2019. május 28.
Hárman távoznak a bajnokcsapatból!
Jégkorongszakosztályunk nem hosszabbít szerződést Dósa Krisztiánnal, Pleszkán Józseffel és Rafaj Attilával.

Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztályának felnőtt férfi együttese 2019-ben mindent vitt: 22 év után lett ismét magyar bajnok, története során 26. alkalommal, és fennállása első Erste Liga-győzelmét is megszerezte, ezzel felülhetett a magyarországi klubjégkorong trónjára.

A szakvezetés gőzerővel dolgozik a 2019/2020-as címvédő hadjáratra kialakítandó játékoskereten, több érkezővel is aláírtak már, most viszont három távozó kilétét jelentették be hivatalosan: a következő idénytől a kapus Pleszkán József, a védő Dósa Krisztián, valamint a támadó Rafaj Attila is máshol folytatja. Mindhármuk szerződése lejárt, a szakosztály pedig úgy döntött, nem hosszabbít az érintettekkel.

Pleszkán József, bár a Budapest Stars színeiben lett profi játékos 2008-ban, a 2010/11-es idényben már a Ferencváros játékosa volt, Magyar Kupa-bronzérmet nyert a csapattal, a miskolci bronzmérkőzésen is ő védett a Jegesmedvék elleni győztes találkozón. 2017-ben, hosszú fehérvári, újpesti és debreceni kitérő után öltött újra zöld-fehér szerelést, és két szezonon át védett Sevela Peter, valamint Arany Gergely váltótársaként. Idén húsz alap- és középszakasz mérkőzésen jutott szóhoz, 92%-os védési mutatóval zárt, magyar bajnokként és Erste Liga-győztesként távozik, idén is ő védett a miskolci Magyar Kupa-bronzmérkőzésen, ahol lenulláztuk a szlovák Extraligás DVTK Jegesmedvéket.

„Természetesen elfogadtam és tiszteletben tartottam a szakvezetés döntését, de nagyon sajnálom, hogy elválnak az útjaink. Remek közösség alakult ki a Fradinál tavaly, ritkán mondható el, hogy többségében a barátaival szerepel egy csapatban valaki. Az is egyértelmű, hogy az egész mezőnyben a Fradinak van a legjobb szurkolótábora, nem csak a döntőben álltak mögöttünk otthon és idegenben is, de az elmúlt években, a sikertelenség idején is ott voltak a lelátón. Minden tiszteletet megérdemelnek, nagyon köszönök nekik minden támogatást, és ki tudja, talán egyszer még keresztezzük egymás útjait!” – mondta búcsúzóul a távozó kapus.

Dósa Krisztián 2018 nyarán csatlakozott a Fradihoz, egy makacs vállsérülés megakadályozta abban, hogy hamar berobbanjon, az alapszakaszban mindössze hat meccsen jutott szóhoz, a középszakaszban és a rájátszásban harcos, csupaszív játékával viszont gyorsan megkedveltette magát a szurkolókkal. Pályafutása második ligagyőzelmét szerezte zöld-fehérben.

„Sajnos az élet úgy hozta, hogy jövőre nem zöld-fehérben játszom. Az elmúlt szezonban minden várakozást túlteljesített a csapat, örülök, hogy én is részese lehettem ennek a kalandnak. Sajnos egy hosszú sérülés keresztbe tett, nem tudtam kihozni magamból azt, amit szerettem volna. De a sport már csak ilyen, így most fájó szívvel búcsúzom. Remélem, még találkozunk, hajrá Fradi!” – üzent a távozó védő.

Rafaj Attilát nem kell különösebben bemutatni a fradista hokiszurkolóknak. Utánpótláskorú játékosként a Ferencvárosban nevelkedett, ám felnőttként csak 2014-ben húzhatta magára először a zöld-fehér mezt. Azóta is töretlen lendülettel szolgálta a klubot, jégkorongban ritka módon zsinórban öt szezonon át volt a Ferencváros játékosa, 2017/18-ban csapatkapitányként vezette a rájátszásba a csapatot. Bár jó erőkből álló csapatokban szerepelt Újpesten és Miskolcon is, 2019-ben pályafutása első ligagyőzelmét ünnepelhette.

„Nehéz mit mondani akkor, amikor öt év után távozik az ember egy klubból. Egyelőre még nem tudom, mit hoz a jövő, az viszont biztos, hogy örökre emlékezetes marad ez az időszak. A csapattal jártunk nagyon mélyen is, de fokozatosan építkezve végül felértünk a csúcsra, amit már senki nem vehet el tőlünk. Köszönöm a szurkolóknak, hogy bizalmat szavaztak nekem és mindig támogattak engem és a csapatot is, és a legjobbakat kívánom nekik a jövőre nézve!” – búcsúzott a korábbi kapitány.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának hivatalos változásai a 2019-es holtszezonban:
Érkezett: Hajós Roland (DVTK Jegesmedvék), Németh Attila (DEAC), Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák)
Távozott: Dósa Krisztián (?), Pleszkán József (?), Rafaj Attila (?)
Maradt: Arany Gergely, Jászai Dávid, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Marcus Perrier, Anssi Rantanen, Tóth Adrián

Cikkajánló

Fodor: „Fradi-szívvel küzdöttünk, erre építhetünk”

Vezetőedzőnk az 5-3-as vereség ellenére egyáltalán nem volt elégedetlen hokisaink idei első meccsét követően.

Remek játék, szoros meccs, de vereség

Férfi hokisaink első felkészülési meccsükön 5-3-as vereséget szenvedtek a DVTK Jegesmedvék vendégeként.

Az első napok mindig döcögősek, de hamar belerázódunk!

A jeges felkészülést megkezdő Erste Liga-címvédő hokisainkat a Fradi TV is meglátogatta - VIDEÓ!

A DVTK ellen kezdik a felkészülést férfi hokisaink

Fodor Szabolcs csapata pénteken 18 órától játssza első felkészülési mérkőzését Miskolcon, a DVTK vendégeként

Változás a stábban, új kapusedző érkezik

Joni Myllykoski személyében új kapusedzővel erősödik férfi hokicsapatunk szakmai stábja.

Szurkolói mezvásárlási információk

Megvan az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának 2019/20-as hazai és idegenbeli meze!

Megvan a Szuperkupa-döntő időpontja!

Férfi hokisaink augusztus 31-én 17.00-tól a Fehérvár AV19 ellen lépnek jégre a Tüskecsarnokban a trófeáért.

Férfi hokisaink túl vannak az első jeges héten

Egy abszolút sikeres szezon után hokisaink augusztus 5-vel megkezdték a felkészülést az előttünk álló idényre.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most