk, több kulcsjátékos is hiányzott a keretből. A régebb óta sérült Galajda Zsombor és a DEAC elleni meccsen lesérült Erik Němec mellett nem lehetett a csapattal Dunaújvárosban Jake Crespi, valamint Turbucz Martin sem. Az elmúlt három DAB elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal is Nagy Kristóf kezdett a kapuban.

Erősen kezdtek a hazaiak, az első perctől igyekeztek megszerezni a vezetés, ami nem sikerült. Majd kicsit magasabb tempóra kapcsoltak a zöld-fehérek is. Ezt az is jól mutatja, hogy az első játékrészben 16:11 volt a kapuralövési arány a javunkra. Az első nagyobb hazai lehetőség Hrabal kiállításával jött, voltak veszélyes helyzetek, de kapusunkon védeni tudott. A kiegészülés után pedig mi támadhattunk emberelőnyben. Sikerült felállnunk a speciális játékhoz, és némi korongjáratás után Roth passzolt a bedobókörnél várakozó Adam Bradynek, aki kíméletlenül bombázta a hálóba a pakkot (0-1).

Emberhátránnyal kezdtük a második játékrészt, a 23. percben Roth volt szabálytalan, de sikerült kivédekeznünk. Egy perccel a kiegészülés után pedig jött az újabb gól, Aku Kestilä fordulásból lőtte be a korongot a hazaiak kapujába (0-2). Ezt követően kivédekeztünk egy újabb két percet, majd egyenlő létszámnál Károly Róbert tudott szépíteni (1-2). A szünet előtt még volt egy emberelőnyünk, de kihasználatlanul maradt.

Egy gyors góllal nyitotta a zárójátékrészt csapatunk, Nolan La Porte váltotta gólra a Némethtől kapott korongot (1-3). A folytatásban Kärmeniemit ütközte le Zakharevics a saját kapunk mögött, amit Tóth Gergő indult megtorolni, a segítségére siető Turcotte pedig kesztyűledobásig jutott Szabóval, de a játékvezetők közbeléptek. A végeredmény egy-egy 10 perces kiállítás lett Turcotte és Szabó számára, valamint 2-2 percet ítéltek Tóthnak és Zakharevicsnek, Kärmeniemi pedig ugyan a saját lábán korcsolyázott le a jégről, de a játékot már nem folytatta. A kiállítások után a DAB kezdett jobban nyomni, aminek meg is lett az eredménye, Szalma Zsolt kotorta be a kapu előteréből a pakkot (2-3). Egy védekezés során Hrabalt küldték ki pihenni, de nem tudott élni a lehetőségével a hazai csapat. A találkozó végéhez közeledve pedig gyorsan rövidre is zárta a meccset a Fradi. Előbb Kulmala Rasmus tudott gólra váltani egy Bradytől kapott passzt (2-4), majd félperccel később La Porte lőtte be önmaga második és a csapat ötödik gólját (2-5). Hiába igyekezett még minden erejével a Dunaújvárosi csapat, Nagy Kristóf és a védelem remekül tette a dolgát és nem engedte, hogy szépítsenek a hazaiak, így elhoztuk a három pontot Újvárosból, és győzelemmel a hátunk mögött vághatunk neki a hétvégi BAUER Magyar Kupa négyes döntőnek Káposztásmegyeren.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom 2-5 (0-1, 1-1, 1-3)

Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács (Tóth K.) – Blomberg, Maarnela, Szalma, Lorraine, Dostalek – Svars, Sysak, Ödman Hadzinikolic, Koskinen, Pinczés – Léránt, Ahonen, Savolainen, Nemes, Somogyi – Belicenka, Szabó, Károly, Zakharevics, Vezetőedző: Niko Eronen

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Hrabal, Roth, Nagy G., Brady, Kulmala – Marva, Boros, Németh, Kestilä, La Porte – Seregély, Kärmeniemi, Banga, Bán, Tóth A. – Kocsis, Haranghy, Turcotte, Farkas, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Károly (33:12, Svaras, Zakharevics), Szalma (45:43, Dostalek) illetve Brady (15:35 EE, Roth, La Porte), Kestilä (26:19, Németh), La Porte (41:18, Németh, Kestilä), Kulmala (54:33, Brady, Roth), La Porte (55:07, Németh)

Kapura lövések: (11:16, 13:14, 8:5) 32:35
Védések: (15:11, 13:12, 2:7) 30:30
Kiállítás percek: (2:2, 2:4, 12:14) 16:20
Emberelőny kihasználás: (4/0) 0.00% / (2/1) 50.00%
Emberhátrányos védekezés: (2/1) 50.00% / (4/4) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő: 07:57 / 02:50

Cikkajánló

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin