2023. november 24.
Győzelem hazai pályán
Magyar bajnok hokisaink 7-3-as győzelemmel vágtak vissza a Dunaújvárosi Acélbikáknak az októberi vereségért.

Egy Kontinentális Kupa-hétvége és egy Magyar Kupa-visszavágót követően magyar bajnok hokisaink visszatértek az Erste Ligához. Pénteki ellenfelünk a Dunaújvárosi Acélbikák voltak, akik ellen az első EL-meccset 7-4-re elvesztettük, valamint kiütötték a Magyar Kupa harmadik fordulójában a DVTK Jegesmedvéket.

Túl sokat nem variáltak Fodor Szabolcsék a szerdai összeállításon. A pénteki naptól kölcsönjátékosként a FEHA19-nél szereplő Seregély Máté helyére Bán Károly került fel, Tóth Gergő pedig, mint 13. csatár szerepelt a negyedik sorban. A vasak között, akárcsak a legutóbbi DAB elleni meccsen ezúttal is Nagy Kristóf kezdett.

Komoly csata folyt a jégen, egyik támadást követte a másik, a jég pedig a dunaújvárosiaknál tört meg. Svars Paul tudott meglépni egy védővel a nyomában és a jobb oldalon üresen maradt kapuba bombázta a pakkot (0-1). Az első harmad utolsó percében pedig egy kapu mögül visszatett korongba szúrt bele a kapu előtt várakozó Niki Koskinen és megszerezte a második DAB-gólt (0-2).

Erősebben jött ki a Fradi a szünet után, aminek gyorsan meg is lett a gyümölcse, egy kapu vonalából visszaadott korongot lőtt a hálóba Erik Němec, a kapu elcsúszása miatt a játékvezetők videóztak egyet, de a gólt érvényesnek találták (1-2). A mérkőzés derekán pedig összejött az egyenlítés, Bán Károly kapott egy remek keresztpasszt és a kék vonal közeléből belőtte a második Fradi-gólt (2-2). Ezt követően megszületett az első kiállítás is, ferencvárosi oldalról ült ki La Porte, de nem tudták kihasználni a vendégek. A kiegészülést követően tudott indulni a Fradi és Bán passzolt jó ütemben a baloldalon egyedül érkező Turbucz Martinnak, aki az üresen tátongó kapuba emelete a pakkot (3-2). A harmad végén még Nagy Kristóf mutatott be két hatalmas védést is, majd Nemes kapott magasbotért négy perc pihenőt. Villámgyorsan tudta kihasználni a zöld-fehér alakulat az előnyét, Nagy Gergő kipattanójára Turbucz csapott le és tette közelről a dunaújvárosi kapuba (4-2).

Félperces áthúzódó emberelőnnyel kezdtük a záró játékrészt, de újabb gól nem született belőle. Viszont egy figyelmetlenség miatt újabb kétperces hátrányban találták magukat a vendégek, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. A kiegészülés után viszont Varga Arnold tudott végigmenni a pályán a koronggal és egy szépítő góllal zárta az akciót (4-3). Szépen fel tudott állni a gólt követően a Ferencváros a támadóharmadban és Kärmeniemi palánk mellőli lövésébe ért bele remekül Adam Brady, ami így a kapuban kötött ki (5-3). Egy újabb dunaújvárosi kiállítást sikerült kihasználni csapatunknak, egy tanári háromszögezést fejezett be Němec (6-3). A hatodik gólunkat követően Galajdát ültették ki, akit kicsivel több, mint fél perccel később Kärmeniemi követett. A büntetéséből visszaérkező Galajda Zsombor kapott a semleges harmadban egy korongot Kulmalától és mit sem törődve az emberhátránnyal kapura tört és nem hibázta el (7-3). Mindkét oldalon voltak még lehetőségek kiállításoknak köszönhetően, de egyik csapat sem tudta kihasználni ezeket.

A Ferencváros októberben szenvedett 7-4-es vereséget Dunaújvárosban, ezúttal pedig a mieinknek sikerült hetet lőnie a vendégeknek.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dnaújvárosi Acélbikák 7-3 (0-2, 4-0, 3-1)

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Roth, Hrabal, Němec, Brady, La Porte – Boros, Crespi, Turbucz, KEstilä, Kulmala – Bán, Kärmeniemi, Galajda, Nagy G., Németh – Haranghy, Tóth G., Turcotte, Farkas, Banga, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Dunaújvárosi Acálbikák: Tóth K. (Kovács) – Svars, Sziszak, Szalma, Nemes, Dostajek – Blomberg, Ahonen, Koskinen, Sillanpaa, Elomaa – Maarnela, Varga, Lorraine, Somogyi, Ödman Hadzinikolic – Léránt, Károly R., Szabó, Atamanchuk, Vezetőedző: Niko Eronen

Gólok: Němec (24:05), Bán (29:53, Brady, La Porte), Turbucz (35:00, Brady, Bán), Turbucz (38:32 EE, Nagy G., Crespi), Brady (44:49, Kärmeniemi), Němec (47:27 EE, La Porte, Brady), Galajda (49:52 EH, Kulmala) illetve Svars (08:55, Elomaa), Koskinen (19:15, Elomaa, Sillanpaa), Varga (43:35, Sillanpaa)

Kapura lövések: (17:7, 22:9, 18:19) 57:35
Védések: (5:17, 9:18, 18:15) 32:50
Kiállítás percek: (0:0, 2:4, 6:8) 8:12
Emberlőny kihasználása: (5/2) 40.00% / (4/0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (4/4) 100.00% / (5/3) 60.00%
Emberelőnyben töltött idő: 08:34 / 06:54

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin