2021. március 21.
Hiába a kétszeri vezetés, nem sikerült a győzelem
A harmadik harmadban a Csíkszereda egy perc alatt megfordította a meccset jégkorongcsapatunk ellen.

A Csíkszereda 2-1-es vezetéséről folytatódott az FTC-Telekom jégkorongcsapatának és ellenfelének négy győzelemig tartó elődöntős párharca. A vasárnapi napra visszatért meccskeretünkbe az egymeccses eltiltását letöltő Keaton Ellerby, Bán kimaradt a keretből, Rasmus Kulmala pedig továbbra sem tudott visszatérni az első meccsen elszenvedett sérülése után.

I. harmad

A meccs elején támadott a Sportklub, veszélyes lövései voltak, amelyek azonban kimaradtak. Nálunk kihasználatlan maradt egy emberelőny, utána újra támadtak a hazaiak, Combs ajtó-ablak helyzetben lőtt mellé.

Majd a 13. percben elmentünk egy három a kettő elleni kontrával, Németh Attila fékezett le az ellenfél harmadában, majd szépen tálalt a baloldalon a harmadba berobbanó Tóth Gergely elé, születésnapos védőnk pedig a hálóba vágta a korongot (1-0 ide).

II. harmad

Átalakított sorokkal jött vissza a Sportklub a szünet után, meg is nyomta a találkozó ezen időszakát, így nagy Arany-védéssel indult a második harmad. Ugyan a túloldalon Szamankovnak is be kellett mutatnia egy bravúrt, de összességében átvette az irányítást a Csíkszereda.

Előbb a 25. percben Blackwater még csak kapuvasig jutott, egy perccel később viszont Combs kapott remek hosszú indítást, és Arany előtt keresztbe korcsolyázva nem hibázott (1-1).

Egyre keményebb lett a játék, záporoztak az ütközések. A 31. percben Tousignant akadályozta Tóth Adriánt a Fradi kispadjánál, összeakadtak a felek, páros kiállítás lett belőle. A 35. percben egy hazai hiba után Nagy Gergő kapott teljesen egyedül ajándékkorongot a kapu előtt, megpróbálta elfektetni Szamankovot, és fölé emelte a ziccert.

Egy perccel később viszont visszaszereztük a vezetést, Sági a saját harmadában szerzett korongot, végigrobogott a játéktéren, és kilőtte a botos felsőt (2-1 ide).

Az utolsó percben nagyon közel jártunk az újabb gólhoz, de előbb Versteeg távolról, majd Sági közelről lőtt kapuvasat, és Szamankov még két hatalmasat is védett.

III. harmad

Nem volt annyi helyzet, mint az előző harmad végén, a csapatok óvatosabbak lettek, illetve már talán a fáradtság is érződött a feleken. A 45. percben jött az első nagy helyzet a harmadban, Tousignant kapott a kapu előtt teljesen üresen korongot az alapvonal mögül, de a kapuvasat találta telibe.

Mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, nagy tempóban zajlott a játék, érezhetően a hazaiak kockáztattak többet. Ennek pedig az 52. percben lett meg az eredménye, Tóth Gergő próbálta meg kiütni a harmadunkból a korongot, a kék vonalról Láday kapásból tüzelt, a korong pedig átcsúszott az addig remekül védő Aranyon, Blackwater pedig a gólvonalról bepofozta (2-2).

Annyira sokkolt minket a gól, hogy még ugyanebből a cseréből fél perc múlva jött az újabb találat, Combs szerzett korongot a harmadunkban, elfektette Aranyt és a mamutjai között a hálóba passzolt (3-2 a Csíkszeredának).

A hátralévő percekben minden mindegy alapon kezdtünk támadni, de nem sikerült feltörni a hazaiak ellenállását. 1:07-tel a vége előtt Fodor Szabolcs időt kért, és lehozta kapusát. Hat az öt ellen, üres kapuval is megpróbáltuk a lehetetlent, de nem jött össze, így a Sportklub 3-2-re megnyerte a mérkőzést.

Ez azt jelenti, hogy a Csíkszereda 3-1-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban, így kedden 19.00-tól a Tüskecsarnokban a párharcban maradásért lépünk jégre.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)
Sportklub Csíkszereda: Szamankov (Adorján) – Loginov, Papp Sz., Becze, Bíró,Taratukhin - Salló, Wishart, Blackwater, Combs, Rokaly N. – Gecse H., Láday, Casaneanu, Farkas, Tousignant – Györfy T., Gecse O., Ilyés, Sándor. Vezetőedző: Jason Morgan.
FTC-Telekom: Arany – Ellerby, Hegyi, Hodgman, Kóger, Nagy G. – Tóth Gergely, Versteeg, Hajós, Németh A., Tóth A. - Kärmeniemi, Sarcia, Pavuk, Sági, Somogyi – Boros, Roczanov, Farkas S., Tóth Gergő, Tóth R. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Gólok: Combs (25:30, Tousignant, Láday), Blackwater (51:46, Láday, Tousignant), Combs (52:14, Blackwater), illetve Tóth Gergely (12:34 Hajós, Németh A.), Sági (35:33, Pavuk)

Kapura lövések: (7:9, 9:14, 9:8) 25:31
Védések: (8:7, 13:8, 8:7) 29:22 / 93.55% : 88.00%
Kiállítás percek: (2:0, 2:2) 4:2
Emberelőny kihasználás: (0 / 0) 0% / (1 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 0:00 / 2:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 1) 100.00% / (0 / 0) 0%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin