2022. január 4.
Házirangadóval folytatjuk, megtartanánk az első helyet
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk ma este 19.00-tól a MAC HKB Újbudát fogadja a Tüskecsarnokban.

Majdnem minden szempontból úgy alakult a 2022-es év első mérkőzése a Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapata számára, ahogy azt előzetesen megálmodtuk. Hosszú idő után ismét telt ház, több mint 2000 néző és szenzációs hangulat fogadta az FTC-Telekom és az Újpest csapatait az új esztendő első Fradi-meccsén, amelyet az Erste Liga-pontok mellett a 2017-es veronai busztragédiában elhunyt, korábban mindkét csapatban szerepelt Vígh Balázs emlékére kiírt vándorkupáért is játszottak a felek. Az összecsapás Derbihez méltó tempójú és intenzitású volt, mindkét csapat mindent kitett a jégre, ferencvárosi szempontból egyetlen, ám annál fontosabb részlet hiányzott csupán: 2-2-es rendes játékidő után a hosszabbításban a vendégek szerezték meg a meccsdöntő győztes gólt.

Bár a végeredmény miatt, Derbiről lévén szó, kissé keserű szájízzel hagyta el a jeget Fodor Szabolcs együttese vasárnap este, a ráadásban otthon tartott egy pont így is elegendő volt ahhoz, hogy a Fradi pontszámban is átvegye a vezetést az Erste Liga alapszakaszának tabelláján. Jelenleg a mieink 65 ponttal éllovasok, megelőzve a 64 pontos Csíkszeredát és a 63 pontos, ám két meccsel előrébb járó Újpestet – az már most biztosnak tűnik, hogy az alapszakasz-győzelem e három csapat között dől majd el február közepéig.

Ahogy az a jégkorongsportban főleg decembertől tavaszig megszokott, nincs megállás, elképesztően sűrű a program. Így már két nappal a Derbi után, kedd este ligameccs vár a zöld-fehérekre, az ellenfél pedig ezúttal még annyira sem érkezik messziről, mint a város széléről a Tüskecsarnokba látogató újpestiek, csupán az átellenes oldalon lévő öltözőből – ugyanis idén negyedik, az alapszakaszban tehát utolsó alkalommal találkozik egymással az FTC-Telekom és a MAC HKB Újbuda. A két csapat idei egymás elleni mérlege két rendes játékidős és viszonylag sima ferencvárosi győzelem egy szétlövéses MAC HKB-sikerrel szemben. Mai ellenfelünk még szeptember közepén, a liga rajtjakor tudott büntetőpárbajba torkolló mérkőzésen két pontot elcsenni a mieinktől, azóta viszont sem a novemberi, sem a decemberi házirangadón nem igazán volt kérdés, hogy a Fradié lesz mindhárom pont. A tetejébe nem csak a négy, illetve öt lőtt gólról, de arról is emlékezetes maradt a novemberi mérkőzés, hogy Nagy Gergő csapatkapitányhoz méltó módon rendezte le a kanadai Stevensszel szemben kialakult fair fightot – ennek a visszavágója decemberben elmaradt, ha nem is feltétlenül döntő, de érdekes színfoltja lehet a mérkőzésnek, ha ezúttal meglesz.

A MAC HKB úgy érkezik a mérkőzésre, hogy ők még csak először játszanak meccset 2022-ben, viszont egyáltalán nincsenek jó formában. Elmúlt öt mérkőzéséből négyet is elveszített Kangyal Balázs csapata, ráadásul a Fradi és az Újpest mellett a tabellán mögöttük álló DEAC és nagy meglepetésre a DAB is le tudta győzni őket. A papírforma szerint mindenképpen a Ferencváros a találkozó esélyese, ám semmiképpen sem szabad félvállról venni ellenfelünket, amelynek vannak rutinosabb és fiatal, agilis, gyors játékosai egyaránt, és több alkalommal is láthattuk már, hogy veszélyes ellenfélnek bizonyulhatnak, ha hagyjuk őket kibontakozni.

Az FTC-Telekom – MAC HKB Újbuda Erste Liga alapszakasz-mérkőzés, ezúttal a Ferencváros pályaválasztásával a szokásostól eltérően fél órával később, 19.00-kor kezdődik a Tüskecsarnokban. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. Belépők online elővételben az Eventim hálózatában ITT és a helyszínen is kaphatóak.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – MAC HKB Újbuda
2022. január 4. kedd 19.00, Tüskecsarnok
JEGYEK: ITT
TV: M4 Sport, élő

Cikkajánló

A második harmadban még felcsillant a remény

Férfi jégkorongcsapatunk harmadik erdélyi mérkőzésén is pont nélkül maradt.

Megfogyva bár, de törve nem: jön az erdélyi záró meccs

Kulcsembereit nélkülöző férfi hokicsapatunknak még van esélye pontot szerezni Erdélyben hétfőn a Brassó ellen.

Gyergyói győzelem az erdélyi túra második meccsén

Férfi jégkorongcsapatunk szombaton is 4-1-es vereséget szenvedett - folytatás hétfőn, a brassóiak ellen.

Két nap, két rangadó: Gyergyóban is nagy csata vár ránk

Férfi hokisaink a pénteki, csíkszeredai összecsapás után másnap rögtön Gyergyóban lépnek jégre.

Vereséggel kezdtük az erdélyi túrát

Férfi jégkorongcsapatunk 4-1-re kapott ki a Sportklub Csíkszereda otthonában.

Foghíjas kerettel is harcolni fogunk a csúcsrangadón

Férfi hokisaink hárommeccses erdélyi túrájuk első állomásán rögtön összecsapnak a nagy rivális Csíkszeredával.

Jégkorong MK Final Four: indul a jegyértékesítés!

Január 22-e és 23-a között Székesfehérváron rendezik meg a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjét.

Megérkeztünk Csíkszeredába!

Magyar bajnok hokisaink szerencsésen megérkeztek hárommeccses erdélyi túrájuk helyszínére – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most