2023. május 22.
Hajszálnyira voltunk a sporttörténelmi bravúrtól
A magyar hokiválogatott a bennmaradás kapujában volt az elit vb-n, a vége büntetők után 4-3 lett.

Hétfőn magyarországi idő szerint 19.20-kor bedobták a korongot Tamperében az Ausztria-Magyarország férfi jégkorongmeccsen. Hatalmas tétje volt a találkozónak, hiszen bármelyik csapat is szerezte meg a győzelmet, akár rendesjáték időben, akár hosszabbításban, bebiztosíthatta bennmaradűsűt az A csoportban. A magyar válogatottnak hét év után sikerült bekerülnie a világelitbe, így sporttörténelmi bravúrra készültek a mieink.

Jól kezdett a magyar csapat, kivédekeztünk egy emberhátrányt, utána pedig egy remek támadást követően Erdély adott a kapu mögül korongot Sofron Istvánnak, aki nem hibázott (0-1). A magyarok találata után ismét emberelőnybe kerültek az osztrákok, ezt a ziccert pedig már nem hagyták ki. Marco Rossi lapos lövése ment át Bálizs mamutjai között (1-1). A harmad vége előtt megkaptuk az első előnyünket, sikerült is felállni a speciális játékhoz, Sebők palánk mellőli lövésébe pedig Sofron István szúrt bele, ami így lett tökéletes (1-2). A szünet után is jól folytatta a magyar válogatott, Horváth Milán kékvonalról ellőtt korongja utat talált az osztrák kapuban (1-3). Nem sokkal ezután szépíteni tudott ellenfelünk, Steven Strong piszkálta be a pakkot (2-3). Ezután egy újabb emberelőnyt tudott kihasználni Ausztria, ezúttal Lukas Haudum volt a befejező ember (3-3). Mindkét félnek megvoltak a helyzetei a harmadik harmadban, de nem sikerült eldönteni a találkozót, hosszabbítás következett, de nem esett gól. Büntetőlövésekkel végződött a sorsdöntő összecsapás, amely során Ausztria válogatottja jeleskedett, Manual Ganahl talált be először, Dominique Heinrich pedig lezárta a mecscet (4-3).

Ezzel együtt is minden elismerést megérdemel a magyar jégkorong-válogatott, hiszen sporttörténelmi szenzáció kapujában állt. Nem beszélve arról, hogy a nálunk jóval komolyabb erőt képviselő házigazda világbajnoki címvédő finnek, a svédek vagy akár az USA ellen is derekasan helyt állt a magyar válogatott. Jövőre pedig újra az A csoportba való feljutásért küzdhetnek a mieink a Divízió I/A világbajnokságon.

Férfi Jégkorong, A csoportos világbajnokság, A csoport, Tampere
Ausztria – Magyarország: 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0) büntetők után
Ausztria: Starkbaum (Kickert) – Wolf, Nickl, Wukovits, Haudum, Huber – Heinrich, Zundel, Raffl, Nissner Thaler – Brunner, Reinbacher, Zwerger, Rossi, Schneider – Strong, Maier, Ganahl, Achermann, Huber, Szövetségi kapitány: Rogre Bader
Magyarország: Bálizs (Horváth D.) – Stipsicz, Fejes, Sebők, Hári, Galló – Szabó, Hadobás, Erdély, Bartalis, Sofron – Kiss R., Hirváth M., Nagy G., Papp K., Terbócs – Garát, Pozsgai, Csányi, Németh, Vincze, Szövetségi kapitány: Kevin Constantine
Gólok: Rossi (12:45 EE), Strong (26:43, Huber, Maier), Haudum (37:09 EE, Zweiger, Reinbacher), Heinrich (65:00) illetve Sofron (08:25, Erdély, Bartalis), Sofron (19:21 EE, Sebők, Stipsicz), Horváth M. (24:11, Papp K., Nagy G.)

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított az alapszakasz házi gólkirálya

Jégkorong szakosztályunk újabb egy évre állapodott meg a tavaly nyáron érkezett finn Aku Kestilä-val.

Újabb finn játékos távozik

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbít szerződést az előző szezon közben érkezett Matias Sointuval.

Szerződést hosszabbítottunk Turbucz Martinnal

Jégkorong szakosztályunk aláírt a januárban érkezett támadóval, aki újabb két évig erősíti csapatunkat.

A tengerentúlról érkezik védőjátékos

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy amerikai védővel, Jake Crespivel erősít a következő szezonra.

Újabb három távozó

Az FTC-Telekom bajnok férfi jégkorongcsapatának három játékosa nem hosszabbít szerződést a következő szezonra.

„Szeretnék gyorsan beilleszkedni!”

Férfi hokisaink első nyári igazolása, Galajda Zsombor beszélt klubváltásáról – INTERJÚ!

Nyári tábor gyerekeknek hokisaink csapatkapitányával!

Nagy Gergő válogatott és Erste Liga-játékosokkal karöltve szervez fejlesztő tábort utánpótláskorú hokisoknak.

Fiatal magyar támadót igazoltunk

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék támadójával, Galajda Zsomborral.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin