2019. január 17.
Hárompontos győzelem a cél
A Vasas otthonában vívjuk az utolsó idegenbeli meccset, győzelemmel közel kerülhet az alapszakaszgyőzelem.

Fontos lépést tett előre az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata az elmúlt héten az alapszakasz harmadik, egyben utolsó erdélyi túráján. Fodor Szabolcs együttese ugyanis előbb a Gyergyó, majd a Brassó otthonában is rendes játékidős győzelmet aratott, ezzel az idényben először a maximálisan megszerezhető hat ponttal tért haza Erdélyből, emellett megszerezte zsinórban három vesztes tétmeccs után az első 2019-es győzelmeket. Lélektanilag is rendkívül fontos volt ez a jól sikerült kirándulás, hiszen látszott a csapaton az újév elején, hogy ha nincs is komoly krízis, de szokatlan helyzetbe kerültek a játékosok mentálisan az egymás után jövő vereségektől, és kisebb hullámvölgyből kellett kiszabadulni, a felsőházi rájátszás december végi bebiztosítása után új lendületet, új motivációt kellett találni. Ez az új motiváció pedig nem is lehetett más, mint az alapszakasz megnyerésének elérhető közelségbe kerülése, és bár a nagy rivális Csíkszereda az újév eleji pontvesztéseinket kihasználva lépéselőnybe került, a mostani erdélyi teljesítmény, a győzelmek, azok komoly gólkülönbsége, és főleg a magabiztos, hatékony mutatott játék igen komoly üzenet volt a Sportklub felé. Nem is bírták ők sem azt a sorozatos meccsterheléssel, utazásokkal és foghíjas kerettel járó nyomást, amit a Fradi is megszenvedett december végén-január elején, és botlottak Újpesten, ezzel pedig a Ferencváros ismét a saját kezébe vette a sorsát. Ha ugyanis a zöld-fehérek rendes játékidős győzelmet aratnak az alapszakasz utolsó két mérkőzésén, csütörtökön a Vasas, valamint pénteken a Gyergyó otthonában, hosszú idő után újra az élen zárják az alapszakaszt, ez pedig a presztízsen túl azt is jelentené, hogy a maximálisan megszerezhető hat bónuszponttal kezdenék meg a középszakaszt, amelynek nemrég készült el a pontos menetrendje.

Az alapszakasz megnyeréséhez vezető kétlépcsős út első állomása tehát Káposztásmegyer, közelebbről is a Vasas Jégcentrum. A papírforma azt mondatja mindenkivel, hogy a Fradi a találkozó toronymagas esélyese, azonban, ahogy arra a szezon során már annyi példa volt, ez a kép ezúttal is csalóka. Jelen állás szerint ugyanis hiába a Vasas a tabella utolsó előtti helyezettje, 38 mérkőzésen megszerzett mindössze 21 ponttal, míg a Ferencváros ugyanennyi találkozón 88 egységet gyűjtött, ma esti házigazdánk ennek a 21 pontnak jelentős részét az elmúlt hetekben csipegette össze. Ladányi Balázs tanítványai karácsonyi mérkőzésükön megszerezték az idényük első rendes játékidős győzelmét a Hokiklub Budapest ellen, de ami ennél is komolyabb teljesítmény, hogy 2019-ben eddig hat mérkőzésen léptek jégre, amelyből négyet meg tudtak nyerni. Volt közte hosszabbításos és szétlövéses siker is, tehát fejben is jól kezelték a kiélezett helyzeteket, sőt, az áldozatok között volt a Fradit január elején idegenben legyőző Fehérvári Titánok, és az Újpest is. Ráadásul a Csíkszereda ellen is közel volt az országos bravúr, kétszer is vezettek a piros-kékek, és a második játékrész végéig döntetlenre álltak.

Egyetlen percre sem lankadhat tehát a koncentráció ellenük, de megfordítva a kérdést, azt is mondhatjuk, remek teszt ez az FTC számára arra, hogy vajon át tudjuk-e ültetni azt a felszabadult játékot és pozitív lelkületet, amit az erdélyi túrán sikerült helyreállítani. A Fradi támadója, Roczanov Dezső szerint igen, sőt, játékosunk a szükséges magabiztossággal kijelentette, hogy egyértelműen a három pontért, és az alapszakasz megnyeréséért játszunk ma:

A Schiller-Vasas HC - FTC-Telekom jégkorong Erste Liga alapszakasz mérkőzést csütörtökön 17.40-től rendezik a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban. Jegyek a helyszínen kaphatóak. A mérkőzés online élőképes közvetítésen keresztül is nyomon követhető, IDE kattintva.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Schiller-Vasas HC - FTC-Telekom
2019. január 17., csütörtök 17.40, Vasas Jégcentrum
Jegyek: a helyszínen
Élőképes közvetítés: ITT

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin