2019. október 12.
Győzelem! Három ponttal megyünk haza Erdélyből
Férfi hokisaink az erdélyi túra második állomásán a Gyergyó vendégeként léptek jégre.

A Csíkszereda elleni vereség után nem sok ideje volt regenerálódnia a csapatnak, másnap délután indultunk is tovább erdélyi túránk második, egyben utolsó állomására. Az ellenfél az a Gyergyói HK volt, akikkel legutóbb az Erste Liga nyitófordulójában találkoztunk Pesterzsébeten.

Mindkét csapat a győzelem reményében várta az esti mérkőzést, hiszen bő huszonnégy órával korábban mindkét együttes vereséget szenvedett. A Gyergyó a maihoz hasonlóan hazai közönség előtt fogadta a Vasast, végül nagy meglepetésre 4-2-es vendégsiker született. Míg a mieink a Vákár Lajos Műjégpályán a Csíkszereda vendégeként játszottak rangadót, ahol a hazaiak 5-2 arányban múltak felül bennünket.

Az első harmadot a hazai gárda kezdte intenzívebben, elég volt nekik tizenöt másodperc és ott is voltak a kapunk előtt. Nekünk sem kellett több, hiszen húsz másodperccel később már mi veszélyeztettünk. Két perc után jött az első emberhátrányunk: a játékvezető Hajóst látta szabálytalannak, így a büntetőpadra küldte. Nagyszerűen védekeztük ki ezt a helyzetet, a hazaiak nem hogy gólig, de helyzetig sem tudtak eljutni. Hat és fél perc után Pulli veszítette el a korongot a középső harmadban, amire lecsapott a Gyergyó, de a játékvezető lest ítélt, így elmaradt az ígéretes helyzet. Nyolc perc után mindkét oldal megfogyatkozott, tőlünk Tóth Gergő, míg az ellenféltől Benedek állt ki két percre, így négy a négy elleni játék következett. Egy perc elég volt a hazaiaknak, és már támadtak is, ráadásul nagyon gyorsan alakítottak ki két veszélyes gólszerzési lehetőséget, de Arany résen volt. Az ezt követő öt percben főleg a kemény mezőnyjáték dominált, egyik csapat sem bánt a másikkal kesztyűs kézzel. Még mielőtt rákanyarodtunk volna az utolsó öt percre, Nagy Gergő elé került a korong, lőtt is a kapitány, de Cooke védeni tudott. Alig fél perccel később Switzer is kiállt két percre kései ütközésért, de ezt a hátrányt is sikerült kivédekeznünk. Tizennyolc tizenötnél a játékvezető Nagyot küldte ki testre ütésért, amit a hazaiak már kihasználtak: tizennégy másodperccel később Góga vette be Arany kapuját (1-0). Az utolsó másodpercekben ugyan még odakerültünk a kapujuk elé, de a dudaszó közbeszólt, így egygólos hátrányban vártuk a folytatást.

Sokkal jobban jöttünk ki a második játékrészre, aminek több, mint egy perc után egy lövéssel nyomatékot is adtunk. A második perc elején veszélyes helyen szerezte meg a Gyergyó a korongot, de Pulli remekül védekezett, és hatástalanította a támadást. Alig fél perccel később, a hazai szurkolók által keményen szidott Nagy Gergő nagyszerűen ért oda Kulmala középre lőtt korongjára, és bepofozta az egyenlítést jelentő találatot (1-1). A gól után a lendületünk megmaradt, két nagy helyzetet is sikerült kialakítanunk, de vagy a védők blokkoltak, vagy a kapus volt résen. Ezután egy percen belül a Gyergyó kétszer is tesztelte Arany képességeit, de nem tudtak kifogni rajta. Nyolc percnyi játék után már ő sem tudott segíteni, Vorobijev juttatta ismét előnyhöz a hazaiakat (2-1). Bő ötven másodperccel később mindkét fél megfogyatkozott: Pestunov és Karmeniemi állt ki, így ismét négy a négy ellen mentek a felek. Alighogy kiegészültek a csapatok jött a mi válaszunk: Tóth Adrián passzát Pavuk lőtte a hazai kapuba (2-2). Tizenkettő és félnél Nagy Gergő állt ki bottal akasztásért, majd egy perccel később ismét páros kiállítás: ezúttal Rantanen és Valdix találta magát a büntetőpadon. A kiállítás ellenére egyik fél sem tudott igazán komoly helyzetet kialakítani. Három perccel később Góga is kiállt, majd csatlakozott hozzá Hegyi is. A folytatásban már nem volt gól, 2-2-ről jött a folytatás.

A záró harmadban ugyan ők hozták a bulit, mégis mi kerültünk helyzetbe Kulmala révén. Az első percet abszolút mi uraltuk, de ezután feljebb jöttek a hazaiak. A harmadik percben meg is volt az esélyük a gólszerzésre, ugyanis Aranyon már túljutott a korong, de még a vonal előtt sikerült tisztázni. Megvoltak a helyzeteink nekünk is. Előbb Sarcia és Nagy próbálkozott, majd Pulli is helyzetbe került, de célt tévesztett. Öt és fél perc után ismét páros kiállítás jött: tőlünk Tóth Gergely állt ki fogásért, míg a hazaiaknál Csergő durva játékért. Nekik is megvolt a helyzetük, de Arany áthatolhatatlan falat alkotott. Kilenc perc után Tóth Renátó mehetett egy az egyben a kapura, de Cooke hárított. Egy perccel később már a Gyergyó előtt volt hatalmas ziccer: jobbról balra, majd onnan középre volt a korong útja, de mellé ütötték. Másfél perccel később ismét páros kiállítás: Tóth Adrián és Raszulov állt ki. Pulli révén megszereztük a korongot a támadóharmadban, majd a finn továbbított Switzernek, aki visszatette neki, ő pedig nem hibázott (2-3), megfordítottuk a találkozót. Hosszú ideig ismét a mezőnyjátéké volt a főszerep, ahol egyáltalán nem voltak kíméletesek a csapatok. Negyven másodperccel a találkozó vége előtt időt kértek a hazaiak, de emberelőnyben támadhattunk. Lehozták a kapust, hátha sikerül egyenlíteni, aminek az lett vége, hogy nyolc másodperccel a vége előtt Nagy Gergő lőtte az üres kapuba a korongot (2-4).

Kétszer is hátrányba kerültünk, de mindannyiszor előre vitt minket a Fradi-szív, így a pénteki vereséget feledtetve, 4-2-re győzni tudtunk Gyergyószentmiklóson, és nem hagyjuk ellépni a Csíkszeredát a tabellán.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 13. forduló
Gyergyói HK – FTC-Telekom 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)
Gyergyószentmiklós
Gyergyói HK: Cooke (Ruczuj) – Góga, Rasulov, Benedek, Sára, Valdix – Bobcek, Kozma, Csergő, Pestunov, Vorobijev – Ferenc, Nagy, Elekes, Péter, Zagidullin – Orbán, Barabás, Constantin, Daradics Vezetőedző: Christopher Hamell
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Karmeniemi, Rantanen, Kulmala, Nagy G., Pavuk – Pulli, Tóth Gergely, Fitzgerald, Switzer, Tóth Ad. – Hegyi, Sarcia, Hajós, Németh, Tóth Re. – Jászai, Roczanov, Farkas, Tóth Gergő, Tóth Richárd Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (15:8, 12:17, 12:20) 39:45
Védések: (8:14, 15:11, 18:12) 41:37 / 91.11% : 94.87%
Kiállítás percek: (2:8, 6:8, 30:6) 38:22
Emberelőny kihasználás: (6 / 1) 16.67% / (4 / 1) 25.00%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 4) 75.00% / (1 / 6) 83.33%
Gólszerzők: Góga (18:28, EE, Pestunov, Csergő), Vorobijev (28:09, Benedek, Rasulov) illetve Nagy Gergő (22:46, Kulmala), Pavuk (28:59, Tóth Ad.), Pulli (53:01, Switzer), Nagy Gergő (59:52, üres kapu)

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin