2022. március 5.
Győzelem Miskolcon is, vasárnap az elődöntőért játszunk
Férfi hokisaink 5-3-ra verték a házigazda DVTK Jegesmedvéket az Erste Liga negyeddöntőjének harmadik meccsén.

A Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapata két szoros csatában megszerzett győzelemmel a háta mögött utazott szombaton Miskolcra, ahol két nap alatt két mérkőzés várt a mieinkre a DVTK Jegesmedvék elleni négy győzelemig tartó negyeddöntős párharcban az Erste Liga rájátszásában. Fodor Szabolcs együttese azzal a tudattal lépett jégre a Miskolci Jégcsarnokban, hogy ha háromból harmadszor is megszerzi a győzelmet, akkor vasárnap már a továbbjutás kiharcolásáért küzdhet – elsőként a négy negyeddöntős széria közül.

Ami az összeállításokat illeti, a mieinknél hiányzott a meccskeretből az előző napi edzésen kisebb sérülést szenvedő Pavuk Attila, a helyére Galántai Richárd került a csapatba, míg a hazaiaknál a három nagy hiányzó közül visszatért Wehrs Kevin, ám Ville Hyvärinen és Kayle Doetzel továbbra sem állt Tokaji Viktor rendelkezésére.

A Jegesmedvék kezdték jobban a harmadik mérkőzést, olyannyira, hogy az első percben, lényegében az első támadásból megszerezték a vezetést: Miskolczi Márk lőtte Arany Gergely kapujába közelről saját kipattanóját. (1-0) Nem sokáig örülhettek a hazaiak, ugyanis alig több mint két percnyi játék után már egyenlő volt az állás, Josh McFadden küldött a hálóba egy már a védjegyének számító bombát, ezúttal a kék vonalnál kicsit közelebbről, nagyjából a hazai harmad közepéről. (1-1) Felocsúdni sem volt ideje a miskolci játékosoknak és a szurkolóknak, máris folytatódott az őrült góleső. Kivédekeztünk néhány veszélyes miskolci támadást, majd a negyedik perc végén Tóth Adrián és Cody Fowlie lépett ki kettő az egyben, előbbi passzolt jobbról utóbbinak, aki szintén már-már szokásos helyéről, a bal oldali bedobókörből tüzelt kapásból Duschek kapujába, a rossz kezdés után máris vezettünk! (1-2) Nem volt még vége, kevesebb mint másfél perc elteltével egy gyönyörű háromszög végén jött az újabb Fradi-gól: Juhani Tamminen passzolt a hazai alapvonal mögül a kapu előterébe Nagy Gergőhöz, aki lövés helyett laposan továbbított a hosszú oldali kapuvashoz, ahol érkezett Rasmus Kulmala, és nem hibázta el a ziccert – gyönyörű játék volt! (1-3) Azt egyébként is sejtettük, hogy ennyi idővel a meccs vége előtt egyáltalán nem nyugodhatunk meg, de erről a miskolciak is biztosítottak minden ferencvárosit, ugyanis Tokaji Viktor időkérése után két perccel máris felzárkóztak egy gólra: Lövei tette a harmadunk mélyéről, a jobb sarokról fel a kék vonal felé a korongot, a kintről berobbanó David Hajnik pedig távolról, kapásból lőtt hatalmas gólt. (2-3) Ezután a találat után valamelyest megnyugodtak a kedélyek, mindkét fél rendezte a sorait, a kiegyenlített mezőnyjátékot a Kiss Roland szabálytalansága után megítélt emberelőnyünk szakította meg a 15. percben. Az előny első felében nyomást helyeztünk a hazai harmadra, ám nagy helyzetből csak egy jutott, akkor pedig Duschek védett. Sőt, a két perc végén Parnham végén emberhátrányos helyzetig is eljutott a DVTK, Arany is szépen hárított.

Fodor Szabolcs elégedett lehetett csapata játékával.

Az első játékrészben látott kiegyenlített játék (amelyet a 12:14-es kapura lövési mutató is alátámaszt), valamint az a tény, hogy egyik csapat sem tudott egynél több góllal ellépni a játékrész végére, már előrevetítette, hogy a folytatásban is szoros csatát láthatunk majd. Így is lett, mezőnyben nagy harcot, a kapuk előtt pedig kevés igazán nagy helyzetet hozott a végül gól nélkül zárult második húsz perc, amely így az első játékrész szöges ellentéte lett. A 32. percben Farkas Olivér és Tóth Adrián összeakadása után páros kiállítást osztottak ki a játékvezetők, négy a négyben pedig Juhani Tamminen került a legközelebb a harmad során a gólhoz, miután szépen korcsolyázott ziccerig, ám Duschek nagyot védett. Alighogy kiegészültek a csapatok, Hegyit is kiszórták, így először a meccsen emberelőnyhöz jutott a DVTK. Hamar felálltak a hazaiak a harmadunkban, ám végül nem sikerült kihasználniuk a fórt – Setónak volt veszélyes próbálkozása, ám Arany a helyén volt.

Arany Gergely ezen az estén is remek teljesítményt nyújtott.

A harmadik játékrész nagy hazai helyzettel kezdődött, Walker lőtt életveszélyesen, majd a korongot az alapvonalunk mögött begyűjtő Parnham próbálta meg ravaszul rálőni Arany Gergelyre a pakkot, ám az szerencsénkre kapu mellé pattant. Szinte az ellentámadásból büntettünk, Somogyi szerzett korongot a felezővonalnál, majd indította Kóger Dánielt, aki egy az egyben lépett ki, és higgadtan fejezte be az akciót. (2-4) Kétgólos előnyünk birtokában magabiztosan kontrolláltuk a hátralévő időben az eseményeket, ebből Farkas Simon kiállítása sem billentette ki a mieinket, kivédekeztük az emberhátrányt. Az 52. percben a hazaiak bevették a kapunkat, igaz, nem a korong került Arany hálójába, hanem Galajda Zsombor - –szabálytalanság pedig nem történt. Hiába próbálkoztak becsülettel a hazaiak, nem tudtak lényegi nyomást gyakorolni a mieinkre, sőt, az 56. percben Szirányi kiállítása miatt emberelőnybe kerültünk, amit szinte rögtön ki is használtunk. Nagy Gergő, Tóth Adrián és Kóger Dániel játszották ki sakk-mattig a lehetőséget, utóbbi lőtt középről nagy erővel a kapuba. (2-5) Az 58. perc végén még Kulmalát is kiállították, emberelőnyben pedig Chris Seto lőtt jobbról a kapunkba (3-5), ez azonban érdemben már nem változtatott a mérkőzés kimenetelén.

A Ferencváros az első percben bekapott gólt gyorsan kiegyenlítve, utána végig magabiztosan, jól kontrollálva a mérkőzést megnyerte a négy győzelemig tartó negyeddöntős széria harmadik mérkőzését is, ezúttal idegenben. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Fradi vasárnap 18.00-tól már az Erste Liga elődöntőjébe jutásért lép majd jégre a Miskolci Jégcsarnokban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás
Negyeddöntő, 3. mérkőzés
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 3-5 (2-3, 0-0, 1-2)
DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Kiss R., Wehrs, Parnham, Seto, Walker – Hadobás, Vojtkó, Galajda, Galanisz, Mattyasovszky – Illés, Szirányi, Elgestal, Hajnik, Miskolczi – Farkas O., Pecsét, Farkas M., Lövei, Szabad. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Seregély, Kulmala, Nagy G., Tamminen – Hegyi, McFadden, Fowlie, Hajós, Tóth A. – Bohunicky, Boros, Galántai, Kóger, Somogyi – Bán, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Miskolczi (00:50, Elgestal), Hajnik (07:11, Lövei), Seto (59:22, EE, Wehrs, Walker), illetve McFadden (02:03), Fowlie (03:56, Tóth A.), Kulmala (05:11, Nagy G., Tamminen), Kóger (41:56, Somogyi), Kóger (55:35, EE, Tóth A., Nagy G.)
Kapura lövések: (12:14, 10:12, 14:13) 36:39
Védések: (11:10, 12:10, 11:13) 34:33 / 87.18% : 91.67%
Kiállítás percek: (2:0, 2:4, 2:4) 6:8
Emberelőny kihasználás: (3 / 1) 33.33% / (2 / 1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 5:27 / 2:15
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (1 / 3) 66.67%

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin