2020. február 24.
Harcos meccsen vereség a Titánok ellen
Férfi hokisaink hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek az Erste Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Annak ellenére is remekben formában van férfi jégkorongcsapatunk, hogy a középszakasz utolsó két idegenbeli mérkőzésén nem úgy jött ki a lépés, ahogy azt elterveztük. Azonban a két vereség ellenére is magabiztosan sikerült behúzni a szezon középső részét, ezzel pedig sorozatban a második éven várhattuk első kiemeltként a rájátszást. A négy győztes párharcig tartó negyeddöntő első mérkőzésén a Fehérvári Titánok csapatát fogadtuk a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

A mérkőzés kezdő korongbedobását a Ferencváros korábbi kiváló labdarúgója, Telek András végezte el, aki 205 mérkőzésen húzhatta magára a zöld-fehér mezt. A hazai kapuban, ahogy arra számítani lehetett, Arany Gergely kezdett. A kezdést a mieink hozták el, de nem sikerült azonnal helyzetbe kerülni. Azonban erre sem kellett sokat várni, ugyanis még az első percben Farkas szerezte meg a korongot a vendégek harmadában, majd igazított egyet és tüzelt is, de Gyenes védett. Az első percek főleg az ismerkedés jegyében teltek, mivel a két csapat december óta nem futott össze a bajnokságban, ennek ellenére az iramra és a harciasságra nem lehetett panasz, mindkét csapat keményen szállt bele a mérkőzésbe. Négy és fél perc után a fehérváriak is eljutottak egy lövésig, de Madácsi próbálkozását Arany könnyedén hárította. Hiába a vendég próbálkozás, szinte minden pillanatban a Fradi diktálta a mérkőzés iramát, ráadásul nagyon könnyen jutott el helyzetig, de az aranysisakban szereplő Switzer lövése sem okozott gondot Gyenesnek. A helyzetekkel nem maradtunk adósak, de a Titánok kapusa remekül helyt állt. Egy ízben Tóth Adrián készítette vissza a játékszert a kapu mögül, amire érkezett Juusela, ám a vendégek portása egy remek mozdulattal védeni tudott. A harmad felén túllépve Tóth Gergő harcolt meg egy korongért, majd tüzelt éles szögből, ami a kapuban kötött ki, de a játékvezető azonnal jelezte, hogy videón is megnézik az esetet. Néhány pillanattal később már eg is szültett a döntés: a korong oldalról került a hálóba, így érvénytelen volt a találat. Nem vettünk vissza a nagy rohamokból, a meg nem adott gól csak egy plusz löketet adott az amúgy is komoly iramot mutató zöld-fehér gárdán. Másodperceken belül Juusela és Pavuk is célba vette a kaput, de hiába, a kapus védett. Egy pillanatra sem álltak meg a ferencvárosi játékosok, szerették volna még az első harmadban megszerezni a vezetést, de vagy Gyenes védett bravúrral, vagy nem voltunk elég pontosak. Három és fél perccel a vége előtt komoly esélyt kaptunk a vezetés megszerzéséért, ugyanis Kiss akadályozta Nagy Gergőt, így a vendég játékos két percet tölthetett a büntetőpadon. Sikerült felállnunk a Titánok harmadában, majd egy szép adogatássorozat után a korábban sértett Nagy Gergő lőtte fejbe Gyenest, amit Mangone és Tóth Adrián szóváltása követett. Hiába a hátralevő egyperces létszámfölény, nem sikerült mattolni a vendég kapust. Az első harmadban mindkét csapat komoly iramot mutatott be, de a nagyobb helyzetei a Ferencvárosnak adódtak, azokat azonban nem sikerült kihasználni, így 0-0-val vonultak pihenőre a csapatok.

A második harmad ott ért véget, ahol az első abbamaradt: nagy iramot produkáltak a felek az első percekben, majd Juusela lőtt, de célt tévesztett. A második perc legvégén a vendégek is eljutottak egy helyzetig, de Arany magabiztosan állt a kapuban, így nem okozott neki gondot ez a próbálkozás. A vendég lövés után azonnal támadásba lendültünk, így rövid időn belül újabb három hazai helyzetet jegyezhettünk fel, de előbb Tóth Gergely, majd Németh Attila lövése is Gyenesben halt el. Az első percek komoly rohamai után a csapatok visszavettek az iramból, de sokkal harciasabb játék vette kezdetét. A játékrész felén túllépve Tóth Gergely kapott két percet a játék késleltetése miatt, így a találkozón először emberhátrányban kellett védekeznünk. Hiába a vendég létszámfölény, néhány passzt leszámítva nem igazán tudtak veszélyeztetni. Öt és fél perccel a vége előtt Rantanen unta meg a két csapat által bemutatott eredménytelen játékot, majd addig terelgette a korongot, amíg szabad nem lett az út előtte, végül egy hatalmas bombát eresztett meg a hosszú felsőbe, így sikerült megszereznünk a vezetést (1-0). Az öröm nem tartott sokáig, ugyanis bő egy perccel később Kovács kékvonalról leadott lövése is utat talált a kapuba (1-1). Ezt követően mindkét csapat kidolgozott egy-egy kisebb helyzetet, de a kapusoknak ez nem okozott gondot. A harmad vége előtt csupán 12 másodperccel Császár kapott hatalmas passzt, ami után egy az egyben mehetett Aranyra, kapusunk azonban nagyszerűen védett. A második játékrész nem hozott olyan sok helyzetet, mint az első, azonban mindkét csapat betalált, így 1-1-ről várhattuk a végjátékot.

Az utolsó harmad első perceiben csaknem ugyanaz a forgatókönyv játszódott le, mint az első kettőben, csak ezúttal a Fradi nem hagyott lehetőséget a vendégeknek, hogy támadást vezessenek. Ellenben fél perc alatt két komoly helyzetet is sikerült kialakítaniuk, de Juusela hosszú felsőbe szánt próbálkozása centikkel kerülte el a kaput, míg Tóth Adrián lövését Gyenes védte. Fél perccel később a fehérváriak is elkönyvelhettek egy helyzetet, de Arany remekül hárított. Nem hagytunk sok teret a Titánoknak, ami igencsak kényelmetlenül érintette őket, ugyanis hosszú ideig odaszorultak a saját kapujuk elé. Komoly nyomás alatt játszott a vendég védelem, de kapusuk vezérletével állták a sarat. Alighogy kiszabadultak, máris indították az ellentámadást, de Arany eszén nem tudtak túljárni. A harmad feléhez közeledve magára talált a Fehérvár is, de hiába, nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Azonban mi sem adtuk fel, komoly erőket mozgattunk meg, hogy bevigyük a második találatot. Rövid időn belül Switzer és Nagy Gergő is próbálkozott, utóbbi egy igencsak szép szóló után vette célba Gyenes kapuját, de a fehérvári portás mindkét alkalommal hárított. Sorra jöttek a helyzetek, legyen szó akár távoli bombáról, közeli próbálkozásról, sehogy sem tudtuk feltörni a Titánok védelmét. Hiába küzdöttük végig az utolsó játékrészt, a mindent eldöntő Fradi-gól sehogy sem akart összejönni, így az alap- és a középszakasztól eltérően jöhetett egy hosszabb szünet, majd egy húsz perces extra hosszabbítás négy a négy ellen. A ráadás első percétől kezdve a mieink domináltak, de hiába a nagyobbnál nagyobb helyzetek, nem tudtuk átjuttatni Gyenesen a korongot. A fehérváriak nem igazán tudtak érvényesülni a hosszabbítás első perceiben, de egy veszélytelen lövésig így is eljutottak. A Titánok helyzete után nagyobb fokozatra kapcsolt Fodor Szabolcs csapata, de Switzer nem tudta bepiszkálni az elé kerülő korongot. A játékrész első felének a végén, szinte a semmiből jött egy vendég támadás: Zion centerezésére érkezett Campbell, aki valahogy átjuttatta a korongot Aranyon (1-2).

A Ferencváros egy nagyon harcos, végig pörgős mérkőzésen szenvedett 2-1-es vereséget a Fehérvári Titánok elleni negyeddöntő első mérkőzésén. A helyzeteink megvoltak, kihasználni azonban nem tudtuk azokat, míg a vendégek éltek a kevés lehetőségükkel, ezzel pedig lépéselőnyre tettek szert. A tanulságokat le kell vonni, majd gyorsan el kell felejteni ezt a mérkőzést, hiszen holnap máris jön a javítási lehetőség.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
FTC-Telekom – Fehérvári Titánok h.u. 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Pulli, Juusela, Nagy G., Tóth Ad. – Rantanen, Tóth Gergely, Pavuk, Switzer, Tóth Ri. – Boros, Sarcia, Hajós, Jászai, Németh – Pozsár, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Fehérvári Titánok: Gyenes (Szeles) – Imre, Mangone, Balogh, Péter, Zion – Horváth, Kiss, Almási, Campbell, Madácsi – Erdély, Vas, Császár, Nagy Ákos, Vincze – Halasi, Jakimcsuk, Buzás, Kovács, Rétfalvi Vezetőedző: Kiss Dávid
Kapura lövések: (12:10, 11:9, 15:11, 4:6) 42:36
Védések: (10:12, 8:10, 11:15, 5:4) 34:41 / 94.44% : 97.62%
Kiállítás percek: (0:2, 2:0) 2:2
Emberelőny kihasználás: (1 / 0) 0.00% / (1 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 1) 100.00% / (0 / 1) 100.00%
Gólszerzők: Rantanen (34:25) illetve Kovács (35:39, Imre, Rétfalvi), Campbell (69:30, Zion, Almási)

Cikkajánló

Jégkorong: Nagy Gergő az év csapatában!

Magyar bajnok, megosztott Erste Liga-győztes férfi hokisaink kapitánya ott van a szezon hat legjobbja között.

Jégkorong: vége a teljes hazai szezonnak

A Magyar Jégkorong Szövetség az összes általa megrendezett bajnokság leállításáról döntött.

Jégkorong: vége a szezonnak, bajnok a Ferencváros!

A Magyar Jégkorong Szövetség szerda esti döntése értelmében az FTC-Telekom nyerte a félbeszakított OB I-et.

Dobbant a Fradi-szív, megvan a második győzelem!

Férfi hokisaink 3-1-es győzelmet arattak az UTE elleni OB I döntő, egyben Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Ferencvárosi előnyből jöhet a második felvonás

Férfi hokisaink ma is jégre lépnek az UTE ellen a magyar bajnoki döntő és Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Nagyszerű kezdés, nálunk az előny a bajnoki döntőben

Férfi hokisaink 6-3-as győzelemmel kezdték az UTE elleni OB I döntőt, egyben Erste Liga elődöntőt.

Jön, amire 28 éve vártunk: Derbi a magyar bajnokságért!

Ma elkezdődik az Újpest elleni négy győzelemig tartó Erste Liga-elődöntő, ami egyben magyar bajnoki döntő is.

Bajnoki döntő előtt: „Számítunk a szurkolóinkra!”

Férfi hokisaink az Újpest elleni Erste Liga-elődöntőre, egyben magyar bajnoki döntőre készülnek – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most