2021. december 22.
Hazai jégen, vendégként a karácsony előtti meccsen
A december-januári meccsdömping karácsony előtti utolsó állomásán a MAC HKB Újbudával találkoznak hokisaink.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk decemberi válogatott szünetet követő első Erste Liga-mérkőzésünkre kedd este Dunaújvárosban került sor, ahol bár lehetett rá számítani, hogy nem lesz olyan egyszerű dolgunk az Acélbikák ellen, mint a szezon korábbi mérkőzésein, a Ferencváros bebizonyította, hogy győztesen is vissza tud térni egy másfél hét kihagyás után lejátszott mérkőzésre. A DAB fiatal csapata bár védekezésben sokat fejlődött és jól zárt a saját kapuja előtt, a mieink képesek voltak a megfelelő koncentrációval hozzáállni a mérkőzéshez, és végül a tabella első helyéért vívott harcban rendkívül fontos győzelemmel tértek haza.

Ezzel a mérkőzéssel be is indult a jégkorongban szokásos december-januári meccsdömping, a következő hetekben elképesztő tempóban érkeznek majd a fontosabbnál fontosabb találkozók a mieink számára. Karácsony előtt is vár még egy mérkőzés csapatunkra, csütörtökön a Tüskecsarnokban játszunk a MAC HKB Újbuda ellen, az idei első találkozáshoz hasonlóan bár hazai jégen, de ezúttal is vendég színekben. Az ellenfél jól kezdte a szezont és sokáig a tabella elején is álltak, aztán érkezett néhány gyengébb mérkőzés, és mostanra a hatodik hely formájában nagyjából elfoglalta azt a pozíciót Kangyal Balázs együttese, ahová ezt a csapatot be lehet sorolni. Nem a közvetlen élmezőnybe, de közvetlen rájátszást érő helyre a középmezőnybe, egy olyan pozícióba, ahonnan bárki ellen sikerülhet kellemetlen perceket szerezni. Ezt a mieink is tapasztalhatták, ugyanis a szezon első nyolc mérkőzésén mindössze egyetlen vereséget szenvedtünk, éppen a MAC HKB Újbuda ellen, szétlövésben.

Van miért visszavágni tehát, (igaz, novemberben "hazai" színekben már legyőztük az újbudaiakat), és mivel mindössze négy pont választja el a mieinket a tabella első helyétől, ám két meccsel kevesebbet játszottunk a listavezető Csíkszeredánál, így azt sem kell ecsetelni, hogy ismét nagyon fontos pontokért lépünk jégre. A Fradi jó formában várja a meccset, elmúlt kilenc ligameccsünkön nyolc rendes játékidős győzelmet arattunk, csak az Újpest elleni idegenbeli szétlövéses pontvesztés ront bele a tökéletes összképbe, de a játékunk azon a meccsen is több mint rendben volt. A sikeres szerepléssel együtt pedig a csapat önbizalma, motivációja és játéka is helyreállt, csak remélhetjük, hogy ennek sikerül is érvényt szerezni csütörtök este.

Amellett, hogy a MAC HKB is fontos pontokért harcol, az is megnehezítheti a dolgunkat, hogy sérülések miatt várhatóan nem a megszokott sorokkal lépünk majd jégre az újbudaiak ellen sem. De Dunaújvárosban is láttuk már, hogy jó játékkal ezt a helyzetet is lehet orvosolni. Hogy sikerül-e, kiderül csütörtök este 18.00-tól a Tüskecsarnokban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
MAC HKB Újbuda - FTC-Telekom
2021. december 23. csütörtök 18:00, Tüskecsarnok
JEGYEK: ITT
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga Tv

Cikkajánló

„Szuper érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek!”

Első nyári igazolásunk, az angol Ollie Betteridge a legjobbját szeretné nyújtani a szezon során – INTERJÚ!

Épül a csapat, harcos meccsen vereséggel kezdtünk

A Ferencváros jégkorongcsapata 5-0-s vereséget szenvedett az érsekújvári Nové Zámky otthonában.

Információk az érsekújvári felkészülési mérkőzésről

Magyar bajnok férfi hokisaink pénteken Érsekújváron kezdik meg az előszezont, íme a tudnivalók!

Rangadókkal indul bajnok hokisainknak az Erste Liga

A Magyar Jégkorong Szövetség közzétette az Erste Liga 2022/23-as idényének sorsolását.

„Remélem, segíthetek megnyerni a ligát!”

Bajnok férfi hokisaink új svéd és orosz igazolása is bemutatkozott a Fradi TV szezon eleji riportjában – VIDEÓ

Orosz és svéd védővel erősítettek bajnok hokisaink

A Ferencvárosban folytatja pályafutását a 28 éves, ex-KHL-es Vszevolod Szorokin és a 24 éves August Nilsson.

„Teljesen új, de befogadó és segítőkész a közeg!”

Férfi hokisaink legfiatalabb igazolása, Kucsma Richárd szeretné bebizonyítani, hogy számíthatnak rá – INTERJÚ!

Íme, az előszezon frissített programja

Teljessé vált magyar bajnok férfi hokisaink felkészülési programja, több mérkőzés időpontja is kiderült.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin