2022. március 2.
Győzelem a rájátszás második meccsén is!
Férfi jégkorongcsapatunk hátrányból fordítva győzte le kedd után szerdán is a DVTK-t.

Kedd este győzelemmel kezdte a DVTK Jegesmedvék elleni négy győzelemig tartó párharcot a Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapata az Erste Liga 2021/22-es rájátszásának negyeddöntőjében. Alig egy nappal a szoros első mérkőzés után, szerdán 18.30-tól ismét összecsapott egymással a két fél. A csapatok azzal a tudattal léptek jégre, hogy amennyiben ismét Fradi-győzelem születik, úgy akár már szombaton és vasárnap, Miskolcon is lezárulhat a párharc, ha viszont a DVTK-nak a szezonban először sikerül győzelmet aratnia az FTC-Telekom ellen, úgy a miskolciak elvehették volna a Fradi pályaelőnyét.

Összeállítások tekintetében egyik szakmai stáb sem változtatott a keddi csapatokon, így a Fradinál ismét teljes keret állt bevetésre készen, míg a vendégeknél továbbra is hiányzott a védelem három kulcsembere, Wehrs Kevin, Kayle Doetzel és Ville Hyvärinen.

 

Első harmad

A keddi első meccshez hasonlóan ezúttal is remek tempóban kezdődött a találkozó, igazi playoff-hokit láthatott a közönség. A Ferencváros kezdte aktívabban a harmadot, a mezőny- és lövésfölény végig megmaradt, kétszer annyi alkalommal veszélyeztettünk, mint a vendégek.

A hatékonysággal viszont gondok akadtak, Tóth Gergő próbálkozása járt legközelebb a gólhoz, a kapuvas külső részén csattant a lövés, viszont bevenni nem sikerült Duschek hálóját az első harmadban. A vendégek egyik villámgyors és életveszélyes kontrája viszont eredményre vezetett, a rendkívül jó párost alkotó Jack Walker, Chris Seto duó hozta össze a találatot a 4. percben, előbbi átadása után utóbbi emelte közelről a kapuba a korongot (0-1).

A korai vezetés után az egész harmadban a mieink domináltak játékban, ám az egyenlítés nem jött össze még emberelőnyben sem, pedig a 6. perc végén Farkas Márton hibája után két percig öt a négy ellen próbálkozhattunk.

 

Második harmad

Az egy nappal korábbi meccshez hasonlóan jóval nagyobb lendülettel kezdtük a második harmadot, mint ahogy az elsőt befejeztük, ezúttal az is felpaprikázta a mieinket, hogy hátrányban mentünk el az első szünetre. A nyomásunk hamar góllá érett, a 24. perc elején Kóger Dániel szerzett korongot a semleges harmadban lendületből, elszáguldott a jobb szélen, majd szép szólója végén kilőtte a kapu hosszú oldalát (1-1). Sőt, egy perccel később már mi vezettünk 2-1-re, Kulmala fordult nagyot a támadó harmadban, majd lőtt, a korong pedig a kapu előtti tömegen átjutva a hálóban kötött ki!

A gól után gyors egymásutánban két emberelőnyhöz is jutott a DVTK, a másodikat pedig már sikerült gólra váltaniuk, Parnham lőtte be a korongot balról a sűrűbe a kapu előtt, ami több emberen is megpattant, majd szerencsétlenül csorgott át Arany lábvédői között a gólvonal mögé (2-2).

Erre is volt azonban válaszunk, Seto vágta ki a palánkon kívülre saját harmadából a korongot, amiért járt a játék késleltetése büntetés. Gyorsan felálltunk a vendégek harmadában, majd McFadden a tőle már megszokott módon hatalmas bombagólt lőtt a kékvonalról - ezzel 3-2 arányban újra vezettünk!

Szerdán Kóger Dániel szerezte az első gólunkat

A rendkívül izgalmas harmad végén még egyszer kellett emberhátrányban védekeznünk Pavuk kiállítása után, és bár alaposan megsorozták a kapunkat, a bravúrokat bemutató Arany és a védelem állta a sarat, így a meccs végeredménye szempontjából kulcsfontosságú pillanatban védekeztük ki a hátrányt, és előnnyel mehettünk az utolsó harmadra.

 

Harmadik harmad

Az utolsó 20 perces periódus elején Nagy Gergő és Kulmala összejátékát követően Juhani Tammienennek sikerült közelről Duschek hálójába emelni a pakkot, ezzel pedig kettőre növelte a Fradi előnyét (4-2). Még nem dőlt el azonban semmi, miután az 51. percben egy miskolci letámadást követően David Hajnik helyezkedett szerencsésen egy kipattanóra, ezzel pedig szépíteni tudtak a vendégek (4-3). Ellenfelünk 40 másodperccel a vége előtt lehozta Duscheket, majd ezt követően Tokaji Viktor időt is kért, de a találkozó lefújása előtt újabb gól egyik fél részéről sem született, így a rájátszás első, keddi mérkőzése után szerdán is győzni tudtunk. 

Férfi jégkorongcsapatunk így összesítésben 2-0-ra vezeti a DVTK Jegesmedvék elleni, négy győztes meccsig tartó negyeddöntős párharcot az Erste Liga rájátszásában. Szombaton, a DVTK otthonában folytatódik a két csapat küzdelme!

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás
Negyeddöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 4-3 (0-1, 3-1, 1-1)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Seregély, Kulmala, Nagy G., Tamminen – Hegyi, McFadden, Fowlie, Pavuk, Tóth A. – Bohunicky, Boros, Hajós, Kóger, Somogyi – Bán, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Kiss R., Szirányi, Parnham, Seto, Walker – Hadobás, Vojtkó, Galajda, Galanisz, Lövei – Farkas O., Illés, Elgestal, Hajnik, Miskolczi – Ritó, Farkas M., Mattyasovszky, Szabad. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
Gólszerzők: Kóger (23:07), Kulmala (24:10), McFadden (32:57, EE, Fowlie, Somogyi), Tamminen (42:56, Nagy G., Kulmala), illetve Seto (03:27, Walker, Parnham), Elgestal (29:53, EE, Parnham, Seto), Hajnik (50:10, Szabad, Farkas M.)
Kapura lövések: (20:10, 12:17, 15:16) 47:43
Védések: (9:20, 16:9, 15:14) 40:43 / 93.02% : 91.49%
Kiállítás percek: (0:2, 6:2) 6:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 1) 50.00% / (3 / 1) 33.33%
Emberelőnyben töltött idő: 2:34 / 4:30
Emberhátrányos védekezés: (1 / 3) 66.67% / (1 / 2) 50.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin