2020. február 19.
Hajós jubilált, győzelemmel zártuk a középszakaszt!
Férfi jégkorongozóink a középszakasz utolsó mérkőzésén a DEAC csapatát fogadták a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Magyar bajnok, Erste Liga-címvédő és Magyar Kupa-győztes férfi jégkorongcsapatunk a hétfői debreceni vereség ellenére is megnyerte a liga középszakaszát, így már biztos elsőként várhatta az utolsó, DEAC elleni mérkőzést, ahol nem lehetett más Fodor Szabolcs csapatának a célja, csakis a győzelem, hogy jó szájízzel várhassák a rájátszást!

A mieink kapujában ezúttal nem Arany Gergely, hanem a már többször is bizonyító Nagy Kristóf kezdett. A kezdő korongbedobást ugyan a vendég gárda hozta el, de az első helyzet a mieinkhez köthető: Switzer lövését védte Gönczi, majd a keretbe visszatérő Pozsár lövésére is odaért. Az első pillanattól kezdve érezni lehetett, hogy egyik fél sem fog felesleges kockázatot vállalni a rájátszás előtt, ez pedig látszódott is a mérkőzés iramán. Két és fél percnyi játék után Jászai is célba vette a vendég kaput, de Gönczi könnyedén hárította a középre tartó korongot. A találkozó első hét percében nem sok babér termett a debreceni támadóknak, de Izacky egy lövéssel jelezte, hogy ők is jégen vannak, így Nagy Kristófnak is meg volt az első védése. Még a harmad első felében jártunk, amikor Roczanov és Boros is próbálkozott, de a vendég portás mindkét alkalommal hárított. Három perccel később Nagy Gergő remekül készítette vissza a játékszert a középen üresen érkező Hajósnak, aki köszönte szépen, kíméletlenül lőtte Gönczi kapujába (1-0), ez volt támadónk 100. gólja a Ligában. A gól felpörgette a mieinket, rövid időn belül három komoly helyzetet is sikerült kialakítanunk, de csapatkapitányunk, majd Switzer és Pavuk lövése is csak a kapusig jutott. Az utolsó percekre a vendégek magukra találtak, de közel sem ugyanazt a pörgést és harciasságot mutatták, amit hétfőn láttunk tőlük. Az utolsó másodpercekben Pavuk még újra eljutott egy lövésig, de Gönczi ezúttal is résen volt. Az, hogy mindkét csapat tét nélkül korcsolyázott ki a jégre, erősen rányomta a bélyegét az első húsz percre, de Hajós 100. ligagóljával sikerült megszereznünk a vezetést.

A második játékrész ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Mi domináltunk, mi álltunk fel a debreceniek harmadában, de az első helyzet a hajdúságiakhoz köthető: Kozma tesztelte Nagy képességeit, de kapusunk nem adta meg magát. Egy perccel később már is veszélyeztettünk, de Gönczi eszén sem volt egyszerű túljárni. Az első percekben főleg a mi akaratunk érvényesült, így a vendégek kénytelen voltak kontrákkal operálni, de siker egyelőre nem koronázta ezeket a kísérleteket. Az ötödik percben Tóth Gergő szerezte meg a korongot és lódult meg a kapu irányába, de Gönczi jól mozdult ki és védeni tudott. Egy perccel később egy előrevágott korongra startolt rá Hári, majd fordulatból húzta kapura, Nagy Kristóf itt még hárított, de a buli után egy távoli lövésnél már ő is tehetetlen volt, Izacky volt eredményes (1-1). A kilencedik percben jött a találkozó első kiállítása: Tóth Adrián állt ki két percre a játék késleltetése miatt, így ezúttal már a vezetést megszerzéséért támadhatott a vendég gárda. Ugyan sikerült felállniuk, de az első komoly helyzet előttünk adódott, amikor Switzer lopta el a korongot, de hiába a kanadai ziccere, Gönczi védett. A harmad felén túllépve mi is előnybe kerültünk, ugyanis Molnár kapott két percet testre ütésért. Ezúttal már mi álltunk fel emberelőnyben az ellenfél harmadában, majd egy kisebb tömörülést követően jött az első helyzet, de sikerült felszabadítania a DEAC védelmének. Pillanatokkal később azonban Németh egy remek találattal ismét előnyhöz juttatta a Ferencvárost (2-1). A vendégek a kapott gól után felpörögtek, látszott, hogy hiába tét nélküli az összecsapás, nem szeretnének veszíteni. Ugyanez elmondható a zöld-fehérekről is, akik rendbe szedték a hétfőn kaotikusan szereplő védelmet, szinte egyetlen alkalommal sem engedték lövőhelyzetbe a debrecenieket, ha mégis sikerült lőniük, akkor Nagy Kristóf védett mindent. Három perccel a vége előtt a két csapat előző mérkőzésén duplázó Tóth Richárd továbbított Switzernek, aki ezúttal már nem hibázott, így kettőre növelte a Fradi előnyét (3-1). Kevesebb, mint két perc volt hátra a középső játékrészből, amikor Jászai kapott két percet testre ütésért, így ismét létszámfölényben jöhetett a DEAC, de hiába, mert nem tudták feltörni a védelmünket. A második húsz perc már jóval pörgősebb játékot hozott, úgy tűnt a csapatok is magukra találtak. A vendégek egy remek távoli lövésből egalizálni tudtak, de a Fradinak erre két válasza is volt, így 3-1-es hazai előnyből vártuk az utolsó harmadot.

A harmadik harmadot Jászai áthúzódó kiállítása miatt húsz másodperces emberhátrányban indítottuk, de a vendégek nem tudtak élni a rövid létszámfölénnyel. Rövid időn belül mindkét kapus egy-egy védéssel jelentkezett ebben a harmadban is, de innentől kezdve a Ferencváros átvette a mérkőzés irányítását. Előbb Roczanov próbálkozott éles szögből, majd Nagy Gergő visszakészített passzát Tóth Adrián lőtte kapura, de Gönczi mindannyiszor védeni tudott. Sorra dolgoztuk ki a szebbnél szebb helyzeteket, nagyszerűen játszottuk ki a vendégek védelmét, de hiába tüzelt Németh Attila is, a kapuson ezúttal sem tudtuk átjuttatni a korongot. A hetedik percben Hegyi kapott két percet bottal akasztásért, amit már nem hagyott kihasználatlanul a DEAC: Novotny góljával ismét visszajött a meccsbe a Debrecen (3-2). Alig fél percig tartott a vendégek öröme, ugyanis Hajós lövése még levágódott a kapusról, de aztán érkezett Tóth Adrián, aki nem kegyelmezett és visszaállította a kétgólos differenciát (4-2). Alighogy kiegészültek a vendégek, szinte azonnal megfogyatkoztak, Izacky kapott két percet bottal akasztásért, így ismét létszámfölényben támadhattunk. Azon nyomban támadásba is lendültünk. Előbb Németh Attila próbálta meg Gönczi lábai között átjuttatni a korongot, de itt még védett a kapus, majd nem sokkal később Nagy Gergő hasára pattant a játékszer, onnan pedig egyenesen a kapuba, (5-2). A háromgólos előny birtokában sem vettünk vissza az iramból, ezúttal is sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de sem Tóth Gergely, sem pedig Tóth Gergő nem tudott túljárni Gönczi eszén. Három és fél perccel a vége előtt Pozsár passzolta vissza a játékszert az üresen álló Jászaihoz, aki egy gyors igazítás után nem kímélte a vendég portást (6-2). Ezután sem álltunk le, ismét jöttek a nagyobbnál nagyobb helyzetek: egy ízben Gönczi a vonalról tolta ki Hajós lövését. Fél perccel a mérkőzés vége előtt Kärmeniemi centerezett, amibe Pozsár kapott bele, a korong pedig az oldalsó kapuvasról a hálóba vágódott (7-2). Fiatal támadónk első gólja az Erste Liga idei kiírásában.

A Ferencváros magabiztos, 7-2-es győzelmet aratott a DEAC ellen, ezzel pedig visszavágott a hétfői vereségért. A zöld-fehér gólok sorát Hajós Roland indította meg, akinek ez volt a 100. találata a ligában. Ennek a győzelemnek köszönhetően jó szájízzel és jó hangulatban várhatjuk a jövő héten kezdődő rájátszást.

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, felsőház, 8. forduló
FTC-Telekom – DEAC 7-2 (1-0, 2-1, 4-1)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Kärmeniemi, Pulli, Hajós, Nagy G., Tóth Ad. – Hegyi, Sarcia, Pavuk, Switzer, Tóth Ri. – Boros, Tóth Gergely, Farkas, Németh, Tóth Gergő – Jászai, Pozsár, Roczanov Vezetőedző: Fodor Szabolcs
DEAC: Gönczi (Antek) – Filbrandt, Kiss, Essery, Molnár, Sági – Léránt, Mestyán, Izacky, Mazzag, Novotny – Markov, Berta, Kozma, Salló – Graaskamp, Hári Vezetőedző: David Musial
Kapura lövések: (17:8, 13:8, 13:7) 43:23
Védések: (8:16, 7:11, 6:9) 21:36 / 91.30% : 83.72%
Kiállítás percek: (4:12, 2:2) 6:14
Emberelőny kihasználás: (2 / 2) 100.00% / (3 / 1) 33.33%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 3) 66.67% / (2 / 2) 0.00%
Gólszerzők: Hajós (12:12, Nagy G., Tóth Ad.), Németh (33:22, EE, Pavuk), Switzer (36:53, Tóth Ri., Pavuk), Tóth Ad. (47:27, Hajós, Nagy G.), Nagy G. (50:27, EE, Tóth Ri.), Jászai (56:53, Pozsár, Roczanov), Pozsár (59:22, Kärmeniemi) illetve Izacky (26:25, Hári, Graaskamp), Novotny (46:48, EE, Izacky, Essery)

Cikkajánló

Jégkorong: Nagy Gergő az év csapatában!

Magyar bajnok, megosztott Erste Liga-győztes férfi hokisaink kapitánya ott van a szezon hat legjobbja között.

Jégkorong: vége a teljes hazai szezonnak

A Magyar Jégkorong Szövetség az összes általa megrendezett bajnokság leállításáról döntött.

Jégkorong: vége a szezonnak, bajnok a Ferencváros!

A Magyar Jégkorong Szövetség szerda esti döntése értelmében az FTC-Telekom nyerte a félbeszakított OB I-et.

Dobbant a Fradi-szív, megvan a második győzelem!

Férfi hokisaink 3-1-es győzelmet arattak az UTE elleni OB I döntő, egyben Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Ferencvárosi előnyből jöhet a második felvonás

Férfi hokisaink ma is jégre lépnek az UTE ellen a magyar bajnoki döntő és Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Nagyszerű kezdés, nálunk az előny a bajnoki döntőben

Férfi hokisaink 6-3-as győzelemmel kezdték az UTE elleni OB I döntőt, egyben Erste Liga elődöntőt.

Jön, amire 28 éve vártunk: Derbi a magyar bajnokságért!

Ma elkezdődik az Újpest elleni négy győzelemig tartó Erste Liga-elődöntő, ami egyben magyar bajnoki döntő is.

Bajnoki döntő előtt: „Számítunk a szurkolóinkra!”

Férfi hokisaink az Újpest elleni Erste Liga-elődöntőre, egyben magyar bajnoki döntőre készülnek – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most