2022. augusztus 25.
Harcos mérkőzésen szereztük meg a győzelmet
Férfi jégkorongcsapatunk megszerezte idei első győzelmét a bledi felkészülési torna első meccsén.

Magyar bajnok férfi jégkorong-csapatunk gőzerővel készül a szeptember 11-i Hell Szuperkupára (amelyre már kaphatóak a belépők, információk ITT), valamint a 16-án induló Erste Ligára is. Ennek apropóján igyekezett a szakmai stáb olyan felkészülési menetrendet kialakítani, amiben nagy szerepet játszik, hogy a tíz új játékossal a keretében felálló csapat mennyire tud összeszokni. Az elmúlt két hétben az FTC-Telekom két, a szlovák Extraligában szereplő együttessel mérkőzött meg, ezúttal pedig egy kétnapos bledi torna várt a csapatra, ahol csütörtökön a szlovén ligaválogatott, pénteken pedig a HDD Jesenice az ellenfél.

Az elmúlt két felkészülési mérkőzéstől eltérően itt nem engedték a 22 fő feletti létszámú meccskeret nevezését, így ezúttal nem volt ott a kezdőben és a kispadon minden játékosunk. Helyet kapott a keretben hétfőn érkezett legújabb igazolásunk, Sebastian Kaijser, a kapuban pedig ezúttal Nagy Kristóf kezdett.

Kissé lassan kezdtük az első harmadot, de a szlovén ligaválogatott is. A 6. percben egy hazai szabálytalanság miatt emberelőnybe kerültünk. Sikerült felállnunk és nyomást gyakorolnunk az ellenfélre, azonban a vezetést jelentő gól elmaradt. Pillanatokkal azután, hogy kiegészültek, ellenfelünk újra szabálytalankodott, ezúttal Jakupovic ült ki. Julius Marva előtt két hatalmas lehetőség is adódott, amit finn játékosunk el is lőtt, azonban a blokk végezte dolgát, és nem engedték a korongot a hálóba. A harmad felénél megtört a jég, és Tóth Adrián mamutról kipattanó próbálkozását Kreisz Brúnónak sikerült értékesíteni (0-1). Ezt követően Sarciát akadályozásért kiszórták, amivel a szlovén ligaválogatott élni is tudott, és Potocnik gyorsan az emberelőnyük elején egyenlített is (1-1). A játékrész végére a hazaiak belehúztak: Petronijevic lövése Nagy Kristóf mamutjáról csorgott be (2-1), majd ezt követően Mehle is gólt szerzett (3-1).

A második harmadban erősebben kezdett mindkét csapat, aminek hamar meg is lett az eredménye, egy gyors letámadást követően Betteridge-től kapott Kestilä korongot a támadó harmadban, amit azzal a lendülettel be is lőtt a kapuba (3-2). Újabb emberelőnybe került csapatunk, ami alatt Kaijser egy hirtelen góllal egyenlített (3-3). Ferencvárosi támadás során előbbi gólszerzőnk többször is ütközött egy szlovén játékossal, aminek nem meglepő módon komolyabb kakaskodás lett a vége, így svéd játékosunkat két percre pihenni küldték. A buli elhozatalát követően Low lódult meg a semleges harmadból a pakkal, amit egy szép szóló után gólra is váltott, tette mindezt emberhátrányban, ezzel újra vezettünk (3-4). Ezután Kulmalának sikerült elhúznia közvetlenül a kapus előtt a koronggal, amit végül a hálóőr mamutjai között az utolsó pillanatban szépen átcsúsztatott (3-5). Több remek lehetőség adódott még a mieink előtt, újabb gólt mégis a hazaiak szereztek, amikor sikerült emberelőnyhöz jutniuk, és hosszas korongjáratás után Markic emelte az üresen hagyott kapuba a játékszert (4-5). Végül a lefújás pillanatában Tóth Gergőt még szabálytalannak ítélték, így kétperces hátránnyal kezdtük az utolsó játékrészt.

Mindkét csapaton az látszott, hogy kicsit visszább vett a tempóból, egészen az 50. percig, amikor Mehlének sikerült átjutni a védelmen, és egyenlítenie (5-5). Alig két perccel később a hazaiaktól Kepic ült ki a büntetőre, majd tőlünk Seregély követte, így közel egy percig öt a négy ellen játszottunk. A szlovén ligaválogatott azonban nem maradt válasz nélkül, és a kiegészülés pillanatában Low a Nagy Gergőtől kapott korongot ismételten egy emberhátrányos gólra váltotta (5-6). A zöld-fehérek biztosra akartak menni ezúttal, így Kreisz élt az előtte adódó lehetőséggel, és behúzta a csapat 7. gólját (5-7). Kettő perccel a mérkőzés lefújása előtt még kiszórtak Sarciára egy büntetést, így a meccs végét hátrányban töltöttük, de így sem született már újabb gól.

Sok ideje nincsen pihenni a csapatnak, ugyanis pénteken jön a következő mérkőzés a HDD Jesenice ellen 19:00-tól.

Cikkajánló

Jön a kupaderbi első felvonása

Magyar bajnok férfi jégkorongozóink csütörtökön az Újpestet fogadják a Magyar Kupa 3. körének első meccsén.

Hatalmas meccsen egy pontot szereztünk

Kétgólos hátrányból felállva mentettük hosszabbításra a listavezető elleni meccset, de vereség a vége.

A Gyergyóval találkozunk Mikulás napján

A Tüskecsarnokban fejezi be magyarországi túráját a tabellán jelenleg első Gyergyói Hoki Klub.

Fradi-bérletekkel fél áron nézheted meg a Hokiderbit!

Labdarúgó, kézilabdás és vízilabdás szezonbérlettel is 1000 forint a belépő csütörtök este a Tüskecsarnokba!

Ismét Fradi-játékosokkal a soraiban készül a válogatott

Nyilvánossá vált a magyar hokiválogatott osztrákok elleni kerete, amelyben több fiatal is helyet kapott.

Kinyílt a gólzsák, magabiztos győzelem hazai jégen

Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink 7-1-re győzték le a FEHA19-et az Erste Ligában.

Két nap pihenő után itthon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk ismét hazai pályán találkozik a FEHA 19 csapatával az Erste Ligában.

Mikulás-napi programok várnak a keddi hokirangadón!

Férfi hokisaink december 6-án a Gyergyói Hoki Klubot fogadják, Mikulás-napi programokkal várunk mindenkit!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin