2023. november 5.
Hatalmas fordítás és győzelem a jubileumi mérkőzésen
Magyar bajnok hokisaink elképesztően izgalmas meccsen, szétlövésben 5-4-re legyőzték a BJA HC csapatát.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk az FTC jégkorong szakosztálya fennállásának 95. évfordulóját ünneplő jubileumi mérkőzésen, az alkalomhoz illő retro szerelésben fogadta a Budapest Jégkorong Akadémia HC együttesét az Erste Liga vasárnapi, a nemzetközi szünet előtti utolsó játéknapján a Tüskecsarnokban. A lelátón az ünnepi alkalomhoz méltóan szép számban gyűltek össze a szurkolók, mintegy 1300-an követték végig a helyszínen a két csapat összecsapását.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak valamelyest bele kellett nyúlnia a megszokott összeállításba, hiszen Erik Němec, valamint a pénteki, DVTK Jegesmedvék elleni meccsen élete első Erste Ligás találkozóján jégre lépő Kocsis Botond is betegség miatt hiányzott, míg a kettős igazolással a mieinknél szereplő Haranghy Bencének utánpótlás mérkőzése volt, így ezúttal Tóth Adrián kapott helyet a második sorban, míg mindössze húszfős kerettel álltunk fel a találkozóra. A kapuban Arany Gergely kezdett.

A vendégek kezdték határozottabban a mérkőzést, az első játékrészben frissebben, gyorsabban, határozottabban jégkorongoztak, ez pedig gólokban is megmutatkozott. A 6. percben Nagy Krisztián próbálkozása után az Aranyról kipattanó korongra Szabó Bence reagált a leggyorsabban, és az üresen maradt kapuba lőtte a pakkot (0-1). Nem sokkal később Németh Attila és Szabó ütköztek szerencsétlenül, játékosunk lenn maradt a jégen, és bár felszakadt arcát a szünetben le kellett ragasztani, folytatni tudta a játékot. Hiába próbáltuk átvenni az irányítást, a vendégek remekül menedzselték a találkozót, sőt, a 18. percben egy bulielhozatal után Schlekmann Márk találta teljesen üresen magát a kapunk előtt, és nem hibázta el a lehetőséget (0-2).

A második harmad elején rendkívül demoralizáló volt, hogy bár a mieink egészen más felfogásban jöttek ki a jégre, és nyomás alá is helyezték az ellenfél harmadát, gólt mégis a BJA szerzett, egy kontrával lépett meg a jobb oldalon Schlekmann, majd egymaga fejezte be az akciót egy remek lövéssel (0-3). A rendkívül sportszerű mérkőzésen a miénk volt az első emberelőny, ám ezt még nem sikerült kihasználni, nem sokkal később viszont Pozsgai kiállítása után már betalált az egyre nagyobb fölénybe kerülő csapatunk, Jake Crespi lőtt gólt egy remek távoli lövésből (1-3). Vérszemet kaptak a mieink, a vendégek pedig kissé beragadtak, ennek pedig még a szünet előtt újabb ferencvárosi gól lett az eredménye, Aku Kestilä lőtte el a pakkot a jobb oldali bedobókörtől éles szögben, ami a legapróbb résen talált utat a BJA HC kapujába a kapuvas és Farkas kapus válla között (2-3).

Annak tudatában, hogy sikerült egygólosra csökkenteni a különbséget, még nagyobb elánnal jöttek ki a mieink a harmadik harmadra. Ennek pedig meglett az eredménye, egy remek váltást követően Nolan La Porte lőtte ki közelről a botos felsőt (3-3). Sőt, a vezetést is sikerült megszerezni, igaz, ehhez kellett egy hatalmas hiba a vendégektől: Szabó Bence a saját harmadában senkitől sem zavartatva kétszer is elütött a korong felett, amire így Turbucz tudott lecsapni, aki Nagy Gergő elé tálalt, kapitányunk pedig góllal fejezte be a ziccert (4-3). Hiába tudtunk azonban háromgólos hátrányból fordítani, mégsem lett meg mindhárom pont, a vendégek ugyanis a hajrában levitték kapusukat, és sikerült kihasználniuk az emberfölényt, Nagy Krisztián vágott a hálóba egy Aranyról messzire kipattanó korongot 53 másodperccel a vége előtt (4-4).

Jöhetett a hosszabbítás, amelynek öt perce alatt mindkét félnek volt lehetősége eldönteni a találkozót, gól mégsem született. A szétlövésben Kulmala és Turbucz betalált, Szabó és Mozer hibázott, majd sorrendben Nagy Gergő, Schlekmann, La Porte és Viikila sem tudtak gólt szerezni, így a Fradi megnyerte a szétlövést, ezzel pedig 5-4-re a mérkőzést is.

A Ferencváros így egy remek fordítással, majd egy szívvel kiharcolt győzelemmel ünnepelte a szakosztály fennállásának 95. évfordulóját, és remek pozícióból várhatja majd a válogatott szünet után az Erste Liga folytatását.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – BJA HC 5-4 (0-2, 2-1, 2-1, 0-0, 1-0) Büntető lövések után
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Kärmeniemi, Nagy G., Brady, Galajda – Boros, Crespi, Tóth A., Kestilä, La Porte – Bán, Roth, Kulmala, Turbucz, Németh – Banga, Farkas, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs
BJA HC: Farkas (Straubinger) – Szabó, Pozsgai, Viikila, Keresztes, Schlekmann – Teslenko, Vorobyov, Ritter, Mozer, Culigin – Tóth Gergely, Varga, Nagy Krisztián, Sági, Molnár – Dóczi, Galoha, Ravasz, Tóth R., Vezetőedző: Kangyal Balázs
Gólok: Crespi (34:21, EE, Galajda, Nagy G.), Kestilä (39:05, Németh A., Kulmala), La Porte (42:22, Brady), Nagy G. (45:40), Kulmala (65:00, győztes büntető), illetve Szabó B. (05:46, Nagy K., Viikila), Schlekmann (17:04, Keresztes, Viikila), Schlekmann (23:08), Nagy K. (59:07)

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin