2020. február 19.
Biztos elsőként, hazai jégen zárjuk a középszakaszt
Férfi hokisaink már biztos középszakasz-elsőként, így számunkra tét nélküli meccsen fogadják a DEAC-ot.

Magyar bajnok, Erste Liga-címvédő, Magyar Kupa-győztes férfi jégkorongcsapatunk annak ellenére is remek formában van, hogy a legutóbbi, hétfői debreceni kiruccanás közel sem úgy sikerült, ahogy azt a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb elképzelte. A szenzációs januári miskolci kupasiker óta, bár az alapszakaszban megszerzett második hely miatt hárompontos hátránnyal kezdtük a középszakasz felsőházi küzdelmeit, a zsinórban aratott remek győzelmekkel hamar a magunk javára fordítottuk a liga nyolcmeccses középső szakaszát, mindössze a válogatott szintén sikerrel megvívott olimpiai selejtezőtornája utáni első meccsen botlottunk egyet Dunaújvárosban. No és persze a szezon egyik - a mi szempontunkból nem túl kedvező módon, de - legemlékezetesebb összecsapásán hétfőn Debrecenben, ahol megtörtént az, amit emberemlékezet óta nem láthattunk: nyolc gólt kapott a Fradi, így hat lőtt találat sem volt elegendő a sikerhez. Annak ellenére viszont, hogy nem jártunk sikerrel a hajdúsági megyeszékhelyen, így is még aznap este megnyertük a középszakaszt, ugyanis a DAB a Brassó vendégeként hullajtott el három pontot, ami azt jelentette, hogy bár másnap nyertek a Csíkszereda otthonában, ezzel a biztos ötödik, vagyis felsőházi utolsó helyre taszítva az alapszakasz-győztes Sportklubot, és utolérték a mieinket pontszámban, ők már nem játszanak több mérkőzést, az egymás elleni eredmények pedig nekünk kedveznek. Így, akármi lesz a szerda esti DEAC elleni pesterzsébeti középszakasz-záró végeredménye, a Ferencváros 2019 után ismét, zsinórban másodszor első kiemeltként várhatja a rájátszást.

Nem érdemes tehát a hétfői vereségen sokáig rágódni, persze a tanulságokat le kellett vonni. Sok idő azonban nem volt a mérlegelésre és a pihenésre, hiszen amint említettük, szerda este még van egy jelenése a csapatnak a középszakaszban. A jégkorong szépségéhez tartozik, hogy egy sikertelen mérkőzés után szinte azonnal jön a következő lehetőség a javításra. Így van ez most is, azonnal revansot vehetünk a DEAC-on.

A két csapat legutóbbi összecsapása előtt megírtuk, hogy a DEAC egészen elképesztő formát mutat saját közönségük előtt, ráadásul ezt még sikerült is fokozniuk a címvédő hétfői legyőzésével. Most azonban az idegenbeli mutatókra kell fókuszálni, ami gyakorlatilag tükörképe a hazai pályán hozott eredményeknek, hiszen a debreceniek a legutóbbi nyolc alkalommal rendre vereséget szenvedtek, amikor nem ők voltak a pályaválasztók. Ez idő alatt csupán egyetlen pontot sikerült összekaparniuk: január 8-án a Vasas vendégeként a hosszabbításban elszenvedett 4-3-as vereség alkalmával. Ahhoz, hogy győztes meccset lássunk, egészen december 30-ig kell visszamenni, akkor a Tüskecsarnokban a Hokiklubot győzték le 5-1-re.

Érdekesség, hogy a Tüskében megnyert mérkőzés előtt a hajdúságiak pont Pesterzsébeten vendégeskedtek, amikor 5-3-ra tudott nyerni David Musial csapata, ezzel némileg rácáfolva arra, rendre milyen gyengén muzsikálnak távol a Debreceni Jégcsarnoktól. Ez egyébként egyben a Fradi utolsó olyan mérkőzése, amelyen vereséget szenvedett saját közönsége előtt. Azóta hét olyan összecsapást rendeztek a zöld-fehérek otthonában, ahol nem talált legyőzőre címvédő együttesünk.

Ami a tabellát illeti, a mieink részéről ahogy hangsúlyoztuk, nincs tétje a szerdai összecsapásnak. Ettől függetlenül a Ferencváros nem engedheti meg magának, hogy leeresszen, hiszen fontos lenne jó formában indítani a jövő héten kezdődő rájátszást. Hozzánk hasonlóan a vendégek számára sincs tétje az összecsapásnak, hiszen a Dunaújváros csíkszeredai győzelmével az Acélbikák megkaparintották a második helyet, míg a harmadik pozícióban tanyázó Brassónak jobb az egymás elleni mérlege. Ennek ellenére ők sem ereszthetnek le, ugyanis jön a playoff, ahol a legjobb formájukra lesz szükség, hogy megszorongassák leendő ellenfelüket.

18 órától jön tehát a középszakasz felsőházának utolsó mérkőzése, ahol a már biztos éllovas FTC-Telekom hazai pályán fogadja a hétfőn ellenük győzni tudó DEAC csapatát. Annak ellenére, hogy mindkét fél számára tét nélküli az összecsapás, igencsak jó mérkőzésre lehet számítani, hiszen a Fradi alighanem szeretne visszavágni a debreceni fiaskóért, míg a hajdúságiak a negatív idegenbeli szériájukat szeretnék feledtetni.

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, felsőház, 8. forduló
FTC-Telekom – DEAC
2020. február 19. szerda, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegy: ITT

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin