2020. október 26.
Hazai jégen, mégis vendégként játszunk rangadót
Címvédő férfi hokisaink a győri siker után kedden a Tüskecsarnokban játszanak a listavezető MAC ellen.

Ritkán fordul elő, hogy a tabella utolsó helyén álló csapat elleni sima rendes játékidős győzelem rendkívül fontosnak bizonyuljon, ezúttal mégis ez volt a helyzet magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk szombati győri vendégjátékát illetően. Mint azt már mindenki tudhatja, Fodor Szabolcs együttesére két hullámban is lecsapott a koronavírus-járvány, ennek köszönhetően a csapat felkészülési programja fenekestül felfordult, augusztus elejétől október 23-ig bezárólag mindössze egyetlen felkészülési találkozón és öt ligamérkőzésen volt túl a Fradi. Talán a meccsrutinnál is fontosabb, hogy hetekig nem tudott a keret teljes létszámban együtt készülni, így még október végén is idény eleji formával, fizikai lemaradással és taktikai hiányosságokkal kellett számolnia a szakmai stábnak. Ráadásul – az emlékezetes Brassó elleni találkozón – olyan is előfordult, hogy mindössze 16 fős kerettel szerepelhetett a Fradi. Ennek meg is lett az eredménye: bár szereztünk értékes hosszabbításos győzelmeket, és mindössze a Brassótól kaptunk ki hatvan perc alatt, az első rendes játékidős győzelem még váratott magára. Így október 24-én, Győrben a Titánok ellen a csapat önbizalma, külső és belső renoméjának helyreállítása volt a tét. Hiszen bár tökéletesen tudta mindenki a csapatból, a körülmények közel sem voltak ideálisnak nevezhetőek, sportemberekről lévén szó azért mégiscsak kissé megtépázta a lelkeket a sikerek elmaradása – különösen az elmúlt két, varázslatos szezon tükrében. Emellett a szereplést most már a járványra sem igazán szabad fogni, hiszen a többi csapatnak is folyamatosan vannak hiányzói, elmaradt edzései és mérkőzései – a Titánok például csak a negyedik idei ligameccsét játszotta ellenünk szombaton, alig három sornyi játékossal.

Nos, meglett a magabiztos siker, vagyis az első idei rendes játékidős győzelem, vele együtt a csapat lelki békéje is úgy látszott, helyrebillent, hiszen ami talán az eredménynél is fontosabb volt: a jégen nyomokban már azt a magabiztos, domináns, kiváló játékot láthattuk egy-egy helyzetben, amit az elmúlt két szezonban megszoktunk Fodor Szabolcs Fradijától.

Nagyon fontos, hogy sikerélménnyel és motivációval felvértezve vághatunk neki az újabb hétnek, hiszen rögtön kedden rangadó vár a Ferencvárosra: a Tüskecsarnokban a tabella éllovasa, a MAC HKB Újbuda ellen lépünk jégre. Szeptember végén, a második idei meccsünkön egy kiélezett találkozón végül hosszabbításban legyűrtük az újbudaiakat, ráadásul akkor ők egy parádés egyéni teljesítménnyel, a mindössze 18 éves Schlekmann Márk mesternégyesével tartották magukat mérkőzésben, azóta viszont alaposan belelendültek a játékba: öt rendes játékidős és egy ráadásos sikerrel, és mindössze azzal az egy ellenünk összeszedett vereséggel állnak a liga tabellájának élén, kulcsjátékosaik pedig remek formába kerültek. A válogatott Nagy Krisztián és Sofron István hét meccsen egyaránt 16-16 pontot gyűjtött, ezzel magasan a kanadai táblázat élén állnak, míg Bálizs Bence 93,25%-os mutatóval vezeti a kapusrangsort.

Éppen abból a tényből kell azonban kiindulnunk, hogy jelenleg a Fradi a mezőny egyetlen csapata, amelyik le tudta győzni a MAC-ot az idei kiírásban. Emellett, bár ezúttal azért nagyobb ellenállásba ütközünk majd, mint szombaton, ha sikerül a Győrben mutatott játék kulcselemeit, az emberelőnyös hatékonyságot és a hibátlan hátrányos védekezést, valamint a remek egyéni teljesítményeket átmenteni keddre is, jó eséllyel pályázhatunk az újabb értékes pontokra – nagy szükség lenne rájuk, hogy mihamarabb felzárkózhassunk a tabella élmezőnyéhez ebben a körülmények miatt kiszámíthatatlan, kaotikus bajnokságban.

Fontos tudnivaló, hogy bár a találkozót a Tüskecsarnokban rendezik, ezúttal a MAC HKB Újbuda a pályaválasztó, így a Fradi szurkolói a Hevesy György út felőli vendégbejáraton át közelíthetik meg a csarnokot. A mérkőzésre kizárólag elővételben lehet belépőhöz jutni az Eventim hálózatában, IDE KATTINTVA. Kérjük a Ferencváros szurkolóit, hogy a vendégszektorba váltsanak belépőt! Az idei szezonra értékesített támogatói bérletek erre a találkozóra, mivel technikailag idegenbeli mérkőzésről van szó, nem érvényesek!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
MAC HKB Újbuda – FTC-Telekom
2020. október 27., kedd 18.00, Tüskecsarnok
Jegyek: kizárólag online elővételben, ITT
Élő közvetítés: ITT

Cikkajánló

Jó hangulatban várjuk a sereghajtót

Friss Derbi-győztes férfi hokisaink az öt meccs után még pont nélkül álló Dunaújvárost fogadják kedd este.

A hokisok is behúzták a szezon első Derbijét!

Férfi jégkorongozóink 4-1-re legyőzték az Újpestet, teljessé téve a vasárnapi Fradi-ünnepet!

Jön a szezon első Derbije!

Magyar bajnok férfi jégkorongozóink a labdarúgók után közvetlenül szintén összecsapnak az Újpesttel.

Hiába Nagy duplája, szétlövés után a MAC örülhetett

Férfi jégkorongcsapatunk nagy csatában 3-2-re kikapott a MAC HKB Újbudától az Erste Ligában.

Házirangadó a vasárnapi Derbi felvezetéseként

Férfi jégkorongozóink a tavalyi ötmeccses negyeddöntőben legyőzött MAC HKB Újbudával találkoznak.

Vasárnapi dupla Derbi: kaphatóak a hokimeccs belépői is

Igazi Fradi-vasárnap: férfi labdarúgóink után férfi jégkorongozóink is összecsapnak az Újpesttel!

Óriási csata végén győzelem a szezonnyitón

Magyar bajnok férfi hokisaink 5-4-re nyertek a nagyot küzdő Győr ellen az Erste Liga-szezon első mérkőzésén.

Csalóka ellenfél érkezik a szezonnyitóra

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk vasárnap megkezdi szereplését az Erste Liga 2021/22-es idényében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most