2022. október 26.
Hiába a jó kezdés, a Gyergyóé lett a 3 pont
Felnőtt férfi jégkorongozóink hiába kezdték jól a találkozót, a végén a vendégek húzták be a találkozót.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk erőltetett menetbe kezdett a szombati, hazai, DVTK elleni meccs után, ezen a héten ugyanis három találkozó is vár a csapatra, amin házigazda lesz, s amely sorozatot szerdán kezdtek a Gyergyói Hoki Klub ellen.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak ezúttal is bele kellett nyúlnia csapatunk keretébe, ugyanis Seregély Máté és Julius Marva mellett Brayden Low is feliratkozott a sérültek listájára.

Lendületesen kezdődött az összecsapás, rögtön a harmadik percben emberelőnyhöz jutott csapatunk, amikor Csiszert kiültették. Hosszas korongjáratás után Nagy Gergő passzát lőtte el Aku Kestilä és bár először úgy nézett ki Rinne fogja, végül átcsorgott a lába között és megszerezte a Fradi a vezetést (1-0). Több hatalmas védést is be kellett mutatnia Aranynak, egy gólt pedig csak szabálytalanság útján tudtak elkerülni a mieink. Bán azonban nem ült sokáig a büntető padon, Vincze Péter ugyanis alig 20 mp alatt betalált (1-1). Újabb előnyhöz jutott csapatunk, ezúttal Sárpátki volt a vétkes a vendégeknél. Kulmala, Betteridge és a már gólszerző Kestilä is helyzetbe került a 2 perc alatt, de a vezetést nem sikerült visszavenni.  Mindkét csapat oldalán voltak még helyzetek, először Bodót szórták ki, majd a mi oldalunkról ült ki Galántai, ezt követően egy szabálytalan védekezés közben Tóth Gergőt is kiküldték mellé, amivel gyorsan éltek a vendégek. Ezúttal Jimi Jalonen iratkozott fel a gólszerzők listájára (1-2). A góllal Galántai visszatérhetett, de Tóth Gergő maradt a büntetőpadon, a 2 percből pedig végül másfél perc át is húzódott a második harmadra.

2-1-es gyergyói vezetéssel és egy áthúzódó emberhátránnyal kezdtünk neki tehát a következő játékrésznek, amiből a vendégeknek nem sikerült újabb gólt szerezni. Igazán komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki, a játék tempója viszont egyre fokozódott. Az első komolyabb játékmegszakításra, akkor volt szükség, mikor Kärmeniemi egy ütközés miatt a jégre került. Szerencsére játékosunk tudta folytatni. Egészen a 35 percig mondhatni eseménytelenül telt a harmad, amikor Aku Kestilä ellen követett el szabálytalanságot Rinne, így 25-sünk büntetőt lőhetett. Rinne azonban hatalmasat védett ezúttal is, maradt a 2-1 a Gyergyónak. A harmad végére együttesünknek sikerült ismét egy kettős kiállítást összeszednie, először Kärmeniemit, majd Kestilät küldték ki.

Hasonlóan kezdtünk tehát bele az utolsó 20 percbe, mint a középső harmadba, ezúttal annyi különbséggel, hogy nem egy, hanem két játékosunk is helyet foglalt a büntetőpadon. Nem sokkal a teljes kiegészülés előtt újabb hibát vétettünk és Boros ült ki magas bot miatt. Nagy Gergőnek sikerült egy a harmadból kicsorgó korongot lefülelnie és ellépnie vele, de hiába az óriási lehetőség továbbra sem sikerült egyenlíteni. Hosszas oda-visszajátékot követően a Fradi nem figyelt egy cserénél és Chris Bodót hagyták egyedül, aki kíméletlenül kihasználta a ferencvárosiak hibáját és megszerezte a csapata 3. gólját (1-3). A gólt követően ismételten emberhátrányba került a Fradi, amit Fejes Nándor köszönt is szépen és tovább növelte a csapatok közötti különbséget (1-4). Jött a lehetőség csapatunk előtt, mikor DiDiomete-t pihenni küldték a játékvezetők, de nem sikerült komolyabb helyzetet kialakítanunk. Nem úgy a piros-fehéreknek, Szigeti tette vissza a pakkot Arany kapuja mögül a remek ütemben érkező Császár Hunornak, aki villámgyorsan emelte be a kapuba a korongot (1-5).

A gólt követően vezetőedzőnk időt kért, a játék folytatásához pedig lehozta kapusunkat, hogy 6 emberrel tudjunk támadni. Az utolsó két percre ráadásul a vendégek összeszedtek egy 2 perces kiállítást, ezért 6 a 4-ben támadhattunk. Hiába azonban az előny, az eredményen már nem sikerült szépíteni és a Gyergyóé lett a mai meccsért járó 3 pont.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom–Gyergyói HK 1-5 (1-2, 0-0, 0-3)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Sarcia, Kärmeniemi, Kulmala, Kreisz, Nagy G. – Kucsma, Szorokin, Tóth A., Kestilä, Betteridge –Nilsson, Boros, Kaijser, Farkas, Tóth G. – Kozma, Bán, Galántai Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gyergyói HK: Rinne (Demeter) – Haaranen, Jalonen, Bodó, Orban, Tranca – Fejes, Saari, Sárpátki, Sylvestre, Vincze P. – Imre P., Kozma, Császár, Sándor-Székely, Szigeti – Csiszer, Di Diomet, Silló, Vezetőedző: Szilassy Zoltán

Gólok: Kestilä (03:49 EE, Nagy G. Betteridge), és Vincze P. (09:37 EE, Orban, Haaranen), Jalonen (19:37 EE2, Tranca, Császár), Bodó (46:47 EE, Orban), Fejes (49:05 EE, Orban), Császár (54:07, Szigeti, Saari)

KAPURA LÖVÉSEK: (19:17, 9:9, 9:10) 37:36

VÉDÉSEK: (15:18, 9:9, 7:9) 31:36 / 86.11% : 97.30%

KIÁLLÍTÁS PERCEK: (6:6, 4:0, 4:4) 14:10

EMBERELŐNY KIHASZNÁLÁS: (5 / 1) 20.00% / (10 / 3) 30.00%

EMBERELŐNYBEN TÖLTÖTT IDŐ: 9:14 / 9:02

EMBERHÁTRÁNYOS VÉDEKEZÉS: (3 / 10) 70.00% / (1 / 5) 80.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin