2024. május 6.
Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál
Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Ahogy azt már az előző hetekben láthatták szurkolóink, folyamatosan zajlanak a munkálatok a következő szezon keretének kialakításával kapcsolatban. Az elmúlt időszakban hírt adtunk három távozóról, valamint két szerződését meghosszabbító játékosról.

A hetet pedig ismét egy szerződéshosszabbítással kezdjük, méghozzá nem is akármilyennel.

Tavalyi házi pontkirályunk, Adam Brady és az FTC-Telekom minden megegyeztek, így a kanadai csatár újabb egy évig szerepel zöld-fehérben.

Adam Brady 1995. augusztus 6-án született a kanadai Delhiben. 2009-ben tűnt fel először az Alliance U15-ös bajnokságában a Brantford 99ers U15 AAA csapatában, majd a következő szezonban az U16-osokkal játszott együtt, ahol 30 alapszakasz meccsen 26+21 pontot szerzett, amit a rájátszás 12 meccsén további 15 ponttal egészített ki. Ugyanebben az idényben az OJHL-ben (Ontario Junior Hockey League) szereplő Hamilton Red Wings színeiben is pályára léphetett három mérkőzés erejéig. A következő két szezonban is a Hamilton játékosa maradt, 2011/12-ben 47 meccsen 22 ponttal segített a csapatát a rájátszásba jutásban, a 2012/13-as szezonban pedig pont per meccs felett teljesített, 40 alapszakasz mérkőzésen 45 ponttal zárt. A szezon végéhez közeledve eligazolt a Caledonia Corvairshoz a GOJHL-be (Greater Ontario Junior Hockey League), ahol szintén nem okozott csalódást, az alapszakaszban hozta a pont per meccs átlag feletti teljesítményt, 15 meccsen nyolc gól és 10 assziszt szerepelt a neve mellett, míg a playoffot 12 meccs után kilenc ponttal zárta. Ezt követően visszatért az OJHL-be, ezúttal a Kingston Voyaguers játékosaként. Az alapszakaszban 51 meccsen 60 pontot termelt, majd újabb 15 pontot tett hozzá a rájátszás 15 mérkőzésén. A parádés idényt követően újabb egy évig maradt a Kingstonnál és ezúttal is remekelt, 47-szer lépett jégre az alapszakaszban, ezalatt 34 asszisztot osztott ki és 43 gólt lőtt, azaz összesen 77 pontot szerzett, amit a playoff 24 meccsén további 29 ponttal fejelt meg. 2015-től az Egyesült Államokban folytatta pályafutását, a Lincoln Star csapatába igazolt, majd tanulmányai miatt egy évvel később a Bemidji State University Beaversnél folytatta, ahol csapattársa volt a korábban szintén a Ferencvárost erősítő Fitzgerald-ikreknek, Leónak és Mylesnak is. Első szezonjában alapszakasz győzelmet ünnepelhetett a tengerentúli egyetemi ligában, az NCAA-ben. Ezt követő további három évet töltött a Bemidjinél, végül a 2020/21-es idényben igazolt a Kansas City Mavericks-hez az ECHL-be, ahol egy szezont húzott le. 2021-ben Angliában folytatta a Manchester Storm EIHL-es együttesénél, ahol ismét hozni tudta a pont per meccs feletti átlagot, 54 találkozón 60 ponttal segítette a csapatát, de a rájátszásba nem jutottak be. Legutóbbi szezonját a Nottingham Panthersnél töltötte, azonban az alapszakasza kicsit gyengébbre sikerült, 51 meccsen csupán 34 pontot szerzett, ám még így is a harmadik legtöbb pontot szerző játékos lett a csapaton belül. A Panthersszel bejutottak a rájátszásba is, ahol Brady négy meccsen négy pontig jutott.

Pályafutása első ferencvárosi szezonjában remekül szerepelt a kanadai csatár. Az első pillanattól kezdve kiegyensúlyozott és stabil volt a játéka, aminek eredményeképpen az Erste Liga alapszakaszában csapatunk házi pontkirálya lett, 43 meccsen 26 gólt szerzett és 30 asszisztot osztott ki, ezzel egyébként negyedik helyen zárta a Liga kanadai táblázatát. A rájátszásban is számíthattak rá a társak, négy góllal és hat asszisztal járult hozzá a magyar bajnoki cím és az Erste Liga-ezüst megszerzéséhez.

A szerződést hosszabbító Adam Brady, Arany Gergely és Lauri Kärmeniemi mellet a 2025-ig érvényes szerződéssel rendelkező Turbucz Martin neve ismert az FTC-Telekom 2024/25-ös szezonra készülő keretéből.

Férfi Jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2024/25-ös szezon előtt:

Távozott: Julius Marva (?), Erik Němec (?), Vladimír Roth (?)

Maradt: Arany Gergely (Szerződéshosszabbítás 2026-ig), Adam Brady (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Lauri Kärmeniemi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Turbucz Martin (érvényes szerződés)

Cikkajánló

Szerződést hosszabbítottunk fiatal védőnkkel

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Haranghy Bencével, aki újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin