2022. augusztus 25.
Harcos mérkőzésen szereztük meg a győzelmet
Férfi jégkorongcsapatunk megszerezte idei első győzelmét a bledi felkészülési torna első meccsén.

Magyar bajnok férfi jégkorong-csapatunk gőzerővel készül a szeptember 11-i Hell Szuperkupára (amelyre már kaphatóak a belépők, információk ITT), valamint a 16-án induló Erste Ligára is. Ennek apropóján igyekezett a szakmai stáb olyan felkészülési menetrendet kialakítani, amiben nagy szerepet játszik, hogy a tíz új játékossal a keretében felálló csapat mennyire tud összeszokni. Az elmúlt két hétben az FTC-Telekom két, a szlovák Extraligában szereplő együttessel mérkőzött meg, ezúttal pedig egy kétnapos bledi torna várt a csapatra, ahol csütörtökön a szlovén ligaválogatott, pénteken pedig a HDD Jesenice az ellenfél.

Az elmúlt két felkészülési mérkőzéstől eltérően itt nem engedték a 22 fő feletti létszámú meccskeret nevezését, így ezúttal nem volt ott a kezdőben és a kispadon minden játékosunk. Helyet kapott a keretben hétfőn érkezett legújabb igazolásunk, Sebastian Kaijser, a kapuban pedig ezúttal Nagy Kristóf kezdett.

Kissé lassan kezdtük az első harmadot, de a szlovén ligaválogatott is. A 6. percben egy hazai szabálytalanság miatt emberelőnybe kerültünk. Sikerült felállnunk és nyomást gyakorolnunk az ellenfélre, azonban a vezetést jelentő gól elmaradt. Pillanatokkal azután, hogy kiegészültek, ellenfelünk újra szabálytalankodott, ezúttal Jakupovic ült ki. Julius Marva előtt két hatalmas lehetőség is adódott, amit finn játékosunk el is lőtt, azonban a blokk végezte dolgát, és nem engedték a korongot a hálóba. A harmad felénél megtört a jég, és Tóth Adrián mamutról kipattanó próbálkozását Kreisz Brúnónak sikerült értékesíteni (0-1). Ezt követően Sarciát akadályozásért kiszórták, amivel a szlovén ligaválogatott élni is tudott, és Potocnik gyorsan az emberelőnyük elején egyenlített is (1-1). A játékrész végére a hazaiak belehúztak: Petronijevic lövése Nagy Kristóf mamutjáról csorgott be (2-1), majd ezt követően Mehle is gólt szerzett (3-1).

A második harmadban erősebben kezdett mindkét csapat, aminek hamar meg is lett az eredménye, egy gyors letámadást követően Betteridge-től kapott Kestilä korongot a támadó harmadban, amit azzal a lendülettel be is lőtt a kapuba (3-2). Újabb emberelőnybe került csapatunk, ami alatt Kaijser egy hirtelen góllal egyenlített (3-3). Ferencvárosi támadás során előbbi gólszerzőnk többször is ütközött egy szlovén játékossal, aminek nem meglepő módon komolyabb kakaskodás lett a vége, így svéd játékosunkat két percre pihenni küldték. A buli elhozatalát követően Low lódult meg a semleges harmadból a pakkal, amit egy szép szóló után gólra is váltott, tette mindezt emberhátrányban, ezzel újra vezettünk (3-4). Ezután Kulmalának sikerült elhúznia közvetlenül a kapus előtt a koronggal, amit végül a hálóőr mamutjai között az utolsó pillanatban szépen átcsúsztatott (3-5). Több remek lehetőség adódott még a mieink előtt, újabb gólt mégis a hazaiak szereztek, amikor sikerült emberelőnyhöz jutniuk, és hosszas korongjáratás után Markic emelte az üresen hagyott kapuba a játékszert (4-5). Végül a lefújás pillanatában Tóth Gergőt még szabálytalannak ítélték, így kétperces hátránnyal kezdtük az utolsó játékrészt.

Mindkét csapaton az látszott, hogy kicsit visszább vett a tempóból, egészen az 50. percig, amikor Mehlének sikerült átjutni a védelmen, és egyenlítenie (5-5). Alig két perccel később a hazaiaktól Kepic ült ki a büntetőre, majd tőlünk Seregély követte, így közel egy percig öt a négy ellen játszottunk. A szlovén ligaválogatott azonban nem maradt válasz nélkül, és a kiegészülés pillanatában Low a Nagy Gergőtől kapott korongot ismételten egy emberhátrányos gólra váltotta (5-6). A zöld-fehérek biztosra akartak menni ezúttal, így Kreisz élt az előtte adódó lehetőséggel, és behúzta a csapat 7. gólját (5-7). Kettő perccel a mérkőzés lefújása előtt még kiszórtak Sarciára egy büntetést, így a meccs végét hátrányban töltöttük, de így sem született már újabb gól.

Sok ideje nincsen pihenni a csapatnak, ugyanis pénteken jön a következő mérkőzés a HDD Jesenice ellen 19:00-tól.

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin