2022. december 6.
Hatalmas meccsen egy pontot szereztünk
Kétgólos hátrányból felállva mentettük hosszabbításra a listavezető elleni meccset, de vereség a vége.

Mikulás napján egyetlen mérkőzést rendeztek a férfi jégkorong Erste Ligában: a tabella hetedik helyén álló Ferencváros a listavezető Gyergyói HK-t fogadta a Tüskecsarnokban. Csalóka a mieink hetedik helye, ugyanis a harmadik Brassót és a mieinket mindössze négy pont választotta el egymástól a meccs előtt úgy, hogy három együttes is két mérkőzéssel a Fradi előtt jár a riválisok közül. A gyergyóiak első helyéhez viszont kétség sem férhet, bombaformában, a legtöbb lőtt góllal és a legtöbb megszerzett ponttal állnak egyelőre idén, ráadásul kétszer is legyőzték a mieinket már – igaz, legutóbb pár hete Gyergyószentmiklóson nagyon szoros csata után, egyetlen góllal.

Mikulás napjára különleges vendég érkezett a Tüskecsarnokba, London olimpiai bajnoka, a Sportrádió műsorvezetője, Risztov Éva fogadta el a reggeli műsorban megejtett interjú közben Nagy Gergő meghívását, így korcsolyával a lábán végezte el a találkozó kezdő korongbedobását.

A tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül azért ez a találkozó egy rangadó, a két csapat korábbi szezonbeli egymás elleni mérkőzéseit figyelembe véve is, és azért is, mert a Fradi az elmúlt találkozókon egyre inkább visszatalált az októberi nagy hullámvölgy után a korábbi években látott játékához. Ehhez méltóan kezdtek a felek, tempós, gyors, jó mérkőzést láthatott a közönség, kevés játékmegszakítással. A liga eddigi legtöbb gólját szerző gyergyói támadóalakulat valamivel többet birtokolta a korongot, többször is sikerült nyomás alatt tartaniuk a hazai harmadot, a Ferencváros viszont láthatóan jól felkészült belőlük, kontrollálta az eseményeket, és kemény, melós védőmunkával távol tartotta a gyergyóiakat a kapunktól. Megindulásokból, illetve mély letámadások utáni korongszerzésekből pedig a mieink is veszélyeztettek, de nem tudtak túljárni Rasmus Rinne eszén. A 17. perc közepén aztán beérett a gyergyói nyomás, Bodo tett vissza egy veszélyes lövés után egy korongot a kapu előterébe Daniel Tranca elé, aki kihasználta a lehetőséget, és a keresztvas alá lőtt (0-1). Sőt, miután sikerült megtörnie a jeget a vendégeknek, gyorsan kihasználták, hogy benne maradt a gól a hazaiakban, és két percen belül rátették a másodikat is: Bodo adott nagy passzt a jobb oldali bedobókörnél lévő Haaranennek, és bár mindenki lövésre számított, ő húzott még egy passzt a hosszún érkező Jalonennek, akinek így már nem volt nehéz dolga (0-2).

Sajnálhatták a mieink, hogy jött a két gyors kapott gól a harmad végén, mert kifejezetten jól játszott a Fradi a listavezető ellen. Így viszont ritmust kellett váltani, ez pedig sikerült is, az első harmad 7:10-es kapura lövési aránya után a második játékrészben ez a mutató már 17:10 volt a mieink javára. Ennek ellenére nem sikerült bevennünk a vendégek kapuját, hiszen vagy nem talált kaput a lövés egy az egy elleni ziccernél, vagy Rasmus Rinne védett akár másodszorra vagy harmadszorra is egy-egy kipattanó után is hatalmasat, ebben a húsz percben szinte a meccs emberévé nőtte ki magát a gyergyóiak finn hálóőre. Igaz, volt azért ziccer és védés Arany révén a túloldalon is. Ezt leszámítva viszont ez a játékrész abszolút a Fradié volt, sajnálhattuk, hogy a nagy nyomás nem érett góllá. Megjöttek az első kiállítások is, Nagy Gergőt szórták ki egy hiba után két percre, de rögtön a buli után Sylvestre is akadályozott, így a vendégek nem csillogtathatták meg kiváló előnyös játékukat.

A harmadik harmad is ferencvárosi fölénnyel telt, ezt jól mutatja a 17:5-ös lövési mutató is. A második játékrésszel ellentétben viszont itt megérkezett a szépítő gól is, Kärmeniemi lövése után a kipattanóra remekül érkezett Jozef Hrabal, és a kapuba emelt (1-2). Ismét jött egy vendég emberelőny, amit ezúttal sem tudtak végigjátszani, megint jött egy gyergyói kiállítás is, amit viszont másfél perc – igaz, kihasználatlan – hazai fór követett. A harmad felénél ismét emberelőnybe kerültünk, de hiába növeltük a nyomást, nem sikerült betalálni. A hajrában ellenfelünk már letámadással arra játszott, hogy ne tudjuk lehozni a kapusunkat, egy indításnál viszont ez mégis sikerült, végül pedig üres kapuval, hat az öt ellen 23 másodperccel a vége előtt sikerült kiegyenlíteni, ezúttal is Hrabal értékesített egy kipattanót (2-2). A gólt még visszanézték a játékvezetők videón, de végül megadták, jöhetett a hosszabbítás!

A három a három elleni hosszabbítások sajátjaként ezúttal is volt lehetőség mindkét oldalon eldönteni a mérkőzést, ez végül a Gyergyónak sikerült, Bodó Chris lőtt győztes gólt Haaranen átadásából (2-3).

Játékban nem csak felvette a kesztyűt, de a meccs legalább felében felül is múlta a listavezetőt a Ferencváros, és végül egy pontot otthon tartott a rangadón, ami elnézve a rendkívül szoros tabellát, még nagyon jól jöhet a végén. Az FTC-Telekomra még vár egy nagyon komoly kihívás a héten, csütörtökön az Újpestet fogadjuk a Magyar Kupa harmadik fordulójának első mérkőzésén.

Edzői értékelések a találkozót követően:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Gyergyói HK 2-3 (0-2, 0-0, 2-0, 0-1 – h.u.)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Hrabal, Nagy G., Sailio, Kulmala – Boros, Seregély, Tóth G., Low, Bán – Sarciá, Mesikämmen, Kreisz, Tóth A., Kestilä – Kucsma, Galántai, Farkas S., Kozma. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gyergyói HK: Rinne (Demeter) – Jalonen, Haaranen, Tranca, Bodo, Orban – Györfy, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki – Kozma, Saari, Sándor-Székely, Szigeti, Császár – Silló, Di Diomete, Csiszer. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.
Gólok: Hrabal (42:14, Kulmala, Kärmeniemi), Hrabal (59:37, Low, Seregély), illetve Tranca (16:37, Bodo, Orban), Jalonen (18:34, Haaranen, Bodo), Bodo (64:40, Haaranen, Orban)

Kapura lövések: (7:10, 17:10, 17:5, 5:3) 46:28
Védések: (8:7, 10:17, 5:15, 2:5) 25:44 / 89.29% : 95.65%
Kiállítás percek: (2:2, 2:4) 4:6
Emberelőny kihasználás: (3 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 3:47 / 1:47
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 3) 100.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin