2020. január 10.
Harmadszor Erdélyben: a Gyergyó ellen kezdjük a túrát
Férfi jégkorongcsapatunk a 2020-as év első erdélyi túráját a Gyergyó ellen indítja.

Magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk év eleji rajtja – két mérkőzés, két győzelem – nagyszerűre sikeredett. Legutóbb viszont nem állt mellénk a szerencse: bár több helyzetünk volt, az alapszakasz és lehet, hogy az idény utolsó Derbijén az Újpest mégis 2-1-re nyerni tudott ellenünk, ezzel megszakítva az öt mérkőzés óta tartó győzelmi szériánkat.

A szoros vereség miatt azonban talán még elszántabban szállt buszra a csapat rögtön a Derbi után még az újpesti csarnoknál, és meg sem álltunk Erdélyig, ahol előbb a Gyergyó, majd másnap a Brassó csapatával kell farkasszemet néznünk.

Pénteki ellenfelünket minden bizonnyal fűti a bizonyítási vágy, hiszen legutóbb, január 6-án egy nagyon harcos, végig kiélezett egygólos mérkőzésen szenvedtek vereséget Pesterzsébeten.

Ez lesz a két csapat negyedik, egyben utolsó összecsapása az alapszakaszban. Az eddig lejátszott három mérkőzésen nem sok babér termett a gyergyói együttesnek, noha a két legutóbbin rendesen megizzasztottak bennünket. Először szeptember közepén, a liganyitányon találkoztunk velük Pesterzsébeten, és arattunk 3-1-es győzelmet, majd az idény első erdélyi túráján is a mieink diadalmaskodtak, a legutóbbi mérkőzést pedig fentebb már említettük.

A pénteki meccs várhatóan nagyban fog hasonlítani a két csapat előző összecsapására. A gyergyóiak akkor egy Vasastól elszenvedett 3-1-es vereség után látogattak Pesterzsébetre, így jócskán feltüzelve szálltak bele a mérkőzésbe. A helyzet csupán annyit változott, hogy mi is egy vesztes összecsapásról érkezünk, ráádásul jó pár kilométert tudhatunk magunk mögött.

A Gyergyónak a két csapat legutóbbi mérkőzése óta nem kellett mérkőzésen jégre lépnie, ellenben mi lejátszottunk egy fizikálisan és mentálisan egyaránt rendkívül kemény Derbit, majd ezt követte egy 12 órás buszút, ez némi előnyt azért jelenthet a hazaiaknak. Ami a mentális részt illeti: Pesterzsébeten nem kis szerep jutott szurkolóinknak, akik végig fantasztikusan buzdították csapatunkat, most azonban a piros-fehérek javára szolgálhat a hazai pálya előnye, és szinte biztosra vehető, hogy a Gyergyóban is megszokott pokoli hangulat fogad majd bennünket a csarnokban. De nem csupán a hazaiak szenvedélyes szurkolása nehezíti majd feladatunkat, hanem Cooke kapus is. A liga kapusstatisztikáját vezető kanadai hálóőr legutóbb is főszerepet vállalt abban, hogy csak egy gólt kaptak a gyergyóiak, annak ellenére, hogy közel negyvenszer veszélyeztettük kapuját. A korábbi mérkőzéseinkről meg van a recept, hogy hogyan is kell hatástalanítani az általa húzott falat, reméljük, Fodor Szabolcs és csapata ebből ma is sikerrel kifőz majd egy jó eredményt.

Ami a tabellát és a meccs jelentőségét illeti, mind a Ferencváros, mind pedig a Gyergyó számára kulcsfontosságú lenne a három pont megszerzése. A hazai gárda egy rendes játékidős győzelemmel, valamint az egymás elleni meccsek eredményének köszönhetően visszaelőzhetné az Újpestet, ezzel pedig karnyújtásnyira kerülne az alsóházi középszakaszra a hat bónuszpontot jelentő hatodik helytől, a jó pozíció pedig azért fontos számukra, mert az alsóház öt csapatából csak három jut be a rájátszásba. A mieinknek pedig ugyan komoly esélye van az alapszakasz második helyének megszerzésére, de ezért matematikailag még dolgoznunk kell. Hatalmas önbizalmat adna a játékosoknak a közel sem egyszerű folytatásra, ha az idény harmadik erdélyi túráját egy győzelemmel indítanánk, és így mehetnénk Brassóba, az újabb rangadóra.

Magyarországi idő szerint 17.30-tól jön tehát alapszakasz negyedik, egyben utolsó Gergyói HK – FTC-Telekom összecsapása a Gyergyószentmiklósi Műjégpályán.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 34. forduló
Gyergyói HK – FTC-Telekom
2020. január 10. péntek, magyarországi idő szerint 17.30, Gyergyószentmiklósi Műjégpálya

Cikkajánló

Jégkorong: próbajátékosokkal teljes a keret a szezonra

Hárman nem hosszabbítanak, három próbajátékossal kezdik meg bajnok hokisaink az új idényt – A TELJES KERET!

Pontkirály, bajnok: a Fradiból vonul vissza a támadó

Márciusban aranysisakban és Fradi-mezben játszotta utolsó mérkőzését hokicsapatunk támadója, Brett Switzer.

Szenzáció: 212 NHL-meccses kanadai hokis a Fradiban!

Férfi hokicsapatunk szerződtette a 2007-es NHL-draft első körének 10. helyén elkelt kanadai Keaton Ellerbyt!

A jégről a konditerembe: Hegyi Ádám, mint erőnléti edző

Bajnok hokicsapatunk rutinos hátvédje ezúttal ismét egy újabb oldaláról mutatkozott be – VIDEÓ!

Újabb két évig a Fradiban a hatszoros bajnok!

A hoki Erste Liga 2019-es döntőjének legértékesebb játékosa, Pavuk Attila 2022-ig hosszabbított az FTC-vel.

Hosszabbított a védelem oszlopa

Bajnok férfi jégkorongcsapatunk finn hátvédje, Lauri Kärmeniemi 2021 nyaráig biztosan a Fradi játékosa marad.

Hosszabbít a junior világbajnok támadó

Bajnok férfi hokicsapatunk ponterős finn támadója, Rasmus Kulmala 2021-ig biztosan a Ferencvárosban marad.

„Nagyon jó állapotban vannak” – hokis erőnléti felmérő

Kiss Áron erőnléti edző elvégezte az újabb szezonközi erőnléti tesztet bajnok hokicsapatunk játékosain – VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most