2020. január 6.
Újabb lépést tehetünk a tabellán, a Gyergyó az ellenfél
Férfi hokisaink az Erste Liga következő fordulójában a Gyergyó csapatát fogadják a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Magyar bajnok és Erste Liga-címvédő férfi jégkorongozóink nagyszerű játékkal, de ami még fontosabb, tökéletes eredménnyel indították a 2020-as évet, hiszen egy sima ötöst hintettek annak a DEAC-nak, amely karácsony előtt még győzni tudott Pesterzsébeten, ezzel pedig  folytattuk azt a remek sorozatukat, mit még az óévben, az Újpest és a Dunaújváros elleni rangadókon kezdtünk el. A Ferencváros négy mérkőzés óta veretlen, ez pedig a tabellán az alapszakasz második helyéért folytatott harcban legfőbb rivális Brassóval holtversenyben a leghosszabb élő sorozat jelenleg a mezőnyben.

A folytatásban sűrű napok várnak Fodor Szabolcs együttesére. Ennek első állomásaként a Gyergyót fogadjuk hazai jégen hétfőn 18 órától, majd szerdán jön az alapszakasz utolsó Derbije Újpesten, onnan pedig rögvest indulunk Erdélybe, az idei harmadik túrára, amelyen a Brassóval és a Gyergyóval találkozunk.

Hétfőn az a gyergyói együttes lesz az ellenfelünk, amelyet az idei szezonban eddig rendre sikerült legyőzni. Először a ligarajton találkoztunk velük szeptember közepén, a maihoz hasonlóan ugyancsak hazai környezetben, akkor viszonylag sima győzelmet aratott a Fradi. Az első erdélyi túránkon azonban igencsak feladták a leckét a piros-fehérek, végül azt a mérkőzést is sikerült behúzni, így három ponttal távozhattunk a Gyergyószentmiklósi Műjégpályáról is.

A hétfői összecsapás viszont merőben más lesz, mint a két csapat legutóbbi randevúja. Akkor egy rendkívül fárasztó, Csíkszereda elleni idegenbeli mérkőzés után egy nappal néztünk velük farkasszemet, most azonban volt három napunk a DEAC elleni győzelem óta. De nem csak fizikálisan van remek állapotban a csapat, hanem mentálisan is, hiszen ahogy említettük, az utóbbi időben zsinórban három komoly rangadót sikerült megnyerni, ráadásul a három mérkőzésen összesen 17 lőtt gól került a nevünk mellé. Az is a mi malmunkra hajtja a vizet, hogy utóbbi két alkalommal két olyan kapust sikerült alaposan megszórni, akik a bajnokság legjobbjai közé tartoznak (Garret Hughson és Hetényi Zoltán) - ez a Gyergyó ellen is kulcs lehet, hiszen ezúttal a kapusrangsor éllovasát, a Gyergyószentmiklósra szezon közben érkező Jordon Cooke-ot kell majd feltörni valahogy.

A Gyergyó úgy fordul rá erre a mérkőzésre, hogy az Újpest ellen pénteken büntetőlövésekig mentek, ahol az ő idegeik bizonyultak jobbnak, így két ponttal távoztak a Megyeri útról. Ezt követően jött egy sokkal nagyobb meglepetés: vasárnap este a sereghajtó Vasashoz látogattak, akik elképesztő harmadik harmadot produkálva legyőzték a székely gárdát, nem kis skalpot begyűjtve ezzel - ez volt a piros-kékek mindössze negyedik győzelme az idényben. Nyugodtan mondhatjuk, nem csupán fizikailag, de szellemileg is alaposan kimerült a gyergyói csapat.

Ezek alapján kijelenthető, hogy a mentális előny a mi kezünkben van, amire nagy szükség is lesz, hiszen egy ilyen vereség után fáradtság ide vagy oda, aligha fogja magát könnyen adni a Gyergyó, ami persze nem is elvárható. Minderre rátesz még egy lapátot a már említett kapusuk, Jordon Cooke is, aki a legjobb védési hatékonyságot tudja felmutatni az egész ligában: 93,84 százalékot produkált az eddig lejátszott 17 mérkőzésén. Aggodalomra azonban semmi ok, ahogy fiatal támadónk, Tóth Renátó is elmondta a mérkőzés előtti interjújában, megvan a recept arra, hogy hatástalanítsák a kanadai portás által húzott falat, ahogy azt már láthattuk a korábban említett Hughson és Hetényi esetében is.

Ami az aktualitásokat és a tabellát illeti, a Ferencvárosnak fontos lenne a három pont megszerzése, ezzel ugyanis megerősítenénk az alapszakaszt már megnyerő Csíkszereda mögött második helyünket a tabellán az üldöző Brassó előtt, akik vasárnap esti győzelmükkel három pontra csökkentették a különbséget, noha mi egy meccsel kevesebbet játszottunk. A kiváló lélektani állapot mellett ez azért is fontos lenne, mert a bónuszpontos rendszernek köszönhetően így minimális, hárompontos hátrányból szállhatnánk harcba a nagy rivális Csíkszeredával a középszakasz első helyéért, és ezzel a playoff első kiemeléséért, ami egészen az esetleges fináléig pályaelőnyt jelentene a négy győzelemig tartó rájátszás-párharc(ok)ban, ráadásul a negyed- és az elődöntőben is elsőként választhatnánk ellenfelet az alacsonyabban rangsorolt csapatok közül.

A mieink keretével kapcsolatban jó hír, hogy az óév végén visszatérő Hegyi Ádám és Tóth Richárd kettős után a legutóbbi, DEAC elleni mérkőzésen már rutinos finn védőnk, Anssi Rantanen is harcba szállt, így már csak Farkas Simon, és az ismét hiányzó Hajós Roland visszatérésére várunk. Továbbá, jó eséllyel ott lehet a meccskeretben a Myles Fitzgerald helyére frissen igazolt finn támadó, Aki Juusela is.

18 órától jön az idény harmadik FTC-Telekom – Gergyói HK összecsapása, a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Erre, és a soron következő Újpest elleni idegenbeli mérkőzésre is kizárólag ma a helyszínen lehet jegyet vásárolni, 17.00-tól. Erről további információ ITT érhető el. A mérkőzést az M4Sport élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 32. forduló
FTC-Telekom – Gyergyói HK
2020. január 7., hétfő, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyinformációk: ITT

Cikkajánló

Jégkorong: próbajátékosokkal teljes a keret a szezonra

Hárman nem hosszabbítanak, három próbajátékossal kezdik meg bajnok hokisaink az új idényt – A TELJES KERET!

Pontkirály, bajnok: a Fradiból vonul vissza a támadó

Márciusban aranysisakban és Fradi-mezben játszotta utolsó mérkőzését hokicsapatunk támadója, Brett Switzer.

Szenzáció: 212 NHL-meccses kanadai hokis a Fradiban!

Férfi hokicsapatunk szerződtette a 2007-es NHL-draft első körének 10. helyén elkelt kanadai Keaton Ellerbyt!

A jégről a konditerembe: Hegyi Ádám, mint erőnléti edző

Bajnok hokicsapatunk rutinos hátvédje ezúttal ismét egy újabb oldaláról mutatkozott be – VIDEÓ!

Újabb két évig a Fradiban a hatszoros bajnok!

A hoki Erste Liga 2019-es döntőjének legértékesebb játékosa, Pavuk Attila 2022-ig hosszabbított az FTC-vel.

Hosszabbított a védelem oszlopa

Bajnok férfi jégkorongcsapatunk finn hátvédje, Lauri Kärmeniemi 2021 nyaráig biztosan a Fradi játékosa marad.

Hosszabbít a junior világbajnok támadó

Bajnok férfi hokicsapatunk ponterős finn támadója, Rasmus Kulmala 2021-ig biztosan a Ferencvárosban marad.

„Nagyon jó állapotban vannak” – hokis erőnléti felmérő

Kiss Áron erőnléti edző elvégezte az újabb szezonközi erőnléti tesztet bajnok hokicsapatunk játékosain – VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most