2024. január 3.
Hatalmas küzdelem, egygólos vereség a rangadón
Férfi jégkorongozóink bár 2-1-re kikaptak a BJA HC-tól, így is maradt négy pont előnyük a tabella élén.

Nem csak a naptári év első hokimeccsét, de csapatsportokat tekintve az év első felnőtt Fradi-meccsét játszotta magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk szerda este a Tüskecsarnokban. Fodor Szabolcs listavezető együttesére nem akármilyen rangadó várt, hiszen a tabella második helyén álló Budapest Jégkorong Akadémia HC érkezett vendégségbe régi otthonába.

A Fradi meccskeretéből a csapatkapitány Nagy Gergő, Galajda Zsombor, valamint a liga legeredményesebb védője, Jake Crespi hiányoztak sérülés miatt, a kapunkban Arany Gergely kezdett.

A kulcsemberek hiánya ellenére már a meccs elejétől igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a Fradi, aktívan rohamoztuk a BJA harmadát. Ennek már a 4. percben meg is lett az eredménye, egy kapu mögül visszatett korongot Němec lőtt el közelről, ezt Farkas Roland még védeni tudta, a kipattanót azonban az érkező Tóth Gergő a hálóba vágta (1-0). A gól után is folytattuk a rohamokat, a vendégek játékosai többször is ütemet tévesztettek. Ennek következtében gyors egymásutánban előbb Galoha, majd Dóczi ültek ki a büntetőpadra 2-2 percre, ám hiába a Ferencváros idei félelmetes emberelőnykihasználási mutatója, egyik lehetőséggel sem sikerült élni. Ez megbosszulta magát, ugyanis a harmad második felére a BJA megérkezett a meccsbe, több alkalommal is veszélyes helyzetet alakítottak ki, egy ilyen végén pedig a kapu előterében őrizetlenül maradt Ilja Culigin a kapunkba lőtt (1-1). Sőt, két perccel a vége előtt egy saját kapu mögötti korongvesztés után Galoha került váratlanul ziccerbe, Arany óriási védéssel tartotta döntetlenen az állást a szünetre.

A szünet után is rangadóhoz méltó, kiegyenlített, szikrázó játékkal folytatódott a mérkőzés, mindkét oldalon volt dolga a kapusoknak. A 24. percben Borost szórták ki két percre, így először támadhatott emberelőnyben a BJA HC, ám a vendégek sem tudtak élni a lehetőséggel. Izgalmas percek következtek egyenlő létszámban, helyzetek jöttek itt is, ott is, de egyik kapus eszén sem sikerült túljárni. A 38. percben Kestilä gyönyörűen fűzte át magát három vendégjátékos gyűrűjén át egészen a kapuig, ahol a bárddal kiszúró Farkas Roland gáncsolta, így emberelőnybe kerültünk – a kisbüntetést Keresztes ülte le kapusa helyett. Ez az emberelőny is kihasználatlan maradt, ahogy a harmad végéig hátralévő időben egyenlő létszámban a többi helyzet is, mindkét oldalon, így gól nélkül zárult a második játékrész. A harmad végén Marva még összeszedett egy kiállítást bottal lökésért, így áthúzódó emberhátránnyal kezdtük a harmadik játékrészt.

Az emberhátrányt kivédekeztük ugyan, de öt az ötben szinte egyből betalált a BJA HC, egy kettő az egy elleni kiugrásnál Ivan Vorobjov bemutatta a passzt, de végül a lapos lövést választotta, ami Arany botos oldalán a hálóban kötött ki (1-2). Nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért a kapott gól után, Farkasnak és csapattársainak többször is a kapu torkából sikerült tisztáznia végül, sőt, kapuvasig is jutottunk, de nem sikerült feltörnünk a vendégek védelmét. Két perccel a mérkőzés vége előtt Němec és Mozer dobták le a kesztyűket, a cseh támadónk győzelmével véget ért bunyót követően pedig mindkét fél két-kétperces büntetést kapott, ami azt is jelentette, hogy már nem térhettek vissza a jégre. Húsz másodperccel később sikerült úgy átvinnünk az ellenfél zónájába a korongot, hogy Arany elhagyhatta a jeget, üres kapuval, hat az öt ellen támadva küzdöttünk a bravúros egyenlítésért. Ez már sajnos nem jött össze, így végül szoros csatában 2-1-es vereséget szenvedtünk a rangadón.

Ez azt is jelenti, hogy utolsó idei egymás elleni alapszakasz-meccsünk után teljesen kiegyenlített az egymás elleni mérleg, mindkét csapat egy-egy rendes játékidős és ráadásos győzelmet aratott a másik ellen.

A vereség következtében nem sikerült jelentős előnyre szert tenni a minket üldöző BJA HC-val szemben a tabella élén, de így is maradt négy pont előnyünk. Nincs megállás, folytatás pénteken Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék vendégeként.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Budapest Jégkorong Akadémia HC 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Roth, Hrabal, Kestilä, Brady, La Porte – Marva, Boros, Turbucz, Kulmala, Németh A. – Seregély, Kärmeniemi, Turcotte, Němec, Tóth Gergő – Kocsis, Haranghy, Banga, Bán, Farkas S. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
BJA HC: Farkas R. (Kiss) – Szabó B., Pozsgai, Tóth R., Molnár B., Sági – Dóczi, Tóth Gergely, Ravasz, Nagy K., Ritter – Vorobjov, Tyeszlenko, Keresztes, Viikila, Schlekmann – Varga K., Karppinen, Culigin, Galoha, Mozer. Vezetőedző: Kangyal Balázs.
Gólok: Tóth Gergő (03:44, Němec, Turcotte), illetve Culigin (15:25, Galoha, Mozer), Vorobjov (42:20, Molnár B.)
Kapura lövések: 49:27 (14:10, 14:11, 21:6)
Védések: 25:48 (9:13, 11:14, 5:21)
Kiállítás percek: 6:8 (0:4, 4:2, 2:2)

Cikkajánló

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin