2021. december 22.
Hazai jégen, vendégként a karácsony előtti meccsen
A december-januári meccsdömping karácsony előtti utolsó állomásán a MAC HKB Újbudával találkoznak hokisaink.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk decemberi válogatott szünetet követő első Erste Liga-mérkőzésünkre kedd este Dunaújvárosban került sor, ahol bár lehetett rá számítani, hogy nem lesz olyan egyszerű dolgunk az Acélbikák ellen, mint a szezon korábbi mérkőzésein, a Ferencváros bebizonyította, hogy győztesen is vissza tud térni egy másfél hét kihagyás után lejátszott mérkőzésre. A DAB fiatal csapata bár védekezésben sokat fejlődött és jól zárt a saját kapuja előtt, a mieink képesek voltak a megfelelő koncentrációval hozzáállni a mérkőzéshez, és végül a tabella első helyéért vívott harcban rendkívül fontos győzelemmel tértek haza.

Ezzel a mérkőzéssel be is indult a jégkorongban szokásos december-januári meccsdömping, a következő hetekben elképesztő tempóban érkeznek majd a fontosabbnál fontosabb találkozók a mieink számára. Karácsony előtt is vár még egy mérkőzés csapatunkra, csütörtökön a Tüskecsarnokban játszunk a MAC HKB Újbuda ellen, az idei első találkozáshoz hasonlóan bár hazai jégen, de ezúttal is vendég színekben. Az ellenfél jól kezdte a szezont és sokáig a tabella elején is álltak, aztán érkezett néhány gyengébb mérkőzés, és mostanra a hatodik hely formájában nagyjából elfoglalta azt a pozíciót Kangyal Balázs együttese, ahová ezt a csapatot be lehet sorolni. Nem a közvetlen élmezőnybe, de közvetlen rájátszást érő helyre a középmezőnybe, egy olyan pozícióba, ahonnan bárki ellen sikerülhet kellemetlen perceket szerezni. Ezt a mieink is tapasztalhatták, ugyanis a szezon első nyolc mérkőzésén mindössze egyetlen vereséget szenvedtünk, éppen a MAC HKB Újbuda ellen, szétlövésben.

Van miért visszavágni tehát, (igaz, novemberben "hazai" színekben már legyőztük az újbudaiakat), és mivel mindössze négy pont választja el a mieinket a tabella első helyétől, ám két meccsel kevesebbet játszottunk a listavezető Csíkszeredánál, így azt sem kell ecsetelni, hogy ismét nagyon fontos pontokért lépünk jégre. A Fradi jó formában várja a meccset, elmúlt kilenc ligameccsünkön nyolc rendes játékidős győzelmet arattunk, csak az Újpest elleni idegenbeli szétlövéses pontvesztés ront bele a tökéletes összképbe, de a játékunk azon a meccsen is több mint rendben volt. A sikeres szerepléssel együtt pedig a csapat önbizalma, motivációja és játéka is helyreállt, csak remélhetjük, hogy ennek sikerül is érvényt szerezni csütörtök este.

Amellett, hogy a MAC HKB is fontos pontokért harcol, az is megnehezítheti a dolgunkat, hogy sérülések miatt várhatóan nem a megszokott sorokkal lépünk majd jégre az újbudaiak ellen sem. De Dunaújvárosban is láttuk már, hogy jó játékkal ezt a helyzetet is lehet orvosolni. Hogy sikerül-e, kiderül csütörtök este 18.00-tól a Tüskecsarnokban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
MAC HKB Újbuda - FTC-Telekom
2021. december 23. csütörtök 18:00, Tüskecsarnok
JEGYEK: ITT
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga Tv

Cikkajánló

A második harmadban még felcsillant a remény

Férfi jégkorongcsapatunk harmadik erdélyi mérkőzésén is pont nélkül maradt.

Megfogyva bár, de törve nem: jön az erdélyi záró meccs

Kulcsembereit nélkülöző férfi hokicsapatunknak még van esélye pontot szerezni Erdélyben hétfőn a Brassó ellen.

Gyergyói győzelem az erdélyi túra második meccsén

Férfi jégkorongcsapatunk szombaton is 4-1-es vereséget szenvedett - folytatás hétfőn, a brassóiak ellen.

Két nap, két rangadó: Gyergyóban is nagy csata vár ránk

Férfi hokisaink a pénteki, csíkszeredai összecsapás után másnap rögtön Gyergyóban lépnek jégre.

Vereséggel kezdtük az erdélyi túrát

Férfi jégkorongcsapatunk 4-1-re kapott ki a Sportklub Csíkszereda otthonában.

Foghíjas kerettel is harcolni fogunk a csúcsrangadón

Férfi hokisaink hárommeccses erdélyi túrájuk első állomásán rögtön összecsapnak a nagy rivális Csíkszeredával.

Jégkorong MK Final Four: indul a jegyértékesítés!

Január 22-e és 23-a között Székesfehérváron rendezik meg a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjét.

Megérkeztünk Csíkszeredába!

Magyar bajnok hokisaink szerencsésen megérkeztek hárommeccses erdélyi túrájuk helyszínére – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most