2023. február 3.
Győzelem Miskolcon, ott vagyunk a rájátszásban!
Férfi hokisaink a DVTK elleni 4-2-es győzelmükkel biztosan az első hatban zárják az alapszakaszt.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk pénteken Miskolcon, a DVTK ellen lépett pályára annak reményében, hogy az utolsó előtti alapszakasz-meccsen sikerül begyűjteni a kellő pontokat a rájátszáshoz.

A teljes szezonra kieső Sarciá Antonino mellett sajnos továbbra sem volt bevethető Arany Gergely és Tóth Gergő sem, azonban hosszabb kihagyás után visszatért a pályára Jari Sailio.

Már az elején igyekezett nyomást helyezni a hazai csapat a Fradi harmadára, Nagy Kristófnak két nagy védést is be kellett mutatnia. Egy kontránál Kiss Bence kapuja előtt alakult ki nézeteltérés, aminek a végén Vas és Kestilä ült ki 2-2 percre. A négy a négy elleni játékban a DVTK nem igazán tudta kijuttatni a pakkot a harmadukból, aminek meg is lett a böjtje. Lauri Kärmeniemi kapott korongot Nagy Gergőtől a kék vonal közelében és a fordulatból ellőt pakk elhúzott a DVTK hálóőre mellett, egyenesen a hálóba (0-1). A harmad felénél megszületett a Ferencváros első emberelőnye. Sikerült felállnia a zöld-fehéreknek a speciális játékhoz, hosszas korongjáratás után pedig Nagy Gergő előtt adódott egy remek lehetőség, csapatkapitányunk pedig nem hibázta el, és rövid videózás után a játékvezetők is érvényesnek nyilvánították a találatát (0-2). Volt lehetősége azonban a piros-fehéreknek is a gólszerzésre, mikor Farkas Simon ült ki kettő percre, de a kapuban lévő Nagy Kristóf és a védelem is remekül tette a dolgát.

A szünet után addig támadtak a Jegesmedvék míg meg nem lett az eredménye, Kevin Wehrs a bedobókör közeléből lőtte el a pakkot, ami kaput talált (1-2). Rövid időn belül azonban jött is rá a válasz. Buli elhozatal után Kulmala passzolt a kék vonalnál várakozó Julius Marvának, aki egy jól irányzott lövéssel megszerezte a harmadik ferencvárosi gólt (1-3). Egy, a kapunk előtt kialakult nézeteltérésnél Kärmeniemit ítélték ismét szabálytalannak, azonban Rasmus Kulmala korongot szerzett és egy védővel a nyakán a kapuig menetelt, az akciója pedig góllal zárult (1-4). A negyedik Fradi-gólt követően Tokaji Viktor kapust cserélt, onnantól Janis Voris védte a hazaiak kapuját. Kärmeniemi röviddel a harmad vége előtt ismét 2 perces pihenőt kapott, ami alatt Kulmala és Sointu is eljutott a kapuig, de Voris fogta a próbálkozásokat.

Kétgólos előnnyel kezdtünk neki az utolsó játékrésznek, azonban rögtön az elején Bán gáncsolt és előnybe kerültek a hazaiak, de hiába voltak meg a helyzeteik nem tudtak gólt szerezni. Újabb ferencvárosi kiállításra került sor, amikor egy hazai akciónál Kreisz állította meg szabálytalanul az érkező játékost. Azonban gyorsan páros kiállítás lett belőle, mert Miskolczi indult megtorolni a gáncsolást és 4 a 4-ben folytatódott a találkozó. A kiegészülés után fokozódott a hangulat és Nagy Kristóf kapuja előtt szólalkozott össze Boros és Mesikämmen is egy-egy miskolci játékossal, de kiállítás nem lett belőle. A buli után Galajda az alapvonal mögül lőtte rá a korongot a kapura, ami a kapuvas és kapus korcsolyája között találta meg az utat a hálóba (2-4). A gól után Tokaji Viktor időt kért és Vorist is lehozták a jégről, de hat emberrel sem tudtak újabb gólt lőni a piros-fehérek.

Az FTC-Telekom 4-2-es győzelmet aratott Miskolcon rendes játékidőben, amivel eldőlt, hogy biztosan ott lesz csapatunk a rájátszásban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 2-4 (0-2, 1-2, 1-0)
DVTK: Kiss B. (Voris) – Kiss, Vojtkó, Galajda, Razumniak, Miskolczi – Wehrs, Ilvessuo, Brednikov, Péterka, Kuleshov – Bennett, Szirányi, Pecsét, Lövei, Blasko – Shkrabov, Mattyasovszky, Vas, Ritó, Farkas Vezetőedző: Tokaji Viktor
FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Hrabal, Marva, Nagy, Sointu, Kulmala – Seregély, Kärmeniemi, Sailio, Kestilä, Betteridge – Mesikämmen, Boros, Turbucz, Kreisz, Tóth A. – Kozma, Kucsma, Galántai, Farkas, Bán, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Wehrs (22:49, Ritó), Galajda (56:07, Mattyasovszky, Ilvessuo) illetve Kärmeniemi (02:47, Nagy G., Hrabal), Nagy G. (09:19 EE, Hrabal), Marva (23:38, Kulmala, Hrabal), Kulmala (31:24 EH)
Kapura lövések:  (10:17, 9:12, 15:5) 34:34
Védések:  (15:10, 10:8, 5:14) 30:32 / 88.24% : 94.12%
Kiállítás percek: (4:4, 2:4, 2:4) 8:12
Emberelőny kihasználás: (4 / 0) 0.00% / (2 / 1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő:  8:00 / 3:15
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (0 / 4) 100.00%

Cikkajánló

Harc a végsőkig, de vereség a döntő harmadik meccsén

Hokisaink 5-3-ra kikaptak az Erste Liga-döntő harmadik meccsén, de vezetik a párharcot, folytatás szombaton.

Kétmeccses előnnyel folytatjuk az Erste Liga döntőjét

Hatalmas bravúrral kétszer is győzött a Fradi Gyergyóban, itthon akár le is zárhatjuk a finálét.

Hosszabbításos győzelem, kettővel vezetjük a döntőt!

Hokisaink utolsó perces egyenlítés után a ráadásban megnyerték az Erste Liga-finálé második meccsét is!

Újabb bravúr, győzelem a ligadöntő első meccsén!

Friss magyar bajnok hokisaink rögtön elvették a Gyergyói HK pályaelőnyét az Erste Liga döntőjében.

Gyászolunk

Elhunyt az FTC jégkorong szakosztályának egykori elnökhelyettese, Szepeshelyi István.

Gyergyószentmiklóson kezdjük az Erste Liga-döntőt

Harmincszoros magyar bajnok csapatunk vasárnap útnak indult Erdélybe, kezdődik az Erste Liga döntője!

Jegyinformációk az Erste Liga-döntőre!

Férfi hokisaink megszerezték a 30. magyar bajnoki címet, már csak az EL-finálé van hátra!

„A Fradi-család győzött, megmutatta igazi erejét”

Nagy Gergely nem hitte el, Fodor Szabolcs pedig puzzle-t rakott ki, így lett meg a 30. bajnoki cím –...

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin