2023. március 28.
Hazai pályán tehetünk pontot a párharc végére
Csapatunk itthon húzná be a ligagyőzelmet, a Gyergyói HK hetedik meccsig vinné az aranyért folyó küzdelmet.

Harmincszoros magyar bajnok jégkorongcsapatunk összesítésben 3-1-es vezetéssel utazott vasárnap Gyergyószentmiklósra, annak reményében, hogy lezárja a négy győzelemig tartó Erste Liga-döntő párharcát. Bár kicsit óvatosabban kezdtek a felek, mint az előző meccseken, a helyzeteket tekintve rendkívül szoros volt a találkozó, 42:43 volt a kapuralövési arány a Fradi javára, ami harmadonkénti összesítésben is csupán 1-1 lövésben tért el. A helyzetkihasználás azonban valahogy nem akart összejönni a Fradinak, a hazaiaknak viszont annál inkább. Hiába tudták dominálni a mieink a játékképét, az első találatot a hazaiak szerezték meg. A folytatásban is jobban tudtak élni a lehetőségeikkel, és bár Kulmala góljával szépíteni tudtunk, egy üreskapus góllal 5-1-gyel behúzták a hétfői mérkőzést. A döntő során pedig ez volt az első olyan találkozó, ahol nem egygólos különbséggel nyert az egyik csapat, hanem megtartotta többgólos előnyét.

A Gyergyó hétfői győzelmével a párharc visszakerült a Tüskecsarnokba, így a mieinknek hazai pályán sikerülhet lezárni a párharcot. Mindig hatalmas pluszt és segítséget ad a csapatnak, ha tudják, hogy ott vannak mögöttük a szurkolók. A döntő két hazai mérkőzésén tele volt a csarnok, elképesztő volt a hangulat és az atmoszféra. Ez is plusz motiváció a srácoknak, hiszen győzelem esetén akkor együtt tudnak ünnepelni a szurkolókkal, így nem kérdés, hogy a csapat mindent ki fog tenni a pályára, és szívvel-lélekkel küzdeni fognak a végsőkig.

Az viszont várható, hogy nem fogja olyan könnyedén hagyni a Gyergyói HK, hogy behúzzuk a szerdai meccset. Megmutatták, hogy ők sem véletlenül jutottak az Erste Liga döntőjébe, és mindent megtesznek azért, hogy megszerezzék idén az aranyat. Minden meccsnek hatalmas tétje van már a döntőben, és ahogy haladnak előre a csapatok, úgy lesznek a meccsek is egyre szorosabbak, hiszen a mieink egyetlen lépésre vannak az Erste Liga megnyerésétől, a Gyergyóiak célja pedig az, hogy egészen a hetedig meccsig elvigyék a párharcot, és hazai pályán nyerjék meg először az Erste Ligát.

Hatalmas az érdeklődés a döntő hatodik meccsére, az előzetesen online vásárolható jegyek már a találkozót megelőző napon elfogytak mind a vendég, mind a hazai szektorba. A hazai oldalon lesz lehetőség a meccs napján jegyet venni, viszont mindössze csak 250 db jegyet tudunk még értékesíteni, melyek egységesen 2000 forintba kerülnek. A pénztár 17:00-kor nyit, a kapukat pedig mindkét oldalon a megszokott módon, a meccs kezdése előtt egy órával, jelen esetben 17:30-kor nyitjuk meg. Annak érdekében, hogy zökkenőmentesen haladjon a beléptetés a csarnokba, szeretnénk megkérni minden kedves szurkolót, hogy érkezzen időben elkerülve ezzel a sorbanállás okozta problémákat.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, döntő 6. mérkőzés
2023. március 29., szerda 18:30, Tüskecsarnok
FTC-Telekom – Gyergyói Hoki Klub
Élő közvetítés: m4sport.hu

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin