2020. február 28.
Harmadik felvonás: Fehérváron jön a folytatás
Férfi hokisaink a Fehérvári Titánok otthonába látogatnak az Erste Liga-negyeddöntő harmadik mérkőzésén.

Rögtön bombameglepetéssel indult az Erste Liga 2019/20-as idényének rájátszása, ugyanis a középszakaszt megnyerő Ferencváros egygólos vezetés után hosszabbításban 2-1-es vereséget szenvedett az alsóház harmadik helyét, egyben az utolsó, még rájátszást érő pozíciót megszerző Fehérvári Titánoktól. Soha nem egyszerű érzés hazai pályán, saját szurkolóink előtt elveszíteni egy mérkőzést, viszont a ferencvárosi hokitábor egészen elképesztő tüzet lobbantott a játékosokban, aminek az lett az eredménye, hogy másnap egy kétszer olyan keményen küzdő csapat korcsolyázott ki a jégre. Azon a találkozón már nem volt kérdés, a zöld-fehérek 8-1-es győzelemmel vágtak vissza az egy nappal korábbi, igencsak fájó vereségért. Így 1-1-ről folytatódik a négy győzelemig tartó párharc, és a pályaelőny átmenetileg a fehérváriakhoz került.

Pénteken és szombaton jön a két csapat harmadik, illetve negyedik összecsapása, ezúttal már Székesfehérváron, ahol legalább egy mérkőzést meg kellene nyernie a zöld-fehéreknek. A feladat azonban közel sem egyszerű, hiszen láthattuk az első mérkőzésen, a Titánok, ha legjobbjukat tudják nyújtani, mi pedig hibázunk, fel tudják venni velünk a versenyt, ráadásul törtek már borsot az orrunk alá saját pályájukon, igaz, az a novemberi 5-0 ferencvárosi szempontból talán a szezon legrosszabb mérkőzése volt. De a fehérváriak legyőzték az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban a Brassót, valamint a csütörtök este a DAB-ot négyből negyedszer is legyőző, így hetedik kiemeltként is söpréssel búcsúztató Újpestet is, igaz, őket még a középszakasz küzdelmei alatt, de ez mit sem von le az érdemeikből.

Címvédőként már hozzászokhattunk, hogy mindenki kettőzött erővel vadászik a skalpunkra, hiszen nincs édesebb győzelem, mint amikor a regnáló bajnokot sikerül felülmúlni. Az is rátesz egy lapáttal, hogy a zöld-fehérek hosszú évekig nem tudtak érvényesülni a honi jégkorongban, a jelenlegi felállás pedig igen kellemetlenül érintheti a korábban esetleg ellenünk mindig nyeregben lévő rivális csapatokat. Így ellenfeleink szinte minden alkalommal kettőzött erőbedobással lépnek pályára és alighanem ez vár ránk Fehérváron is. A Ferencvárost azonban nem kell félteni, hiszen Fodor Szabolcs irányítása alatt már megszokhattuk, hogy legyünk bármilyen nyomás alatt, egy pillanat leforgása alatt képesek vagyunk ritmust váltani, ezzel pedig a saját javunkra fordítani a dolgok állását. A feladat tehát adott: győzni kell Székesfehérváron, hogy összesítésben átvegyük a vezetést, ezzel pedig kényelmesebb helyzetbe hozzuk magunkat a szombati, valamint a hétfői összecsapás előtt.

Péntek este 18.30-tól jön tehát az Erste Liga 2019/20-as rájátszásában a negyeddöntő harmadik felvonása a Fehérvári Titánok ellen, ezúttal már Székesfehérváron, az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

A mérkőzés online élő közvetítése itt követhető nyomon:

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Fehérvári Titánok – FTC-Telekom
2020. február 28. péntek, 18.30, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Jegy: ITT

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin