2023. március 26.
Hétfőn már az Erste Liga megnyerése a tét
Az összesítésben 3-1-re vezető FTC-Telekom az Erste Liga-aranyért lép jégre Gyergyószentmiklóson.

Harmincszoros magyar bajnok jégkorongcsapatunk remek teljesítménnyel jutott el az Erste Liga döntőjéig, amihez az DVTK Jegesmedvéken és az alapszakasz-győztes Budapest Jégkorong Akadémia HC-n át vezetett az út. A BJA HC legyőzése külön nagy öröm volt a szakosztály és a klub számára, hiszen zsinórban az ötödik, összesen pedig a harmincadik magyar bajnoki címét tudta megszerezni az FTC-Telekom ezzel a bravúrral. A döntőben pedig idén is egy erdélyi együttessel csapnak össze a mieink, ezúttal az alapszakaszban szintén remekül teljesítő Gyergyói Hoki Klub az ellenfelünk.

Nem volt egyszerű a döntőig vezető út a Fradinak, sokszor emlegettük már a döcögős alapszakaszt, aminek a végén még azt számoltuk, hogyan juthat biztos rájátszásba a csapat. A playoff előtti ellenfélválasztón a miskolciak emeltek ki minket, ami talán a negyeddöntő legkiszámíthatatlanabb párharcának ígérkezett. A meccsek során egyre jobban jött fel a Fradi, és igyekezett dominálni a találkozókat. Végül összesítésben 4-2-vel zárult a negyeddöntő. Az elődöntőben az alapszakaszban végig az élmezőnyben lévő BJA HC-val kerültünk össze, hiszen ott már nem választás alapján történtek a párosítások, ez pedig egyben az idei szezon magyar bajnoki döntője is volt ezúttal. Rendkívül kiegyenlített meccsek zajlottak le az elődöntőben, és külön érdekesség volt, hogy egyik csapat sem tudott hazai pályán nyerni, végül eljutottunk a hetedik, mindent eldöntő meccsig, amit ismételten a Ferencváros húzott be, és megszerezte a történelmi 30. bajnoki címet.

A negyed- és elődöntő során is megmutatta az FTC-Telekom, hogy a rájátszás már egy teljesen más kategória, és igazi Fradi-szívvel küzdöttek, mindent megtéve azért, hogy győztesen hagyják el a pályát. Végül egészen a döntőig meneteltek a zöld-fehérek.

Mint minden párharcot a rájátszásban, a döntőt is idegenben kezdte csapatunk, és sokadjára bizonyították be a zöld-fehérek, hogy ez nekik nem jelent hátrányt. Az első találkozót magabiztos játékkal nyerték meg a mieink Gyergyószentmiklóson. A másnapi találkozó már kiélezetebb volt, a hazaiak vezettek egyetlen góllal végig a mérkőzés alatt, majd 15 másodperccel a vége előtt egyenlítettünk, a hosszabbításban pedig sikerült megszerezni a győzelmet. Az első hazai találkozón is jól kezdtünk, majd egyenlíteni és fordítani is tudott a Gyergyó, és hiába sikerült visszajönni a meccsbe és egyenlíteni, végül a vendégek örülhettek a találkozó végén. Természetesen csapatunk ezt nem hagyhatta szó nélkül, és a negyedik meccsre talán az eddigieknél is jobban felszívta magát, és remek játékkal már az első harmadban eldöntötték a találkozót. Ezzel pedig sikerült megtörni azt, hogy a Fradi csak idegenben nyerjen meccset, ráadásul tették mindezt telt ház előtt, igazi hokiünnep volt a Tüskecsarnokban.

Ha a számokat nézzük, a döntő elmúlt négy meccsén a Ferencváros 130 lövésből 11 alaklommal talált be, míg a Gyergyóiak 141 lövésből tízszer tudtak eredményesek lenni, és bár az emberelőnyös játéka jobb az ellenfelünknek, emberhátrányban is tudtunk gólt szerezni, Arany pedig továbbra is stabil pontja a védelemnek, a legutóbbi meccsen is 94.44 %-os védési hatékonysággal zárt.

A harmincadik magyar bajnoki cím megszerzése után mondhatni, még nagyobb erőre tett szert a csapat, és jól látható, hogy játékosaink idén már nem érik be az Erste Liga második helyezésével, addig menetelnek, amíg meg nem szerzik az aranyat, ami már csak egyetlen győzelemre van.

 

Férfi Jégkorong, Erste Liga döntő, 5. mérkőzés
2023. március 27., hétfő 17:15 Gyergyószentmiklósi Műjégpálya
Gyergyói HK – FTC-Telekom
Élő közvetítés: m4sport.hu

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin