2023. május 22.
Hajszálnyira voltunk a sporttörténelmi bravúrtól
A magyar hokiválogatott a bennmaradás kapujában volt az elit vb-n, a vége büntetők után 4-3 lett.

Hétfőn magyarországi idő szerint 19.20-kor bedobták a korongot Tamperében az Ausztria-Magyarország férfi jégkorongmeccsen. Hatalmas tétje volt a találkozónak, hiszen bármelyik csapat is szerezte meg a győzelmet, akár rendesjáték időben, akár hosszabbításban, bebiztosíthatta bennmaradűsűt az A csoportban. A magyar válogatottnak hét év után sikerült bekerülnie a világelitbe, így sporttörténelmi bravúrra készültek a mieink.

Jól kezdett a magyar csapat, kivédekeztünk egy emberhátrányt, utána pedig egy remek támadást követően Erdély adott a kapu mögül korongot Sofron Istvánnak, aki nem hibázott (0-1). A magyarok találata után ismét emberelőnybe kerültek az osztrákok, ezt a ziccert pedig már nem hagyták ki. Marco Rossi lapos lövése ment át Bálizs mamutjai között (1-1). A harmad vége előtt megkaptuk az első előnyünket, sikerült is felállni a speciális játékhoz, Sebők palánk mellőli lövésébe pedig Sofron István szúrt bele, ami így lett tökéletes (1-2). A szünet után is jól folytatta a magyar válogatott, Horváth Milán kékvonalról ellőtt korongja utat talált az osztrák kapuban (1-3). Nem sokkal ezután szépíteni tudott ellenfelünk, Steven Strong piszkálta be a pakkot (2-3). Ezután egy újabb emberelőnyt tudott kihasználni Ausztria, ezúttal Lukas Haudum volt a befejező ember (3-3). Mindkét félnek megvoltak a helyzetei a harmadik harmadban, de nem sikerült eldönteni a találkozót, hosszabbítás következett, de nem esett gól. Büntetőlövésekkel végződött a sorsdöntő összecsapás, amely során Ausztria válogatottja jeleskedett, Manual Ganahl talált be először, Dominique Heinrich pedig lezárta a mecscet (4-3).

Ezzel együtt is minden elismerést megérdemel a magyar jégkorong-válogatott, hiszen sporttörténelmi szenzáció kapujában állt. Nem beszélve arról, hogy a nálunk jóval komolyabb erőt képviselő házigazda világbajnoki címvédő finnek, a svédek vagy akár az USA ellen is derekasan helyt állt a magyar válogatott. Jövőre pedig újra az A csoportba való feljutásért küzdhetnek a mieink a Divízió I/A világbajnokságon.

Férfi Jégkorong, A csoportos világbajnokság, A csoport, Tampere
Ausztria – Magyarország: 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0) büntetők után
Ausztria: Starkbaum (Kickert) – Wolf, Nickl, Wukovits, Haudum, Huber – Heinrich, Zundel, Raffl, Nissner Thaler – Brunner, Reinbacher, Zwerger, Rossi, Schneider – Strong, Maier, Ganahl, Achermann, Huber, Szövetségi kapitány: Rogre Bader
Magyarország: Bálizs (Horváth D.) – Stipsicz, Fejes, Sebők, Hári, Galló – Szabó, Hadobás, Erdély, Bartalis, Sofron – Kiss R., Hirváth M., Nagy G., Papp K., Terbócs – Garát, Pozsgai, Csányi, Németh, Vincze, Szövetségi kapitány: Kevin Constantine
Gólok: Rossi (12:45 EE), Strong (26:43, Huber, Maier), Haudum (37:09 EE, Zweiger, Reinbacher), Heinrich (65:00) illetve Sofron (08:25, Erdély, Bartalis), Sofron (19:21 EE, Sebők, Stipsicz), Horváth M. (24:11, Papp K., Nagy G.)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin