2024. május 6.
Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál
Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Ahogy azt már az előző hetekben láthatták szurkolóink, folyamatosan zajlanak a munkálatok a következő szezon keretének kialakításával kapcsolatban. Az elmúlt időszakban hírt adtunk három távozóról, valamint két szerződését meghosszabbító játékosról.

A hetet pedig ismét egy szerződéshosszabbítással kezdjük, méghozzá nem is akármilyennel.

Tavalyi házi pontkirályunk, Adam Brady és az FTC-Telekom minden megegyeztek, így a kanadai csatár újabb egy évig szerepel zöld-fehérben.

Adam Brady 1995. augusztus 6-án született a kanadai Delhiben. 2009-ben tűnt fel először az Alliance U15-ös bajnokságában a Brantford 99ers U15 AAA csapatában, majd a következő szezonban az U16-osokkal játszott együtt, ahol 30 alapszakasz meccsen 26+21 pontot szerzett, amit a rájátszás 12 meccsén további 15 ponttal egészített ki. Ugyanebben az idényben az OJHL-ben (Ontario Junior Hockey League) szereplő Hamilton Red Wings színeiben is pályára léphetett három mérkőzés erejéig. A következő két szezonban is a Hamilton játékosa maradt, 2011/12-ben 47 meccsen 22 ponttal segített a csapatát a rájátszásba jutásban, a 2012/13-as szezonban pedig pont per meccs felett teljesített, 40 alapszakasz mérkőzésen 45 ponttal zárt. A szezon végéhez közeledve eligazolt a Caledonia Corvairshoz a GOJHL-be (Greater Ontario Junior Hockey League), ahol szintén nem okozott csalódást, az alapszakaszban hozta a pont per meccs átlag feletti teljesítményt, 15 meccsen nyolc gól és 10 assziszt szerepelt a neve mellett, míg a playoffot 12 meccs után kilenc ponttal zárta. Ezt követően visszatért az OJHL-be, ezúttal a Kingston Voyaguers játékosaként. Az alapszakaszban 51 meccsen 60 pontot termelt, majd újabb 15 pontot tett hozzá a rájátszás 15 mérkőzésén. A parádés idényt követően újabb egy évig maradt a Kingstonnál és ezúttal is remekelt, 47-szer lépett jégre az alapszakaszban, ezalatt 34 asszisztot osztott ki és 43 gólt lőtt, azaz összesen 77 pontot szerzett, amit a playoff 24 meccsén további 29 ponttal fejelt meg. 2015-től az Egyesült Államokban folytatta pályafutását, a Lincoln Star csapatába igazolt, majd tanulmányai miatt egy évvel később a Bemidji State University Beaversnél folytatta, ahol csapattársa volt a korábban szintén a Ferencvárost erősítő Fitzgerald-ikreknek, Leónak és Mylesnak is. Első szezonjában alapszakasz győzelmet ünnepelhetett a tengerentúli egyetemi ligában, az NCAA-ben. Ezt követő további három évet töltött a Bemidjinél, végül a 2020/21-es idényben igazolt a Kansas City Mavericks-hez az ECHL-be, ahol egy szezont húzott le. 2021-ben Angliában folytatta a Manchester Storm EIHL-es együttesénél, ahol ismét hozni tudta a pont per meccs feletti átlagot, 54 találkozón 60 ponttal segítette a csapatát, de a rájátszásba nem jutottak be. Legutóbbi szezonját a Nottingham Panthersnél töltötte, azonban az alapszakasza kicsit gyengébbre sikerült, 51 meccsen csupán 34 pontot szerzett, ám még így is a harmadik legtöbb pontot szerző játékos lett a csapaton belül. A Panthersszel bejutottak a rájátszásba is, ahol Brady négy meccsen négy pontig jutott.

Pályafutása első ferencvárosi szezonjában remekül szerepelt a kanadai csatár. Az első pillanattól kezdve kiegyensúlyozott és stabil volt a játéka, aminek eredményeképpen az Erste Liga alapszakaszában csapatunk házi pontkirálya lett, 43 meccsen 26 gólt szerzett és 30 asszisztot osztott ki, ezzel egyébként negyedik helyen zárta a Liga kanadai táblázatát. A rájátszásban is számíthattak rá a társak, négy góllal és hat asszisztal járult hozzá a magyar bajnoki cím és az Erste Liga-ezüst megszerzéséhez.

A szerződést hosszabbító Adam Brady, Arany Gergely és Lauri Kärmeniemi mellet a 2025-ig érvényes szerződéssel rendelkező Turbucz Martin neve ismert az FTC-Telekom 2024/25-ös szezonra készülő keretéből.

Férfi Jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2024/25-ös szezon előtt:

Távozott: Julius Marva (?), Erik Němec (?), Vladimír Roth (?)

Maradt: Arany Gergely (Szerződéshosszabbítás 2026-ig), Adam Brady (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Lauri Kärmeniemi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Turbucz Martin (érvényes szerződés)

Cikkajánló

Új csapatmenedzser jégkorongszakosztályunknál

A nyáron visszavonult rekordbajnok támadó, Tóth Adrián a jövőben a stáb tagjaként segíti tovább az FTC-t.

„Nem szakadok el a családtól, itt leszek a jövőben is”

A nyáron visszavonuló rekordbajnok, Tóth Adrián pályafutása végeztével sem szakad el a Ferencvárostól – VIDEÓ!

Nolan La Porte távozik az FTC-Telekomtól

A tavaly nyáron érkezett amerikai csatár nem hosszabbította meg szerződését a Ferencváros jégkorongcsapatával.

Az ECHL-ből érkező védővel bővül a keretünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a kanadai hátvéd, Tyson Helgesen.

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin