2021. december 30.
Hét percnyi villanás, magabiztos győzelem az évzárón
Férfi hokisaink 5-2-re győztek a sereghajtó Titánok ellen, a tabella éléről várhatják a vasárnapi Derbit.

Szép évzáróra készült magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a 2021-es naptári év utolsó mérkőzésén, amelyen a kedd óta pontegyenlőséggel, de listavezető Ferencváros a sereghajtó Titánokat fogadta a Tüskecsarnokban. Az ugyan teljesen egyértelműnek tűnt, hogy még a sérülések, hiányzók miatt foghíjas kerettel is (ezúttal Nagy Kristóf, Lukas Bohunicky, Hegyi Ádám, Tóth Gergő, Hajós Roland, Rasmus Kulmala és Juhani Tamminen nem állt Fodor Szabolcs rendelkezésére) a Fradi volt a mérkőzés esélyese, viszont semmiképpen nem lehetett félvállról venni a fehérvári fiatalok elleni találkozót. Egyrészt az kedden Dunaújvárosban is látszott, hogy a tabella végén álló csapatok már csak presztízsből is óriásit küzdenek a zöld-fehérek ellen, másrészt éppen a Titánok együttese volt az, amelyik az erőviszonyokat nézve a szezon eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva november elején 1-0-ra le tudta győzni a Ferencvárost Székesfehérváron. Néhány nappal előtte a Tüskecsarnokban nem voltak ilyen sikeresek, akkor a Tüskecsarnokban 6-0-ra nyert a Fradi – hasonlóan sikeres mérkőzésben reménykedtek a mieink ezúttal is.

A találkozó elején úgy nézett ki, sikerül is beváltani a mérkőzéshez fűzött reményeket, komoly lendülettel kezdte ugyanis a meccset a Fradi, az intenzív mélységi letámadásnak pedig meg is lett az eredménye, már a 4. percben megszületett a vezető gól. Egy támadó harmadbeli korongszerzést követően Cody Fowlie teljesen egyedül maradt a Titánok kapuja előtt, meg is kapta a korongot, és bár elsőre úgy nézett ki, Belomojev védeni tudott, végül átjutott a mamutjai között a játékszer a hálóba. (1-0) Nem sokkal később a gólszerző már a büntetőpadon találta magát, a vendégek azonban nem tudtak élni az emberelőnnyel. Öt az öt ellen pedig jött az újabb letámadásos korongszerzés, és az újabb Fradi-gól. Ezúttal Nagy Gergő szerzett korongot a vendégek harmadában, majd elegáns mozdulattal lőtte ki a botos oldalt, kihasználva a kapus kilátását takaró védő helyezkedését. (2-0) A gyors és magabiztos vezetés birtokában sem vett vissza a Fradi, ám lendületünket megtörte egy újabb kiállítás, ami után a játékvezetőknél reklamáló Nagy Gergő is a büntetőpadon találta magát Galántai mellett. A kettős emberelőnyt igen hamar kihasználta a Titánok, Ambrus Gergő vágta közelről szép mozdulattal Arany hálójába a korongot. (2-1)

A második harmadban látszott, hogy ellenfelünk kedvét és motivációját rendkívül meghozta a szépítő találat, míg a mieink nem tudtak döntő fölényt kialakítani. Ebben nagyrészt a sorozatosan érkező kiállítások akadályozták meg a Fradit. A harmad szinte első mozzanata az volt, ahogy Arany Gergely bárdjáról lecsúszott a korong, egyenesen a palánk feletti korongfogó hálóba, a saját kapunkkal egy magasságban, így játék késleltetéséért jött a büntetés, amit Tóth Adrián ült le. Ezt sikerült kivédekezni, majd Seregély lövését követően alakult ki tömegjelenet Belomojev kapuja előtt, Tóth Adrián fejvédője is lekerült a tumultusban, majd Fowlie érkezett meg a kelleténél hevesebben, és kapott durva játékért két percet. Ebből közel egy percig ismét kettős előny lett, miután a kispad kapott egy sportszerűtlen magatartás büntetést, ám ezúttal is varázslatosan teljesített a ferencvárosi emberhátrányos védekezés, ezt a kettős hátrányt sikerült kivédekezni. A 35. percben Fowlie akasztott, de ebben az emberhátrányban is remekül védekeztünk. A harmad végén még jött egy páros, miután Galántai kérte számon Alapi akasztását. A Titánok együttese, köszönhetően a remek védekezésnek nem tudott élni a számos emberelőnnyel, a mieink pedig a sorozatos hátrányok miatt nem tudtak nyomást helyezni a kapura, így nem született gól a második játékrészben.

A harmadik harmad elején látszott, hogy a Fradi egészen más tempóban jött ki, mint ami a második harmadot jellemezte, ennek pedig hamar meglett az eredménye. Kóger kapott passzt a vendégek harmadában, befelé korcsolyázott, majd remek lövést zúdított a lepkés oldalra, mindössze húsz másodperc alatt megtörve a jeget a játékrész kezdetét követően. (3-1) Nem sokkal később Dobmayer találta el Tóth Adrián arcát, a magas bot miatt kapott két percet, ekkor pedig a hátrányos egységek után villant az emberelőnyös játékunk is, Kóger szúrt bele Seregély kékről kapura tett korongjába parádés ütemben, két perc alatt megvolt az újabb gól! (4-1) A Titánok játékosai láthatóan elvesztették a fonalat, szinte percek alatt semmivé foszlott a reményük a pontszerzésre. A mieink viszont nem álltak le, és a 47. percre már négy volt közte, Nagy Gergő szinte lemásolta Kóger kapu felé kanyarodását, kapitányunk viszont a botos oldalt választotta a lövésnél, mértani pontossággal. (5-1) A Fradi kis túlzással hét perc alatt eldöntötte a mérkőzést, de nem állt le a folytatásban sem. Somogyinak volt két hatalmas kapuvasa is, de Nagy Gergő is eltalálta a hajrában a vasat, újabb ferencvárosi gól viszont már nem született, pedig emberelőnyünk is volt hozzá. Az 50. percben Fekete Alex ütközött szabálytalanul a kispadunk előterében, Somogyi és McFadden azonnal odamentek megtorolni. Végül nem alakult ki fair fight, a két játékosunk 2-2 percet kapott, míg Feketének egy öt perc plusz végleges formájában véget ért a meccs, így két percet hátrányban, majd hármat előnyben töltöttünk el. A meccs hajrájában eljött a 18 éves Földes László nagy pillanata: az idén már harmadik számú kapusként több meccsen is a cserepadon ülő fiatal hálóőrt becserélte Fodor Szabolcs Arany Gergely helyére. A debütáló ifjú első kapott lövésénél kicsit még izgult, így a Molnár kékről leadott lövésébe jól beleérő Nagy Ákos bevette a kapuját, (5-2) utána viszont az utolsó öt percben több védéssel is tapsvihart váltott ki a szépszámú publikumból.

A Ferencváros kiváló speciális játékkal, és a harmadik harmadban nyújtott extrával végül érvényesítette a papírformát a sereghajtó ellen, és továbbra is pontegyenlőséggel áll a tabella élén holtversenyben a Csíkszeredával. Innen várjuk a január 2-ai folytatást, amikor is a Vígh Balázs Vándorkupáért is játszott Derbin fogadjuk a tabella harmadik helyén álló Újpestet – óriási mérkőzés lesz!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Titánok 5-2 (2-1, 0-0, 3-1)
FTC-Telekom: Arany (Földes) – Boros, Kärmeniemi, Kóger D., Nagy G., Somogyi – McFadden, Seregély, Tóth A., Fowlie, Pavuk – Bán, Sarcia, Galántai, Farkas S., Roczanov – Komáromy. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Titánok: Belomojev (Gáspár) – Mingazov, Dolinar, Ambrus G., Lundin, Dudkin – Dobmayer, Farkas B., Ambrus Cs., Alapi, Nagy Á. – Asztrahancev, Kóger B., Dézsi, Fekete, Mayer – Nochta, Molnár, Jábor, Rózsahegyi. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.

Gólok: Fowlie, Nagy G., Kóger, Kóger, Nagy G., illetve Ambrus, Nagy Á.

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin