2021. szeptember 24.
Házirangadó a vasárnapi Derbi felvezetéseként
Férfi jégkorongozóink a tavalyi ötmeccses negyeddöntőben legyőzött MAC HKB Újbudával találkoznak.

Bár – ahogy arra előzetesen számítani lehetett – egyáltalán nem volt könnyű dolga az Erste Liga szeptember 19-ei szezonnyitóján magyar bajnoki címvédő, friss Szuperkupa-győztes férfi jégkorongcsapatunknak, Fodor Szabolcs együttese végül az utolsó percekig küzdve kiharcolta a rendes játékidős győzelmet az UNI Győr ETO HC elleni első idei alapszakasz-mérkőzésen. A jó rajt azért is volt rendkívül fontos, mert már rögtön a második héten komoly kihívások várnak csapatunkra a bajnokságban.

Vasárnap este 19.15-ös kezdettel jön a 2021/22-es idény első Hokiderbije, ráadásul hazai jégen a Tüskecsarnokban – nem kell külön ecsetelni ennek a találkozónak a jelentőségét, annál is inkább, mert az örök rivális Újpest három győzelemmel tért haza szezonnyitó erdélyi túrájáról, így komoly menetelésben lévő együttest kell megállítanunk a hét utolsó napján. A mieink meccse előtt bajnok férfi labdarúgóink is Derbit játszanak a Groupama Arénában, annak a meccsnek a vége után pedig át lehet érni a Tüskecsarnokba a Hokiderbire – ezúton is arra biztatjuk a szurkolókat, hogy minél többen tegyék teljessé a vasárnapi élményt egy dupla Derbivel! Bővebb információk és jegyvásárlás ITT.

A vasárnapi nagy rangadó előtt azonban még egy komoly feladat vár Nagy Gergőékre. Pénteken 19.00-tól is ligameccset játszunk, és a helyszín bár a Tüskecsarnok, ezúttal a Fradi a vendégcsapat. Ebből már ki lehetett következtetni, hogy „házirangadót” játszunk, az ellenfél pedig a MAC HKB Újbuda együttese lesz. Ami a „rozsomákokat” illeti, Kangyal Balázs csapatából a nyáron olyan kulcsemberek távoztak, mint a stabil válogatott Sofron István, Terbócs István vagy Orbán Brance, ám ez nem jelenti azt, hogy az egyensúly megbomlott volna az újbudaiak keretében. Megmaradt ugyanis a kapuban a stabilitást adó szintén válogatott Bálizs Bence, és az előző idényben is nagyjából kétsornyi rutinos, tapasztalt komoly játékost, és kétsornyi fiatal magyart felvonultató csapat összeállítása az idei szezonra is hasonló maradt. A távozókat ugyanis olyan játékosokkal pótolták, mint az ex-dunaújvárosi pontgyáros, a szintén korábbi magyar válogatott Keegan Dansereau, a Debrecenből jól ismert kiváló támadó Jakub Izacky, az éppen a Fradiból a MAC kötelékébe visszatérő két fiatal, az elmúlt egy-két évben magukat a felnőtt válogatottba is beverekedő Tóth Gergely és Tóth Richárd, vagy a tengerentúli egyetemi ligából érkező Marc Stevens, a 19 éves amerikai Kaden Varga, az Alpesi Ligából érkező amerikai Trevor Gooch, vagy a MAC utánpótlásában nevelkedett, de az elmúlt évben az Alpesi Ligás Jesenicében pallérozódó szerb válogatott Mirko Djumic.

Semmiképpen sem mondhatjuk tehát, hogy ellenfelünk, akit az előző idény rájátszásában öt kőkemény mérkőzésen búcsúztattunk a negyeddöntőben, lényegesen gyengült volna. Ezt jól bizonyítja az is, hogy a MAC HKB is két győzelemmel kezdett, hazai jégen hosszabbításban verték a DEAC-ot, míg Miskolcon 5-2-re győzték le a DVTK Jegesmedvéket. Ennek ellenére, ha szeretnénk az első helyek közelében végezni az alapszakasz végén, az ilyen mérkőzéseket már a szezon elején meg kell nyernünk. Arról nem is beszélve, hogy egy győzelem tökéletes alapot biztosítana a vasárnapi Derbihez.

A MAC HKB Újbuda – FTC-Telekom Erste Liga alapszakasz mérkőzés 19.00-kor kezdődik a Tüskecsarnokban. JEGYEK KIZÁRÓLAG ONLINE ELŐVÉTELBEN KAPHATÓAK AZ EVENTIM HÁLÓZATÁBAN IDE KATTINTVA (ezúttal a vendégszektorba várják szurkolóinkat)!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
MAC HKB Újbuda – FTC-Telekom
2021. szeptember 24. péntek 19.00, Tüskecsarnok
JEGYEK: KIZÁRÓLAG ONLINE ELŐVÉTELBEN, ITT (a vendégszektorba várjuk ezúttal szurkolóinkat!)
TV: Erste Liga TV, ÉLŐ

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin