2023. március 13.
Hazai vereség, hetedik meccs dönt a bajnoki címről
Férfi hokisaink 3-0-ra kikaptak a bajnoki döntő hatodik meccsén, péntek este mindent eldöntő összecsapás jön.

Férfi jégkorongcsapatunk számára egyszerű volt a képlet hétfő este a Tüskecsarnokban azok után, hogy szombaton a mieink újabb bravúrt bemutatva a magyar bajnoki döntőnek is számító Erste Liga-elődöntő ötödik mérkőzését is megnyerték Káposztásmegyeren az alapszakasz-győztes Budapest Jégkorong Akadémia HC otthonában: ellenfelünk ugyanis így hiába jött vissza kétmeccses hátrányból az elmúlt hét közepén, a Fradi 3-2-re vezette a négy nyert meccsig tartó párharcot, ezzel ha az FTC-Telekom hazai jégen is győzelmet aratott volna, lezárhatta volna a szériát, és kiharcolhatta volna az Erste Liga fináléjába kerülést, amely korábban még soha nem sikerült a negyediknél alacsonyabb alapszakasz-kiemeléssel a rájátszásba érkező csapatnak. Emellett pedig megszerezte volna zsinórban az ötödik, összesítésben a szakosztály 30. magyar bajnoki címét, egyben a férfi labdarúgók után másodikként a jogot a klubcímer feletti három csillag viselésére.

Jó hír volt a mieink számára, hogy az egész szezonra kidőlt Sarciá Antoninón és Aku Kestilä-n kívül minden mezőnyjátékosára számíthatott Fodor Szabolcs vezetőedző, így hosszú idő után teljes kerettel várhatta a Fradi a rendkívül fontos mérkőzést.

Érezhető volt mindkét csapaton, hogy a párharcot potenciálisan eldöntő mérkőzésről van szó, mindkét csapat a hatalmas tétnek megfelelően óvatosan kezdte a találkozót, az óriási rohamok és helyzetek elmaradtak az első percekben. Farkas Simonnak volt ígéretes próbálkozása, de a BJA kapuját ezúttal is védő Kornakker hárítani tudott. A 10. percben Galoha szabálytalansága után emberelőnybe kerültünk, ám elnézve a rájátszás emberelőnyös statisztikáját, ez nem sok előnnyel kecsegtetett, hiszen az eddig lejátszott 11 idei playoff-meccsen a mieink javára megítélt 25 emberelőnyből mindössze kettőt sikerült értékesíteni. Sajnos ezúttal sem sikerült javítani a mérleget, sőt, Molnár Bálint egyedül ugrott ki egy elcsípett koronggal, és emberhátrányos góllal szerezte meg a vezetést a kék-fehéreknek (0-1). A Fradinak nem igazán volt válasza erre játékban és helyzetekben, sőt, a harmad utolsó percében Galoha is kilépett, és a bal oldalról egy remekül helyezett lövéssel Arany lepkése mellett a hálóba lőtt (0-2).

A második harmad elején sem sikerült kellő mértékű nyomást helyezni ellenfelünkre, sőt, a 24. percben Galántai szabálytalansága után már emberhátrányban kellett védekezni – ezt remek munkával kivédekeztük. Ezután fokozatosan vettük át a játék irányítását, megjöttek az ígéretes lehetőségek is, Marva távoli bombája és Farkas közeli lövése is nagy helyzet volt, ahogy Nagy Gergő remek passz és átvétel utáni szólója is, aminek végén Kornakker lábbal védett nagyot. Egy vendéghelyzet végén Szita emelte magasra ütőjét a kapunk előtt, és csapott nagyot a sűrűbe a korongért, Marva vett rajta azonnal elégtételt, megúszták a felek kiállítás nélkül. A túloldalon Tóth Gergőt ütközték le az alapvonal mögött kőkeményen, ez még nem ért kiállítást, Culigin hasonló megmozdulása közvetlenül ezután viszont igen, így jöhetett az újabb emberelőny. Sajnos ezt sem sikerült kihasználni, Hrabal a bal oldali bedobókör tetejéről a felső vasra bombázta a korongot. Öt az ötben is maradt a ferencvárosi fölény, de ezt továbbra sem sikerült gólra váltani. A játékrész utolsó percében még Garát és Sointu akadtak össze egymással a vendégek kapuja előtt, páros kiállítás lett a vége, amiből bő egy perc a harmadik harmadra is áthúzódott.

Négy a négy, majd öt az öt ellen sem jött továbbra sem a nagyon várt gól, amely a hajrára még fordíthatott volna egyet a mérkőzés menetén. Harcoltak a mieink körömszakadtáig, de a BJA játékosai remekül szűkítették a területet a semleges és a védekező harmadban. A 48. percben Nagy Krisztián szabálytalansága után emberelőnyben támadhattunk, de továbbra sem tört meg a rendkívül rossz előnyös széria. Az 51. percben Sointu és Szita keveredtek nézeteltérésbe a hazai kispad előterében, páros kiállítás lett a vége. Nem sokkal később rendkívül szerencsétlen jelenet következett, Nagy Gergőnek tört bele egy lövésbe az ütője, majd, hogy az így árván maradt koronggal ne tudjon megiramodni, a semleges harmadban ütő nélkül maradva kapitányunk kénytelen volt szabálytalanul megállítani ellenfelét. Így pedig négy a három ellen állhatott fel nagyon veszélyes emberelőnyre a BJA, ezt viszont sikerült kivédekezni. Szűk három perccel a vége előtt egy vendégtámadás végén Djumic esett rá Aranyra, ami miatt egy ideig állt is a játék. A kapusunk mellett fekvő vendégjátékosba Sailio akasztotta bele ütőjét, így végül még a mieink kerültek emberhátrányba. 30 másodperc még hátravolt a kiállításból, 1:16 pedig a mérkőzésből, amikor Fodor Szabolcs időt kért. Ahogy arra számítani lehetett, levittük a kapusunkat, de ez sem segített, sőt, Galoha üres kapura lezárta a mérkőzést (0-3).

Vereségünk azt jelenti, hogy a magyar bajnoki döntőnek is számító Erste Liga-elődöntő mind a hat eddigi mérkőzésén vendéggyőzelem született, egyúttal az a csapat nyert, amelyik megszerezte az adott találkozón a vezetést. Csak remélni tudjuk, hogy ez a csapat legközelebb a Ferencváros lesz, péntek este Káposztásmegyeren ugyanis így mindent eldöntő hetedik mérkőzés következik.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő (OB I döntő), 6. mérkőzés
FTC-Telekom – Budapest Jégkorong Akadémia HC 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)
FTC-Telekom:
Arany (Földes) – Hrabal, Marva, Kulmala, Nagy G., Turbucz – Boros, Mesikämmen, Betteridge, Sailio, Sointu – Kärmeniemi, Seregély, Bán, Farkas S., Tóth G. – Kozma, Kucsma, Galántai, Kreisz, Tóth A. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
BJA HC:
Kornakker (Farkas R.) – Pozsgai, Szabó B., Culigin, Galoha, Djumic – Garát, Vorobjov, Elo, Viikila, Schlekmann – Uimonen, Gőz, Nagy K., Szita, Tóth R. – Varga K., Dóczi, Molnár B., Ritter, Ravasz. Vezetőedző: Kangyal Balázs.
Gólok:
Molnár B. (10:50, EH, Ritter), Galoha (19:09), Galoha (59:35, üres kapu, Szabó B.)
Kapura lövések: 
(13:9, 15:9, 15:11) 43:29
Védések: 
(7:13, 9:15, 10:15) 26:43 / 89.66% : 100.00%
Kiállítás percek: 
(0:2, 4:4, 6:4) 10:10
Emberelőny kihasználás: 
(3 / 0) 0.00% / (4 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 
6:00 / 6:00
Emberhátrányos védekezés: 
(0 / 4) 100.00% / (0 / 3) 100.00%

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin