2019. május 28.
Hárman távoznak a bajnokcsapatból!
Jégkorongszakosztályunk nem hosszabbít szerződést Dósa Krisztiánnal, Pleszkán Józseffel és Rafaj Attilával.

Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztályának felnőtt férfi együttese 2019-ben mindent vitt: 22 év után lett ismét magyar bajnok, története során 26. alkalommal, és fennállása első Erste Liga-győzelmét is megszerezte, ezzel felülhetett a magyarországi klubjégkorong trónjára.

A szakvezetés gőzerővel dolgozik a 2019/2020-as címvédő hadjáratra kialakítandó játékoskereten, több érkezővel is aláírtak már, most viszont három távozó kilétét jelentették be hivatalosan: a következő idénytől a kapus Pleszkán József, a védő Dósa Krisztián, valamint a támadó Rafaj Attila is máshol folytatja. Mindhármuk szerződése lejárt, a szakosztály pedig úgy döntött, nem hosszabbít az érintettekkel.

Pleszkán József, bár a Budapest Stars színeiben lett profi játékos 2008-ban, a 2010/11-es idényben már a Ferencváros játékosa volt, Magyar Kupa-bronzérmet nyert a csapattal, a miskolci bronzmérkőzésen is ő védett a Jegesmedvék elleni győztes találkozón. 2017-ben, hosszú fehérvári, újpesti és debreceni kitérő után öltött újra zöld-fehér szerelést, és két szezonon át védett Sevela Peter, valamint Arany Gergely váltótársaként. Idén húsz alap- és középszakasz mérkőzésen jutott szóhoz, 92%-os védési mutatóval zárt, magyar bajnokként és Erste Liga-győztesként távozik, idén is ő védett a miskolci Magyar Kupa-bronzmérkőzésen, ahol lenulláztuk a szlovák Extraligás DVTK Jegesmedvéket.

„Természetesen elfogadtam és tiszteletben tartottam a szakvezetés döntését, de nagyon sajnálom, hogy elválnak az útjaink. Remek közösség alakult ki a Fradinál tavaly, ritkán mondható el, hogy többségében a barátaival szerepel egy csapatban valaki. Az is egyértelmű, hogy az egész mezőnyben a Fradinak van a legjobb szurkolótábora, nem csak a döntőben álltak mögöttünk otthon és idegenben is, de az elmúlt években, a sikertelenség idején is ott voltak a lelátón. Minden tiszteletet megérdemelnek, nagyon köszönök nekik minden támogatást, és ki tudja, talán egyszer még keresztezzük egymás útjait!” – mondta búcsúzóul a távozó kapus.

Dósa Krisztián 2018 nyarán csatlakozott a Fradihoz, egy makacs vállsérülés megakadályozta abban, hogy hamar berobbanjon, az alapszakaszban mindössze hat meccsen jutott szóhoz, a középszakaszban és a rájátszásban harcos, csupaszív játékával viszont gyorsan megkedveltette magát a szurkolókkal. Pályafutása második ligagyőzelmét szerezte zöld-fehérben.

„Sajnos az élet úgy hozta, hogy jövőre nem zöld-fehérben játszom. Az elmúlt szezonban minden várakozást túlteljesített a csapat, örülök, hogy én is részese lehettem ennek a kalandnak. Sajnos egy hosszú sérülés keresztbe tett, nem tudtam kihozni magamból azt, amit szerettem volna. De a sport már csak ilyen, így most fájó szívvel búcsúzom. Remélem, még találkozunk, hajrá Fradi!” – üzent a távozó védő.

Rafaj Attilát nem kell különösebben bemutatni a fradista hokiszurkolóknak. Utánpótláskorú játékosként a Ferencvárosban nevelkedett, ám felnőttként csak 2014-ben húzhatta magára először a zöld-fehér mezt. Azóta is töretlen lendülettel szolgálta a klubot, jégkorongban ritka módon zsinórban öt szezonon át volt a Ferencváros játékosa, 2017/18-ban csapatkapitányként vezette a rájátszásba a csapatot. Bár jó erőkből álló csapatokban szerepelt Újpesten és Miskolcon is, 2019-ben pályafutása első ligagyőzelmét ünnepelhette.

„Nehéz mit mondani akkor, amikor öt év után távozik az ember egy klubból. Egyelőre még nem tudom, mit hoz a jövő, az viszont biztos, hogy örökre emlékezetes marad ez az időszak. A csapattal jártunk nagyon mélyen is, de fokozatosan építkezve végül felértünk a csúcsra, amit már senki nem vehet el tőlünk. Köszönöm a szurkolóknak, hogy bizalmat szavaztak nekem és mindig támogattak engem és a csapatot is, és a legjobbakat kívánom nekik a jövőre nézve!” – búcsúzott a korábbi kapitány.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának hivatalos változásai a 2019-es holtszezonban:
Érkezett: Hajós Roland (DVTK Jegesmedvék), Németh Attila (DEAC), Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák)
Távozott: Dósa Krisztián (?), Pleszkán József (?), Rafaj Attila (?)
Maradt: Arany Gergely, Jászai Dávid, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Marcus Perrier, Anssi Rantanen, Tóth Adrián

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin