2020. január 10.
Harmadszor Erdélyben: a Gyergyó ellen kezdjük a túrát
Férfi jégkorongcsapatunk a 2020-as év első erdélyi túráját a Gyergyó ellen indítja.

Magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk év eleji rajtja – két mérkőzés, két győzelem – nagyszerűre sikeredett. Legutóbb viszont nem állt mellénk a szerencse: bár több helyzetünk volt, az alapszakasz és lehet, hogy az idény utolsó Derbijén az Újpest mégis 2-1-re nyerni tudott ellenünk, ezzel megszakítva az öt mérkőzés óta tartó győzelmi szériánkat.

A szoros vereség miatt azonban talán még elszántabban szállt buszra a csapat rögtön a Derbi után még az újpesti csarnoknál, és meg sem álltunk Erdélyig, ahol előbb a Gyergyó, majd másnap a Brassó csapatával kell farkasszemet néznünk.

Pénteki ellenfelünket minden bizonnyal fűti a bizonyítási vágy, hiszen legutóbb, január 6-án egy nagyon harcos, végig kiélezett egygólos mérkőzésen szenvedtek vereséget Pesterzsébeten.

Ez lesz a két csapat negyedik, egyben utolsó összecsapása az alapszakaszban. Az eddig lejátszott három mérkőzésen nem sok babér termett a gyergyói együttesnek, noha a két legutóbbin rendesen megizzasztottak bennünket. Először szeptember közepén, a liganyitányon találkoztunk velük Pesterzsébeten, és arattunk 3-1-es győzelmet, majd az idény első erdélyi túráján is a mieink diadalmaskodtak, a legutóbbi mérkőzést pedig fentebb már említettük.

A pénteki meccs várhatóan nagyban fog hasonlítani a két csapat előző összecsapására. A gyergyóiak akkor egy Vasastól elszenvedett 3-1-es vereség után látogattak Pesterzsébetre, így jócskán feltüzelve szálltak bele a mérkőzésbe. A helyzet csupán annyit változott, hogy mi is egy vesztes összecsapásról érkezünk, ráádásul jó pár kilométert tudhatunk magunk mögött.

A Gyergyónak a két csapat legutóbbi mérkőzése óta nem kellett mérkőzésen jégre lépnie, ellenben mi lejátszottunk egy fizikálisan és mentálisan egyaránt rendkívül kemény Derbit, majd ezt követte egy 12 órás buszút, ez némi előnyt azért jelenthet a hazaiaknak. Ami a mentális részt illeti: Pesterzsébeten nem kis szerep jutott szurkolóinknak, akik végig fantasztikusan buzdították csapatunkat, most azonban a piros-fehérek javára szolgálhat a hazai pálya előnye, és szinte biztosra vehető, hogy a Gyergyóban is megszokott pokoli hangulat fogad majd bennünket a csarnokban. De nem csupán a hazaiak szenvedélyes szurkolása nehezíti majd feladatunkat, hanem Cooke kapus is. A liga kapusstatisztikáját vezető kanadai hálóőr legutóbb is főszerepet vállalt abban, hogy csak egy gólt kaptak a gyergyóiak, annak ellenére, hogy közel negyvenszer veszélyeztettük kapuját. A korábbi mérkőzéseinkről meg van a recept, hogy hogyan is kell hatástalanítani az általa húzott falat, reméljük, Fodor Szabolcs és csapata ebből ma is sikerrel kifőz majd egy jó eredményt.

Ami a tabellát és a meccs jelentőségét illeti, mind a Ferencváros, mind pedig a Gyergyó számára kulcsfontosságú lenne a három pont megszerzése. A hazai gárda egy rendes játékidős győzelemmel, valamint az egymás elleni meccsek eredményének köszönhetően visszaelőzhetné az Újpestet, ezzel pedig karnyújtásnyira kerülne az alsóházi középszakaszra a hat bónuszpontot jelentő hatodik helytől, a jó pozíció pedig azért fontos számukra, mert az alsóház öt csapatából csak három jut be a rájátszásba. A mieinknek pedig ugyan komoly esélye van az alapszakasz második helyének megszerzésére, de ezért matematikailag még dolgoznunk kell. Hatalmas önbizalmat adna a játékosoknak a közel sem egyszerű folytatásra, ha az idény harmadik erdélyi túráját egy győzelemmel indítanánk, és így mehetnénk Brassóba, az újabb rangadóra.

Magyarországi idő szerint 17.30-tól jön tehát alapszakasz negyedik, egyben utolsó Gergyói HK – FTC-Telekom összecsapása a Gyergyószentmiklósi Műjégpályán.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 34. forduló
Gyergyói HK – FTC-Telekom
2020. január 10. péntek, magyarországi idő szerint 17.30, Gyergyószentmiklósi Műjégpálya

Cikkajánló

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

Hazai vereség az Erste Liga-döntő első meccsén

Férfi hokisaink 5-3-ra kaptak ki a Brassótól a négy győzelemig tartó széria első meccsén a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin