2019. december 18.
Harcos, kemény meccsen a hosszabbításban jött a siker
Férfi hokisaink a válogatott szünetet követő első mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát fogadták.

Az egyhetes válogatott szünet után magyar bajnok és Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatunk ismét visszatért a jól megszokott kerékvágásba az Erste Ligában, méghozzá egy jó kis rangadóval, hiszen a dunaújvárosiakat fogadtuk a Pesterzsébet Jégcsarnokban. A mieink kerete igencsak foghíjassá vált erre a találkozóra. Nem volt ott a meccskeretben Rantanen és Tóth Richárd sem, akik a Csíkszereda elleni győzelem alkalmával váltak harcképtelenné, ahogy a Dániában sérülést szenvedő Myles Fitzgerald sem, ráadásul hozzájuk még csatlakozott Farkas Simon is.

Ahogy arra előre számítani lehetett, a kapuban ezúttal is Arany Gergely kezdett a mieinknél. A kezdő korongbedobást ugyan a vendégek hozták el, de a védekező harmadban sikerült megszereznünk a játékszert, majd indítottuk az ellentámadást, ami végül Tóth Adrián lövésével ért véget. Nem sokkal később a vendégek is helyzetbe kerültek, de Arany védeni tudott. Fél perccel később Kulmala lőtt távolról, amibe Németh Attila nem tudott beleérni, de így is veszélyes lett, végül Hughson hárított. Két perccel később ismét mi kerültünk helyzetbe, amikor Pavuk passzolt a középen érkező Tóth Adriánnak, de az újvárosi kapus ezúttal is védett. Négy perc után jött az első kiállítás: Hegyi kapott két percet bottal akasztásért. Egy DAB lövés után a saját harmadunkban sikerült megszereznünk a korongot, aminek végén Kulmala lőtt, de Hughson védett. Alighogy kiegészültünk, jött a hidegzuhany: Vuorijarvi iramodott meg középen, remekül tálalt a balján érkező Azari elé, aki megtalálta azt az ujjnyi rést, ami Arany és a kapuvas között volt, és szép gólt lőtt (0-1). Húsz másodperccel később jöhetett volna a válasz, de Tóth Adrián lövése ezúttal is a kapusban halt el. A hetedik perc után mi is emberelőnybe kerültünk: Németh Péter kapott két percet. Szinte végig ott voltunk az ő harmadukban, de előbb Hegyi lőtt mellé, majd Switzer kétszer vágta az oldalhálóba. A harmad felén túllépve Pozsár kapott bele Sarcia távoli lövésébe, de a korong így sem talált utat a kapuba. Két perccel a harmad vége előtt Tóth Gergő nyomott le egy szólót: két embert ugyan sikerült megvernie, de már túl közel került Hughsonhoz, akinek közvetlen közelről nem volt nehéz dolga. 1-0-s hátrányból vártuk a folytatást, ráadásul a játék sem volt az igazi, nem volt elég lövésünk sem, nem helyeztünk nagy nyomást a bátran, taktikusan, remek letámadással, nagyon motiváltan játszó vendégekre.

A második harmadot Azari kiállítása nyitotta, így fél perc után emberelőnyben támadhattunk. Végig nyomás alatt tartottuk a vendégeket, de a kapusuk tartotta az egygólos előnyüket. A kiegészülés után sem változott a játék képe, továbbra is mi irányítottunk, sőt, fokoztuk a nyomást, az Acélbikák csak elvétve tudtak átjönni a harmadunkba, de ha ez megtörtént, akkor Arany is remekül védett. A hetedik percben Hajós fordulatból húzta kapura a játékszert, de Hughsonon ez sem fogott ki. Kilenc és fél perc kellett, hogy a vendégek is komolyan veszélyeztessenek. Kovács volt az, aki a védők mellett elhúzva tüzelt, de Arany oldalra tudta ütni. A harmad felén már jócskán túllépve Nagy Gergő kapta vissza a kapu mögül a korongot, de a csapatkapitány közvetlen közelről mellé lőtt. Négy perccel a vége előtt Hegyi a kapunkkal egyvonalban nézte, hogy hova is lehetne passzolni, mígnem észrevette az akkor becserélt Németh Attilát, akit egy szenzációs mozdulattal ugratott ki, Németh pedig két cselt is meghúzott, de a lövése gyengére sikeredett, maradt az egygólos hátrány. Egy perccel a vége előtt Turcotte volt szabálytalan, de hiába az emberelőny, nem tudtunk helyzetbe kerülni.

A második játékrészben már megérkezett a nyomás, hatalmas fölényben játszottunk, és sokkal többet lőttünk kapura, de a már a szeptemberi mérkőzésen is a dunaújvárosi győzelemben kulcsszerepet vállaló kapus, Hughson ezúttal is megbabonázta a ferencvárosi támadókat. Még az eddigieknél is nagyobb elánnal jöttünk ki a záró harmadra, ráadásul az áthúzódó emberelőny birtokában elég volt tizenkettő másodperc ahhoz, hogy helyzetbe kerüljünk, de Kulmala lövésébe az egyik újvárosi védő belekapott, így jócskán elkerülte a kaput. A folytatásban ismét finn légiósunk veszélyeztetett, ezúttal sokkal közelebb járt a gólhoz, de Hughson a keresztvasra ütötte a remek lövést. Hatalmas nyomás alá helyeztük a dunaújvárosiakat, nem is nagyon tudtak kijönni a saját harmadukból, mi viszont folyamatosan veszélyeztettünk, de Switzer is csak a vasat tudta meglőni. Pillanatokkal később nagy harc árán sikerült a kapuba juttatnunk a korongot, de még azelőtt közbeszólt a játékvezető, hogy átjutott volna a korong a vonalon, és érvénytelenítette a találatot. Hét és fél percnyi játék után Azari kapott két percet bottal akasztásért, így ismét megkaptuk a lehetőséget, de csak egyetlen Pulli-lövést tudtunk ez idő alatt feljegyezni. Alighogy visszaállt a DAB csapatkapitánya, mehetett is vissza a büntetőpadra, ugyancsak bottal akasztásért. Nem is kellett több: Roczanov remek ütemben ugratta ki Hajóst, aki középen teljesen üresen lépett ki, és elképesztő higgadtsággal vágta be az egyenlítő találatot (1-1). Hat perccel a vége előtt Pavuk is kapott egy kétperces büntetést, de a vendégek helyzetig sem tudtak eljutni. Ugyan a rendes játékidő utolsó másodperceiben még meg volt a lehetőségünk, hogy eldőljön a három pont sorsa, de nem sikerült kihasználni a helyzetet, így jöhetett az ötperces hosszabbítás. A ráadás első helyzete a vendégek nevéhez köthető, de jócskán célt tévesztettek. Ismét sikerült átvennünk az irányítást, innentől pedig a mi akaratunk érvényesült. Switzer még belelőtte a kapusba, ám az extra idő végéhez közeledve érkezett Kulmala, aki ha nehezen is, de átgyötörte az egész meccsen parádézó, ezúttal viszont végzeteset hibázó Hughson alatt a korongot (2-1).

A Ferencváros az első két játékrészben tudása alatt teljesített, majd a záró harmadra hatalmas elánnal és akarással jöttek ki a mieink, aminek meg is lett az eredménye az egyenlítés képében, hogy aztán a hosszabbításban eldőljenek a lényegi kérdések. Ha nehezen is, de sikerült itthon tartani két pontot, így folyamatosan zárkózunk fel az éllovas Csíkszeredához a tabellán. Folytatás pénteken, ugyancsak hazai pályán a Fehérvári Titánok ellen.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 25. forduló
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Karmeniemi, Pulli, Nagy G., Pavuk, Tóth Ad. – Hegyi, Sarcia, Kulmala, Switzer, Tóth Re. – Boros, Tóth Gergely, Jászai, Roczanov, Tóth Gergő – Hajós, Németh, Pozsár Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson (Pinczés) – Kovács, Vourijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek – Baker, Lendák, Németh, Silló, Turcotte – Dósa, Hüffner, Pinczés, Subotic, Tamás – Ambrus, Ráduly, Gebei Vezetőedző: Miroslav Ihnacak
Kapura lövések: (9:8, 17:6, 13:3, 6:1) 45:18
Védések: (7:9, 6:17, 3:12, 1:5) 17:43 / 94.44% : 95.56%
Kiállítás percek: (2:2, 0:4, 2:4) 4:10
Emberelőny kihasználás: (5 / 1) 20.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (1 / 5) 80.00%
Gólszerzők: Hajós (51:38, EE, Roczanov, Karmeniemi), Kulmala (62:23, Switzer) illetve Azari (06:27, Vuorijarvi)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin