2020. február 29.
Győzelem Fehérváron, egy meccsre az elődöntő!
Férfi hokisaink az Erste Liga-negyeddöntő negyedik mérkőzésén 4-1-es győzelmet arattak a Titánok otthonában.

Férfi jégkorongcsapatunk a nagy meglepetésre hétfőn elszenvedett vereség és a másnapi 8-1-es győzelem után 1-1-es meccsállással érkezett Székesfehérvárra a Fehérvári Titánok elleni Erste Liga negyeddöntős párharc harmadik és negyedik találkozójára. Fodor Szabolcs tanítványai péntek este sikerrel vették a párharc harmadik mérkőzését is az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol egy szoros mérkőzésen végül 6-5-ös győzelmet arattak, ezzel visszaszerezve a korábban elveszített pályaelőnyt, valamint a maguk javára fordítva a négy győzelemig tartó párharc állását. Másnap, a negyedik összecsapáson abban a reményben lépett jégre címvédő alakulatunk, hogy még biztosabbá tehetjük a megszerzett előnyt, ezzel pedig karnyújtásnyira kerülhetünk az elődöntőtől.

A mieink keretében ezúttal Tóth Gergely hiányott, aki eltiltás miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót. A kapuban, ahogy arra előzetesen is számítani lehetett, ezúttal is Arany Gergely kezdett. A hazaiak nem akartak egyből nekirontani a címvédőnek, a Fradi pedig amint észrevette, hogy van egy kis terület, azonnal indította a támadásokat. A kissé visszafogott fehérvári játéknak az lett az eredménye, hogy a Ferencváros rögtön az első percben veszélyeztetni tudott, de Pulli lövése nem okozott komoly fejtörést Gyenesnek. Nem kellett több a hazaiaknak sem, a Fradi-helyzet után ők is jelezték, hogy megérkeztek a meccsbe, de Almási lövését Arany könnyedén hárította. A Titánok ezután sem akartak változtatni a játékukon, így a Fradi megnyomta a következő néhány percet is. Németh egy szép lefordulás után próbálta mattolni Gyenest, de nem járt sikerrel. A korong továbbra is a hazaiak harmadában volt, de a nagy nyomást nem sikerült gólra váltani. Kiszabadultak a fehérváriak, de ezután sem estek nekünk, sokkal higgadtabban mentek bele a párharcokba, de a lövésekkel így sem maradtak adósak, Arany ellenszerét azonban nem találták. A hetedik percben jött a találkozó első kiállítása: Mangone kapott két percet bottal lökésért, így a találkozón mi támadhattunk először emberelőnyben, amit szinte azonnal megpróbáltunk kihasználni, de az újabb sortüzet is túlélte a Fehérvár. A kiegészülés után nem kellett sokat várni és mi is emberhátrányba kerültünk: Jászai kapott két percet bottal akasztásért. A hazaiak hiába álltak fel a mi harmadunkban, nem tudták feltörni a nagyszerűen összerakott védelmet. Ha mégis eljutottak egy lövésig, akkor Arany állta útjukat. Miután kiegészültünk, ismét a mi akaratunk érvényesült, szinte azonnal ott teremtünk a hazaiak kapuja előtt, de hiába lőttünk szinte minden lehetséges helyzetből, Gyenes remekül teljesített. Négy perccel a vége előtt Pulli kapott kettő plusz két percet, így a harmad hátralevő részét kénytelenek voltunk négy emberrel lehozni. A fehérváriak a hátralevő időre átvették a találkozó irányítását, de hosszú ideig hiába passzolták körbe a kapunkat, nem lett eredménye. Egészen az utolsó perc legvégéig, amikor Madácsi érkezett a centerezésre és megszerezte a vezetést a Titánoknak (1-0). A Fradinak nem maradt túl sok ideje, hogy válaszoljon a bekapott gólra, így a hazaiak előnnyel mentek a pihenőre. Hiába támadott jóval többet a Ferencváros, hiába voltak sokkal nagyobb helyzetei, egy utolsó pillanatban szerzett emberelőnyös góllal a Titánok vezettek.

A második játékrész jól indult a ferencvárosiak szemszögéből, ugyanis már az első percben létszámfölénybe kerültek Mihály kiállítása miatt. Azonnal támadásba is lendültünk, de Nagy Gergő lövését Gyenes hárította. A kiegészülés után sem változott a játék képe, a Ferencváros jóval élesebben jött ki a második húsz percre, mint a hazaiak, így nem volt meglepő, hogy odaszorítottuk őket a kapujuk elé. A nagy presszinget egy-egy lövéssel sikerült megtoldani, de Pavuk és Switzer lövése is a kapusban halt el. Nem sokkal később Németh szerezte meg a korongot a saját harmadában, majd egy remek szólót követően szemből lőhetett, de Gyenes eszén ezúttal sem sikerült túljárni. A harmad első felének végéhez közeledve ismét felbátorodtak a fehérváriak és egy életveszélyesen visszatett korong után Aranynak kellett hatalmasat védenie. Egy perccel később azonban örülhetett a ferencvárosi szurkolótóbor, ugyanis a hazai védők eladták a korongot, Switzer pedig egy okos megoldással egalizált (1-1). A Fradi az egyenlítő gól után magasabb fokozatra kapcsolt, de hiába, egy perccel később Buzás és Pozsár kapott két-két percet, így négy a négy ellen folytatódott a játék. Nem sokáig tartott az egyenlő létszámmal való küzdelem, ugyanis Sarcia csatlakozott Pozsárhoz a büntetőpadon, így ismét meg kellett mutatnunk az egész szezonban remekül alkalmazott emberhátrányos védekezésünket. Nem örülhettünk túl sokáig annak, hogy kiegészültünk, ugyanis Pavuk kapott egy öt plusz véglegest, miután, bár láthatóan nem ez volt a célja, eltalálta ellenfele fejét, így ezt a játékrészt is emberhátrányban kellett befejeznünk. Hiába támadtak a Titánok, ezúttal nem sikerült feltörniük az Arany húzta falat, így 1-1-gyel vonultak pihenőre a felek. A második harmadban is a Ferencváros akarata érvényesült, annak ellenére is, hogy rengeteget játszottak emberhátrányban. A nagy Fradi-nyomásnak meg is lett az eredménye: zavarba hoztuk a védőket, amit Switzer révén sikerült is kihasználni.

Az utolsó harmadot Pavuk áthúzódó büntetése miatt emberhátrányban indítottuk, de a hazaiak mit sem tudtak kezdeni a fölényükkel, egyetlen helyzetet leszámítva lövésig sem jutottak el. A kiegészülés után folytatódott a kiélezett csata, hol az egyik, hol a másik csapat vette kezébe az irányítást, de az újabb gól egyik oldalon sem akart összejönni. Az idei szezonban már többször megszokhattuk, hogy a Ferencváros egy mérkőzésen belül többször is képes komolyabb fokozatra kapcsolni, így volt ez most is: Fodor Szabolcs érezte, hogy ha nagyon gyorsan nem lövik meg a másodikat, akkor a Titánok nekik fognak esni. Vezetőedzőnk pedig aligha akarta, hogy ugyanaz a forgatókönyv játszódjon le, mint Pesterzsébeten a két csapat első találkozóján. Akkor nem jött össze a második, most azonban igen: a harmad felén túllépve Switzer a szerezte meg a bulit, majd Németh lőtt Gyenes kapujába, így már nálunk volt az előny (1-2). A zöld-fehérek a gól után egy pillanatra sem vettek vissza az iramból. Németh gólja után két perccel Juusela vitte középre a korongot, majd saját lába között egy trükkös mozdulattal próbálta megtréfálni a kapust, aki ugyan védett, de a kipattanó pont Switzer elé került, aki estében még mattolni tudta Gyenest (1-3). A kétgólos előny birtokában a ferencvárosiak kissé megkönnyebbülhettek, de a hazaiak is tudtak még magasabb fordulatszámon játszani. A helyzeteik is megvoltak, sőt, emberelőnybe is kerültek Nagy Gergő szabálytalansága miatt, akihez Kärmeniemi is csatlakozott, így fél percig öt a három ellen kellett védekeznünk. Miután már csak szimpla volt az emberelőnyük, a kapust is lehozták a Titánok, hátha sikerült valahogy begyötörniük egyet hat a négy ellen, de az az egy nem akart összejönni. Negyven másodperccel a vége előtt pedig Rantanen megszerezte a korongot, majd az üres kapuba lőtte azt a saját harmadából (1-4). A fehérváriaknak már nem lehetett válasza, így a Fradi a pénteki után ezt a találkozót is behúzta.

A Ferencváros a meccs eleji egygólos hátrány ellenére sem esett kétségbe. A rendkívül türelmes játék pedig meg is hozta a várt eredményt: előbb az egyenlítést, majd pedig a fordítást. Végül 4-1-es győzelmet arattunk a Fehérvári Titánok otthonában, ami azt jelenti, hogy a négy győzelemig tartó párharcban már csak egyszer kell diadalmaskodnia a Fradinak a továbbjutáshoz. Erre pedig március 2-án, hétfőn, Pesterzsébeten meg is lesz a lehetősége a címvédőnek, aki karnyújtásnyira került az elődöntőtől, ahol továbbjutás esetén az ősi rivális Újpest lenne az ellenfél. De ennyire még ne szaladjunk előre...

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 4. mérkőzés
Fehérvári Titánok – FTC-Telekom 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Fehérvári Titánok: Gyenes (Szeles) – Imre, Mangone, Balogh, Mihály, Zion – Horváth, Kiss, Almási, Campbell, Péter – Erdély, Vas, Császár, Madácsi, Nagy Ákos – Halasi, Buzás, Kovács, Vincze Vezetőedző: Kiss Dávid
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Sarcia, Juusela, Nagy G., Tóth Ad. – Boros, Pulli, Pavuk, Switzer, Tóth Ri. – Pozsár, Rantanen, Hajós, Jászai, Németh – Tóth Re., Farkas, Roczanov, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (10:13, 7:11, 8:11) 25:35
Védések: (13:9, 10:7, 8:8) 31:24 / 88.57% : 96.00%
Kiállítás percek: (2:6, 6:29, 0:4) 8:39
Emberelőny kihasználás: (8 / 1) 12.50% / (2 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (1 / 8) 87.50%
Gólszerzők: Madácsi (19:47, EE, Péter, Császár, illetve Switzer (31:10, Pavuk, Németh), Németh (51:19, Switzer), Switzer (53:55, Juusela, Tóth Ad.), Rantanen (59:20, EH, üres kapu)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin